Ezek a csillagjegyek a legkisebb fájdalomba is bele akarnak halni

2021. július 28.
Míg egyes csillagjegyek félvállról veszik a különböző testi-lelki panaszokat, és úgy hiszik, őket sosem érheti baj, addig mások megszállottan pásztázzák magukat, és a legapróbb jelet is végzetesnek ítélik meg. Mutatjuk, kik a legfőbb hipochonderek!

Az egészséghoroszkóp szerint minden csillagjegyhez hozzárendelhető egy testrész, amely az érzékeny pontjának számít: a Kosnak például a feje, a Bikának a nyaka és a torka, az Ikreknek a tüdeje, a Ráknak a gyomra és az emésztőrendszere, az Oroszlánnak a szíve és a keringése, a Szűznek az epéje, a lépe és a mája, a Mérlegnek a veséje, a húgyhólyagja és a bőre, a Skorpiónak a nemi szervei, a Nyilasnak a csípője és általánosságban véve az ízületei, a Baknak a térde, a Vízöntőnek a bokája és a vérnyomása, míg a Halaknak a lábfeje és az idegrendszere. Hogy az egyes csillagjegyek mennyire figyelnek oda magukra, a horoszkóptól is függ – van, aki világhírű hipochonder, míg más igazi „vasember”. Itt a lista azokról, akik a legkisebb fájdalomba is bele akarnak halni!

Hipochonder csillagjegyek

Rák

Ez a csillagjegy nemcsak másokra hangolódik rá játszi könnyedséggel, hanem a saját testének jelzéseit, minden apró rezdülését észreveszi. Ez egyfelől hatalmas előny, hiszen a betegségek esetében a korai felismerés életbevágóan fontos, másfelől viszont rossz, mert a teljesen lényegtelen, orvosi szempontból érdektelen panaszokból is hatalmas problémát kreálhat. Amíg nem jut el orvoshoz, rémeket lát, és mardossa az a szörnyű képzet, hogy elveszítheti a családja. A Rák hajlamos arra, hogy belesüppedjen a szomorúságba, ilyenkor begubózik és megközelíthetetlenné válik a környezete számára.

Szűz

Az igazán szeretnivaló Szűz igazi minőségellenőr, imád listákat készíteni és kontrollálni, hogy a leghétköznapibb dolgok is rendben, a terveknek megfelelően haladnak a maguk útján. Nincs ez másképp a saját testét illetően sem: mivel rendkívül precíz és tökéletes megfigyelő, hamar megakad a szeme a különféle elváltozásokon. Nem mondhatnánk, hogy ezekkel azonnal orvoshoz rohan, hajlamos inkább öndiagnózist felállítani, vagy ha mégis megmutatja magát szakembernek, a kapott leletet betűről betűre átböngészi, mindent meg akar érteni és látni akarja az összefüggéseket. Ez nem mindig szerencsés, a vizsgálati eredmények értelmezését jobb szakértőre bízni, a kérdéseket pedig az orvosnak feltenni, és nem az internetről tájékozódni. Már csak azért sem, mert az ott olvasottak után szó szerint halálra rémülhet az ember.

Hipochonder csillagjegyek

Skorpió

A Skorpió is hamar felismeri, ha a szervezetében valami másképp kezd működni, mint korábban, sőt a fájdalomküszöbe sem túlzottan magas, mégis hajlamos arra, hogy halogassa a rendszeres szűrővizsgálatokat vagy az esetleges panaszok miatt szükségessé váló viziteket. A Skorpió végletessége az egészség szempontjából is megfigyelhető: van, hogy elbagatellizálja a panaszait, és lázasan, tüdőgyulladással is nekiáll ablakokat mosni, máskor viszont a legapróbb tünettől is rémeket lát, és már-már látja lelki szemei előtt a saját temetését. Az orvos felkeresése előtti éjszakán valószínűleg le sem hunyja a szemét, vagy ha mégis, szinte biztos, hogy pocsékul alszik, annyira izgul. Ha viszont végzett a vizsgálatokkal és mindent rendben találnak, madarat lehet vele fogatni: hatalmas kő esik le a szívéről, ha megerősítést nyer, hogy (jó szokásához híven) csak ő nagyította fel a problémát.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?