Ezeknek a csillagjegyeknek folyton az evésen jár az esze

2021. szeptember 11.
Legyen szó édesről vagy sósról, ezek a csillagjegyek elsők között emelik a szájukhoz a falatot, és ami ennél is rosszabb hír számukra – főleg akkor, ha vigyáznának a vonalaikra –, hogy alig tudnak megálljt parancsolni maguknak!

Egyes csillagjegyek el sem tudják képzelni, milyen komoly erőfeszítés kell némelyeknek ahhoz, hogy felhagyjanak a csipegetéssel. Pedig a horoszkóp is hatással lehet arra, ki mennyire mértéktartó. Hogy melyikük a szerencsésebb, nem könnyű eldönteni: azok, akik nehezen mondanak nemet az evésre, minden bizonnyal sok gasztronómiai élményt gyűjtenek, számolniuk kell azonban azzal is, hogy ez a kilóik számában is megmutatkozhat.

Csillagjegyek, akik képtelenek leállni a nassolással

Bika

A Bika kitartása és elszántsága világhírű, ami miatt azt gondolnánk, őt képtelenség letéríteni a diéta és az egészséges táplálkozás útjáról, ha egyszer erre vette az irányt. Ez alapvetően igaz is, ám ha a vágy az édesség vagy valamilyen más ínyenc fogás után befészkeli magát a gondolataiba, addig nem tud tőle szabadulni, ameddig nem enged a csábításnak. Ha pedig már belekezdett, nehezen tud leállni… A Bika – a Nyilas mellett – a zodiákus egyik legnagyobb ínyence, akinek tényleg igazi örömforrás az evés, vagyis nemcsak azért ül asztalhoz, mert enni muszáj, hanem azért, hogy élvezze az ízeket!

Nyilas

A Nyilas uralkodó bolygója a Jupiter, ami hajlamossá teheti a túlzásra, a könnyelműségre – ez az élet több területén is érvényesül, amibe az evés is beletartozik. Nem könnyíti meg a Nyilas dolgát, hogy igazán érdeklődő, kíváncsi csillagjegy, vagyis lelkesen kóstol meg új ételeket – ha pedig valami elnyeri a tetszését, arra nehezen tud nemet mondani. Igazi gourmet, akinek sokkal nagyobb örömet lehet szerezni egy különleges étellel, mint valamilyen felesleges tárggyal. Addig a reggele sem az igazi, amíg nem ihat egy finom kávét, aminek az íze mellett az illatát sem tudja soha megunni. Szerencséje, hogy mozgékonyságának köszönhetően ritkábban szaladnak fel rá pluszkilók.

Vízöntő

Ha valaki, akkor a Vízöntő vacakul érzi magát a bőrében, amikor nem ehet azt és annyit, amennyit ő szeretne. Már a gondolatától is rosszul van annak, hogy valaki megpróbálja őt korlátozni vagy szabályozni, ezért a szigorú diéták különösen kihozzák a sodrából. Igazi szabad szellem, aki az étkezés terén is szeret az ösztöneire hallgatni, még akkor is, ha azok mást diktálnak neki, mint a táplálkozástudományi szakemberek. A Vízöntőre nagy hatással van a hirtelenkedésre sarkalló Uránusz bolygó, így meg is van a magyarázat, miért tör rá sokszor lehetetlen időpontban az éhség, és hogy miért rajong a mások számára hajmeresztő ételpárosításokért.

Csillagjegyek, akik képtelenek leállni a nassolással

Halak

A Halak alapvetően nem nagy étvágyú, ám amint kibillen az érzelmi egyensúlya, hajlamos a nassolásba menekülni. Sokszor maga sem tudja, hogy mi bántja, egyszer csak azon kapja magát, hogy úton-útfélen majszol valamit. Amikor ilyen szakaszban jár, mindig gondoskodik arról, hogy legyen kéznél valami finomság – a táskájában, az autójában, az íróasztal fiókjában, a lakás legmeglepőbb pontjain… Neki nem is a főétkezések alkalmával kell mértéktartónak lennie – ez megy magától is –, hanem arra kell figyelnie, hogy ne essen a zugevés csapdájába. Ahhoz, hogy a Halak jó formában legyen, fogyókúra helyett fontosabb, hogy érzelmileg rendben legyen, mert ha belül harmónia uralkodik, kívül is így lesz!

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?