Hajhoroszkóp: ez a frizura áll jól az egyes csillagjegyeknek

2021. december 05.
A hajviseleteddel anélkül is sokat elárulsz magadról, hogy tudatában lennél: megmutatja, milyen a személyiséged és felfedheti azt is, milyen lelkiállapotban vagy épp. Az egyes csillagjegyek különböző karakterei a frizurájukkal is megmutathatják, hogy milyen a személyiségük.

Minden bizonnyal te is láttál már jó pár olyan frizurát vagy hajszínt, ami máson tetszett, magadon viszont el sem tudnád képzelni. Ez nem véletlen: attól, mert valami jól néz ki, még nem biztos, hogy neked is jól áll, főleg akkor, ha nem tudod viselni. Erre az ösztönös megérzésre mindig hallgatni kell, és csak azt a trendet szabad követni, amivel maximálisan tudsz azonosulni. Nézd meg a születési horoszkópodnak megfelelő csillagjegyhez passzoló frizurát, és ha az nem nyeri el a tetszésedet, vess egy pillantást az aszcendensedére: könnyen lehet, hogy az lesz az igazi, már csak azért is, mert az az állatövi jegy a személyiségedet is erőteljesen befolyásolja.

Hajhoroszkóp - Ez a frizura áll jól az egyes csillagjegyeknek

Kos

A Kos az egyik legtürelmetlenebb csillagjegy, így semmiképp sem való neki olyan frizura, amit otthon, egyedül nehéz “belőni” vagy hosszan kell formázgatni a tökéletes megjelenésért. Mivel nagyon impulzív, nem ritka, hogy drasztikusan megváltoztatja a frizuráját, arra azonban mindig ügyel, hogy egyszerre legyen praktikus és látványos. Egy játékosan vágott bob vagy pixie frizura remek választás ennek a csillagjegynek.

Kristen Stewart a csillagjegyéhez passzoló, igazi Kos-frizurával

Kristen Stewart a csillagjegyéhez passzoló, igazi Kos frizurával

Bika

Általában tartózkodik a szélsőséges változtatásoktól, amit egyszer megszeret, azt nehezen engedi el a hajviselet terén is. Időnként persze rávehető az újításra, de akkor sem fog egetverő változtatást kérni. Alapvetően a régi nagy klasszikusokat kedveli, az újdonságokat viszonylag nehezen engedi a mindennapjaiba. A hosszú és a rövid frizura is jól áll neki, a haja szinte mindig vastag szálú és makacs, pont mint a tulajdonosa. A lágy vonalú bukósisak frizurába hosszú időre beleszerethet.

Adele tipikus Bikaként hosszú ideig ragaszkodott a hosszú hajához

Adele tipikus Bikaként hosszú ideig ragaszkodott a hosszú hajához

Ikrek

Kreatív és hirtelen ötletektől vezérelt csillagjegy, aki mindig hallgat az ösztöneire: ha feltör benne a vágy a változásra, azonnal a tettek mezejére lépne, mert a megújulás lételeme. A hajszínét ritkábban változtatja, a formáját viszont annál inkább – számára a hajviselet tökéletes mód arra, hogy szavak nélkül kommunikáljon. A tépett-kócos frizura és a rakoncátlan loknik minden hosszúságban jól állnak neki és tükrözik is a személyiségét, aminek színességét egy-egy élénkebb színű tinccsel is kifejezheti.

Natalie Portman igazi Ikrek, imád a különféle hajhosszúságokkal kísérletezni

Natalie Portman igazi Ikrek, imád a különféle hajhosszúságokkal kísérletezni

Rák

Érzelmes és érzékeny csillagjegy, igazi romantikus alkat. Nem nagyon követi az új hajdivatot, szívesebben ragaszkodik a jól bevált, klasszikus frizurákhoz. A bubifrizura kedves a szívének, és jól is áll neki, kiemeli kislányos báját. A természetes hatású hullámok és a hosszú haj passzol hozzá leginkább, a radikális változtatások távol állnak tőle.

Selena Gomeznek is csodásan állnak a természetes hatású hullámok - a legtöbb Ráknak bejön ez a hajviselet

Selena Gomeznek is csodásan állnak a természetes hatású hullámok – a legtöbb Ráknak bejön ez a hajviselet

Oroszlán

A kivételes tulajdonságokkal rendelkező Oroszlán dús és erős hajkoronával büszkélkedhet, aminek ápolására mindig is nagy gondot fordít. Az esetek többségében a hosszú haj mellett dönt, mert az sokféleképp variálható, amivel újabb és újabb bókra tehet szert. Ha mégis inkább a rövid fazon mellett dönt, csakis az jöhet szóba, amelyik megfelel az aktuális trendeknek és/vagy különlegességével kitűnik a tömegből. Imádja a frufrut, a tépettre vágott frizurát, és a póthaj használatától sem riad vissza, csakhogy hajkoronájára vonja a figyelmet.

