Mit jelent a júniusi napforduló a csillagjegyek számára?

2022. június 21.
Olvasd el, mit kell tudnod a 2022-es nyári napfordulóról, és mit hoz az egyes csillagjegyeknek!

Hivatalosan is elindíthatja a nyarat egy nevezetes dátum: június 21., vagyis a nyári napforduló. Ez az a pillanat, amikor a Nap észak-déli mozgása ellentétes irányúra változik. A nyári napforduló alkalmával a leghosszabb a nappal.

Az emberiség a csillagászat kezdete óta mindig is ünnepelte ezt az alkalmat, a kereszténység felvétele óta pedig Szent Iván napjához (éjjeléhez) szokás kötni. Emellett a nyári napforduló asztrológiai fordulópont is, amely a Rák hónapjának kezdetét jelenti. Ám ha nem is vagy Rák, nem számít, mert ez a lelkileg magas töltetű pillanat minden csillagjegyre hat – csak más és más módon.

Mi a nyári napforduló lelki jelentése?

Minden évszak kezdete teljesen új fejezet elé állít bennünket. A nyári napforduló az önreflexió pillanata, tekintettel arra, hogy a „napforduló” kifejezés a latin sol (nap) és sistere (mozdulatlan) szavakból származik. Ez a nap alkalmat ad arra, hogy megálljunk és elgondolkodjunk azon, meddig jutottunk az év felével a hátunk mögött – és hová szeretnénk eljutni a végéig.
Asztrológiai szempontból a nyári napforduló azt is jelenti, hogy a nyüzsgő Ikrekből átváltunk a Rák napsütéses időszakába, ami felerősíti érzelmeinket, és vágyunkat arra, hogy együtt legyünk szeretteinkkel. Nem csoda, hogy ebben az átmenetben gyakran veszünk részt kerti grillezésen, családi nyaraláson vagy sétálunk a legközelebbi parton, miközben a nap a horizont alá süllyed.

Mit jelent a nyári napforduló a csillagjegyek számára?

Kos (március 20-április 19.)

A nyári napforduló arra ösztönöz, hogy közeledj a gyökereidhez, és jobban kötődj szeretteidhez. Ezen túlmenően arra is késztet, hogy szakmailag előrébb juss. Itt a tökéletes alkalom, hogy meditálj azon, hogyan teremthetnél még egészségesebb egyensúlyt a magánéleted és a munkád között.

Bika (április 20-május 20.)

Téged a napforduló arra késztet, hogy feladd a befelé fordulásodat, kimozdulj otthonról, és felerősítsd a szociális energiáidat. Ha elszánod magad arra, hogy kilépj a komfortzónádból – esetleg valakivel, aki különleges –, valószínűleg nagyon jó élményeket fogsz szerezni.

Ikrek (május 21-június 20.)

Most érdemes belevágni abba a bizonyos pénzügyi projektbe, amin az elmúlt hónapokban már sokat gondolkodtál. Mivel a napforduló az emberi kapcsolatoknak is kedvez, a szeretteiddel folytatott szívből jövő beszélgetések segíthetnek azonosítani a legígéretesebb utat.

Rák (június 21-július 22.)

A szezon kezdete kihozhat téged abból a „hibernált” állapotból, amibe tavasszal begubóztál. Most itt a lehetőség, hogy előjöjj és reflektorfénybe kerülj, amiben végre jól is érzed magad. A kapcsolataid – mind az alkalmiak, mind a mélyebbek – most középpontba kerülnek. A napforduló nagyszerű alkalom arra, hogy elgondolkozz azon, hogyan támogatják ezek a kötelékek a legnagyobb álmaidat.

Oroszlán (július 23-augusztus 22)
Azon a napon, amikor a nap átvonul a Rákba, úgy érezheted, hogy társas tevékenységek helyett több önálló időre lesz szükséged. Ne feledd, hogy a pihenés, a feltöltődés és az önkényeztetés a maga módján tökéletesen produktív. Most inspirációt kaphatsz arra, hogy elmélyüléssel járó tevékenységeket, például jógát, meditációt vagy rövid sétákat iktass be a mindennapjaidba.

Szűz (aug. 23.-szept. 22.)

Ahogy a nap átvált a Rákba, neked a csapatmunka válik fontossá. A napforduló napján a Vénusz is jelentős szerepet kap, tehát itt az idő arra, hogy azonosítsd egy fontos vágyadat, sőt, közöld is az illetékessel.

Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

A nyári napforduló arra motiválhat, hogy több menedzserfeladatot vállalj, vagy hogy véglegesíts egy projektet valamilyen hosszú távú szakmai cél elérése érdekében. Ha van fontos terved, tarts egy kis szünetet, és vitasd meg egy számodra fontos emberrel.

Skorpió (okt. 23.-nov. 21.)

Azon a napon, amikor a nap beköltözik a Rákba, érezni fogod, hogy a komfortzónádon túli felfedezés jót tesz a lelkednek. Ez az asztrológiai helyzet kedvez a szív-szív kapcsolatoknak, vagyis most utat találhatsz valakihez, aki mindig is fontos volt számodra.

Nyilas (nov. 22.–dec. 21.)

Ezekben a napokban érzelmileg sebezhetőbbé válhatsz. Ugyanakkor ez az állapot utat is mutathat neked: ki fontos és ki nem valójában az életedben. A mindennapos nyüzsgést is sikerül több pihenésre cserélned.

Bak (dec. 22.-jan. 19.)

A nyári napforduló a személyes kapcsolataidra helyezi a hangsúlyt – legyen az plátói, szakmai vagy szenvedélyes. Ne lepődj meg azon, hogy most mindenki nagyobb befolyással van rád. Ugyanakkor arra is figyelj, hogy kiállj önmagadért!

Vízöntő (jan. 20.-febr. 18.)

Számodra a mindennapi szokások rendbetételéé lesz ez az időszak. Ez afféle évközi ellenőrzőpont, ami lendületet ad ahhoz, hogy teljesen új, proaktív módon gondoskodj magadról. Foglalkozz testi és lelki egészségeddel egyaránt!

Halak (február 19-március 20.)

A nyári napforduló napjától kezdve végre félreteheted a súlyosabb érzelmi munkát, most a könnyed szórakozásé lesz a terep. A barátokkal vagy kollégákkal való kötetlen együttlét sok boldogságot hozhat számodra.

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images

Olvass tovább!