Ez a legrosszabb étel a testednek a csillagjegyed szerint

2022. május 26.
Az asztrológia elég sok kérdésben a segítségünkre siethet, így például abban is, hogy milyen fogásokat érdemes elkerülnünk az egészségünk érdekében.
Sarah Jessica Parker

Míg vannak ételek, melyek hosszú órákra jóllakottság érzésével töltenek el és feltöltenek energiával, addig akadnak olyanok is, amelyek után kifejezetten elromolhat a közérzetünk, akár rosszullétet is tapasztalhatunk. És hogy mi lehet ennek az oka? Nos, a válasznak természetesen nem árt orvosi segítségnek utánajárni, ám előfordulhat, hogy a megfejtésnek a születésnapodhoz – pontosabban a horoszkópodhoz is köze lehet. A csillagjegyünk ugyanis befolyásolhatja a testünk mechanizmusait és az emésztőrendszerünk működését is. Éppen ezért jó, ha vetsz egy pillantást a listánkra, és megjegyzed, melyik ételt tették tiltólistára számodra az asztrológusok, és mit vásárolhatsz nyugodt szívvel.

Szex és New York

Szex és New York (Fotó: Bill Davila/Getty Images)

Kos

Gyakorlatilag a kalandokra születtél, mivel nemcsak a felfedezési vágyad, hanem az energiád is végtelen – így tehát jobb, ha kerülöd a kávét. És mivel az életed már épp elég színes és fűszeres, az ételeidet nem szabad túl erősen megfűszerezned, különben gyomorégést és bőrgyulladást tapasztalhatsz.

Bika

Az étvágyaddal nincs gondod – ami jó hír –, viszont emiatt csak mérsékelten nassolhatsz csokoládét és más édességeket, mert sajnos a pluszkilók könnyen felszaladhatnak rád – márpedig a fogyókúrázást kimondottan gyűlölöd.

Ikrek

Az asztrológia úgy tartja, hogy a kávé, az élesztővel készített ételek és a gyökérzöldségek az ellenségeid, vagyis csökkentened kell a fogyasztásukat.

Rák

Hajlamos vagy az érzelmi evésre, úgyhogy, ha tudod, inkább tarts magad távol a finomított cukortól, az olajos ételektől és a túlzott sóhasználattól is. De a chili, a paprika és a wasabi sem a legjobb barátod.

Oroszlán

Két dolgot kell felírnod a tiltólistádra: a fűszeres ételeket és a nehezen megemészthető tejtermékeket.

Szűz

Bár a hangulatodat javíthatja néhány kocka csoki, az emésztőrendszereddel ellenben rosszat tesznek, ezért érdemes más hangulatjavító után kutatnod.

Mérleg

Hiába is tagadnánk, mindannyiunknak vannak gyenge pontjai. A tiéd a veséd, vagyis a szénsavas italok, az alkohol és a finomított cukor kifejezetten káros hatással lehet rád.

Skorpió

A horoszkópelemzők úgy tartják, hogy a vörös hús és az alkohol az emésztőrendszered mellett még a mentális jóllétednek is árthat – és ezt a veszélyt kár lenne megkockáztatni.

Nyilas

A jojóeffektus fogalma sajnos ismerős számodra, amit többek között úgy kerülhetsz el, ha nemet mondasz a különböző szószokra, öntetekre, a csokoládéra (és általában a cukorra), a mézre, a banánra és a zabpehelyre.

Bak

A csontjaid és a fogaid az Achilles-inad, ezért sok kalciumban gazdag élelmiszerre van szükséged, továbbá el kell felejtkezned a magas nátriumtartalmú ételekről, a csokoládéról és a hüvelyesekről.

Vízöntő

Meglehetősen szeszélyes vagy, és a helyzet az, hogy emiatt még azt is alaposabban át kell gondolnod, mit tegyél a tányérodra, mert a menüddel tovább ronthatod a hangulatodat. A bagel például pont ilyen, de a szóda sem segít a helyzeteden. A túlzott sóhasználat, a zsír és a cukor pedig fokozott nyomást gyakorolhat a szívedre.

Halak

Álmodozó típus vagy, aki képes mindent túlgondolni. Megértjük, ha úgy érzed, egy kis koktélozás a barátaiddal segít kikapcsolni az állandóan pörgő agyadat, viszont nem szabad az alkoholhoz menekülnöd, mert azt az egészséged bánja majd.

Forrás: The Times of India Fotó: Tom Kingston/Getty Images

Az alábbiak viszont jó hatással vannak rád: