Ez a legpihentetőbb tevékenység számodra a csillagjegyed alapján

2022. augusztus 14.
A pihenés nem önkényeztetés, hanem létszükséglet. Ha nem jut rá elég idő, akkor másnap nem tudunk megfelelően teljesíteni, és így tovább. Úgyhogy relaxációra fel! De hogyan tegyük?

pihenteto-tevekenyseg-csillagjegy
Kos

Javasolt tevékenység: alkotás

A Kos szenvedélyes jegy, szívesen is adja ki magából az energiát, ugyanakkor épp emiatt fennáll nála a kiégés kockázata. Hogy ezt elkerülje, a legjobb valami kreatív tevékenységbe fognia. Függetlenül attól, hogy naplóírást, versírást vagy valamilyen vizuális művészetet választasz, a rendszeres kreatív szemlélődés arra ösztönöz, hogy befelé fordulj inspirációért és megerősítésért.

Bika

Javasolt tevékenység: mozgás

Ezen érzéki földjegy szülöttei stabil alkatok, nem szeretik a változást. És bár ez a természetük hosszú ideig mozdulatlanul tartaná őket (mentális és fizikai értelemben is), a gyengéd, könnyedebb mozgásformák, mint a jóga, a nyújtás vagy a séta nagyszerű módszerek a tehetetlenség megszüntetésére és a stagnáló energia felszabadítására.

Ikrek

Javasolt tevékenység: kapcsolatteremtés a természettel

Nem tudod elhallgattatni a száguldó gondolatokat? Ez a kíváncsiság nagyon is jellemző erre a jegyre, de csillapítható elmélyült, szemlélődő természetjárással. A madarakkal való foglalkozástól kezdve a horgászaton vagy gombászáson át a környék növény- és állatvilágának egyszerű megfigyeléséig a lehetőségek végtelenek.

Rák

Javasolt tevékenység: vendéglátás

A Hold által uralt személyiségű ember értékeli a kellemes körülményeket, és az otthonnak nevezett teret menedéknek tekinti a nagyvilág elől. Akkor miért ne mutatná meg másoknak is? Fogadj egy szeretett személyt a belső szentélyedben egy jó vacsorára és beszélgetésre! Megbízható bizalmas egy biztonságos helyen: nyerő kombináció, ami lehetővé teszi, hogy lazíts a rákollókon.

Oroszlán

Javasolt tevékenység: egy este egyedül

Magabiztos vagy és karizmatikus, minden buli lelke. Így a körülötted lévők végtelen energiaforrásként tekintenek rád. Valójában azonban ugyanúgy fel kell töltened fizikai és érzelmi tartalékaidat, mint mindenkinek. Szánj egy kis időt egy egyedül töltött éjszakára, és válassz valami finomat, akár házhoz szállítással kedvenc éttermedből!

Szűz

Javasolt tevékenység: szórakozás

A Merkúr befolyása figyelmessé és elemzővé tesz téged. Amikor azonban eljön a lazítás ideje, küzdesz, és befelé irányítod kritikus tekintetedet. Legyen ez a te énidőd! Nézz meg egy észbontó valóságshow-t, amiről addig csak mások beszéltek, vagy lapozz bele az éjjeliszekrényen heverő fantasyregénybe!

Mérleg

Javasolt tevékenység: térrendezés

Fontosnak tartod, hogy minden rendben menjen, de légies természeted sokszor millió irányba szórja el figyelmedet. Összpontosíts magadra most úgy, hogy szánsz egy kis időt a környezeted és tárgyaid rendezésére! A legtöbb ember nem tartaná pihentetőnek ezt a tevékenységet, de hidd el, neked örömet fog okozni, hogy megszépítheted az otthonodat.

Skorpió

Javasolt tevékenység: könyv vagy podcast

Vízjegyként „úgy vagy bekötve”, hogy nem bírod a felszínes dolgokat. Az áhított elmélyülést megtalálhatod egy magával ragadó, elgondolkodtató könyvben vagy egy podcastepizódban egy téged érdeklő témáról. A műfaj vagy a médium nem annyira számít, mint az, hogy most valóban odafigyelhetsz egyvalamire.

Nyilas

Javasolt tevékenység: rítusok

Értelemre és célokra vágysz, de változékony tűzjegyként gyakran elveszel a pillanatban. Próbálj meg rendszeres rituálékat kialakítani valami olyan körül, amit élvezel. Ez lehet olyasmi, mint a naplóírás, a rendszeres sport vagy heti teaszeánszok. A lényeg az, hogy ígéretet tegyél önmagadnak, és azt be is tartsd – újra és újra.

Bak

Javasolt tevékenység: tánc

Mikor érezted magad utoljára igazán, igazán szabadnak? Ez nem utópia, kedves Bak. Csupán egy meghívás: tapasztald meg a való életet ahelyett, hogy intellektualizálnád. Élő, lélegző lény vagy. Ezt már önmagában is érdemes megünnepelni, szóval ragadd meg a kedvenc italodat, és táncold ki magadból!

Vízöntő

Javasolt tevékenység: wellness

A levegős Vízöntőket a zodiákus humanitáriusaiként tartják számon, de ez okkal közhely: időd nagy részét mások szolgálatával töltöd, legyen szó barátaidról, családodról vagy tágabb közösségedről. A valóban rekreáló pihenés érdekében próbáld meg ezt a törődést és odafigyelést befelé irányítani! Fogadd meg, hogy most pusztán önmagad érdekében teszel valamit – vegyél igénybe egy masszázst vagy menj el egy randevúra!

Halak

Javasolt tevékenység: rendszerépítés

A változékony vízjegy alatt születettek örökös apályként élik meg az életet. Természetes ritmusod tiszteletben tartása érdekében próbáld meg azt, hogy külön naplót szentelsz hangulataidnak, cselekedeteidnek, napi rutinjaidnak. A strukturált megfigyelés arról, hogy hogyan töltöd az idődet és mi milyen érzéseket kelt benned elősegítheti az önelfogadást, és képessé tesz arra, hogy meglovagold az érzelmi hullámokat ahelyett, hogy elborítanának.

Forrás: Apartmenttherapy, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!