Jennifer Lopez a hajviselet terén is ízig-vérig Oroszlán

Jennifer Lopez a hajviselet terén is ízig-vérig Oroszlán

Szűz

A rendszerető és szabálykövető Szűz a hajviselet terén sem szívleli a rendezetlenséget: mindig igényes, és szénakazalhajjal sosem lépne utcára. A frizuraválasztást alaposan megfontolja, és kizárólag olyan hajat kér, amit egyedül is könnyen tökéletes formában tud tartani. A nagyon rövid frizuráktól távol tartja magát, de örömmel visel frufrut. Akármilyen hosszú, és bármilyen színű is egy Szűz haja, biztos, hogy sosem lép utcára fésületlenül.

Beyoncé haja - jó Szűzhöz méltóan - mindig kifogástalan

Beyoncé haja – jó Szűzhöz méltóan – mindig kifogástalan

Mérleg

A Mérleg számára kiemelten fontos, hogy mindig jó benyomást keltsen, s annak, hogy jól érezze magát a bőrében, egyik alappillére az, hogy elégedett legyen a hajával. Szereti a könnyed eleganciát sugárzó frizurákat, amik a hétköznapokba is különleges szépséget csempésznek – ez az egyik záloga a magabiztosságának. A különleges tulajdonságokkal megáldott Mérleg mestere a kiegészítők ügyes használatának, még a legegyszerűbb frizurát is képes feldobni.

A Mérleg jegyű Kate Winslet itt is "csak összefogta" a haját, mégis milyen nagyszerűen fest!

A Mérleg jegyű Kate Winslet itt is „csak összefogta” a haját, mégis milyen nagyszerűen fest!

Skorpió

Határozott, szenvedélyes és titokzatos csillagjegy, aki sokszor gondolkodik végletesen. Szereti, ha olyan frizurát viselhet, ami már messziről felhívja a világ figyelmét arra, hogy nem egy kis mimózával van dolga. A leginkább testhezálló hajszín számára a vörös, de a fekete sem rossz választás, sőt a kettő kombinációja is igazán skorpiós. Nem szereti a nagyon “belőtt”, már-már mozdulatlan hajkölteményeket, inkább azokat érzi magáénak, amik szabadon, rakoncátlanul szállnak a szélben.

Julia Roberts haja nem is lehetne Skorpióhoz méltóbb ennél!

Julia Roberts haja nem is lehetne Skorpióhoz méltóbb ennél!

Nyilas

A kalandvágyó Nyilas a frizuraválasztásnál sem tagadja meg önmagát: kíváncsi és örömmel kísérletezget, izgalommal telve követi a legújabb trendeket. Egy Nyilassal ritkán fordul elő, hogy akár évtizedeken át ugyanazt a hajformát válassza, bele is halna az unalomba, amikor tükörbe nézne. Igazi Nyilas-sajátosság, hogy sosem elégedett igazán a hajával, és mindig készen áll a változásra. Az egyszerre nőies és vagány shag frizura telitalálat lehet egy időre!

Taylor Swift a visszafogottabb Nyilasok közé tartozik, mégis gyakran vált hajszínt vagy fazont

Taylor Swift a visszafogottabb Nyilasok közé tartozik, mégis gyakran vált hajszínt vagy fazont

Bak

Ez a gyakorlatias és határozott csillagjegy nem rajong a változtatásokért, ő az, aki megszállottan képes ragaszkodni egy jól bevált frizurához vagy hajszínhez, akár évtizedeken át. Persze amíg rá nem talál arra, amelyik mellett végül lehorgonyozhat, addig kitartóan keresgél. Nem viseli jól, ha mások akarják megmondani, mi a jó neki, így a hajviseletben is kár tippeket adni, mi passzolna hozzá leginkább. Akár rövid, akár hosszú haj mellett dönt, a hajápolásra mindig nagy gondot fordít, sosem hanyagolja el a frizuráját.

Most komolyan: el tudnád képzelni más hajjal a Bak jegyű Katalin hercegnét?

Most komolyan: el tudnád képzelni más hajjal a Bak jegyű Katalin hercegnét?

Vízöntő

Ki az, aki hidegrázást kap a középszerűségtől? Bizony, a cseppet sem mindennapi Vízöntő! Igazi művészlélek, az önkifejezés nagymestere, aki mindig szomjazza az újdonságot és imád kísérletezgetni. Sosem érdekelte, és ezután sem fogja, hogy mások mit gondolnak róla: ha épp pink tincsekkel érzi magát kirobbanó formában, akkor pink tincseket fog viselni! Imádja a melírozott hajat, gyermeki lelkesedéssel játszik a színekkel. 

Paris Hilton, ahogy a többi Vízöntő, nem fél játszani a hajszínekkel

Paris Hilton, ahogy a többi Vízöntő, nem fél játszani a hajszínekkel

Halak

Álmodozó, idealista és romantikus alkat, szereti a mesébe illő frizurákat, azokat, amiket egykor hercegkisasszonyok viseltek. Ehhez alap, hogy hosszú haja legyen, a rövid, fiús frizurát nehezen tudja magán elképzelni. A hajpántok, csatok, hajba tűzhető virágok a legjobb barátai, főleg akkor, ha romantikus hangulatúak. Haja sokszor tükrözi érzelmi állapotát: amikor nincs a legjobb formában, hajkoronája sem ragyog úgy, mint amikor kicsattan a boldogságtól.

Drew Barrymore Halak-haja: hercegnős is, virágos is, kell ennél több?

Drew Barrymore Halak-haja: hercegnős is, virágos is, kell ennél több?

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?