Decemberi horoszkóp 2022: a Kos energikus lesz, a Halakra nagy bejelentés vár

2022. december 01.
Mit hoz a december a horoszkóp szerint a csillagjegyednek? Az év utolsó hónapjában szélesedik a látókörünk és sokkal tudatosabban cselekszünk.

KOS

Szabadnak, erősnek, energikusnak érzed magad. A Nap a Nyilas jegyében jár, így a születési jegyeddel kedvező kapcsolatba kerül. Ennek köszönhetően egyre magabiztosabb is vagy, és elsősorban a komoly témák érdekelnek. Külföldi kapcsolataid alakulnak – vagy a meglévők kerülnek egyre inkább a látóteredbe. Fontossá válnak az ismerősök, a család, rengeteg programban lehet részed az év végén.

BIKA

Gyakran gondolod, hogy valamin változtatnod kellene, ne hamarkodd el a dolgot. A csillagjegyedre nem jellemző a kapkodás, de ahogy közelednek az ünnepek, úgy érzed, szorít az idő. Azt hiszed, ha gyorsítasz a tempón, jobban haladsz, ám ez most nem így van. Hallgass a megérzéseidre és minden döntés előtt alaposan járd körbe a témát. Uralkodó bolygód, a Vénusz és kapcsolatai adják hozzá az energiát.

december-havi-horoszkop-2022

IKREK

Az asztrológiában van egy kifejezés: retrográd bolygó. Azt jelenti, hogy az égitest visszafelé halad. Természetesen a valóságban csak előre, menetirányba mozog, de a Földről nézve időnként másképp látjuk. A te életedben az energikus Mars most megfordul, és látszólag hátrafelé halad, ráadásul a születési jegyedben. Eljött az idő, hogy régen halogatott dolgokat elővegyél, és megtaláld a megoldást. Ezek után már nyugodtan zárhatod az évet.

RÁK

Szinte eseménytelennek is mondhatnánk az év utolsó hónapját. Külföldi ügyeid vannak vagy idegen nyelven kell teljesítened? Sikeres lehetsz. Mostanában a csillagok mindenféle írással kapcsolatos tevékenységnek is kedveznek. Akik házasságban élnek, nagyon harmonikus napokat élhetnek át, a régebbi, de még nem hivatalos kapcsolatok pedig szintet léphetnek az ünnepi időszakban.

OROSZLÁN

A szerelem már a közelben jár, rendkívüli vonzerőd pedig ebben a hónapban sem hagy el. Kifejezetten jót tesz a körülötted élő embereknek az a mosoly és az a melegség, ami belőled árad. Az év utolsó hónapjában is tele vagy energiával, és arra is figyelsz, hogy másoknak örömet szerezz. Aki házasságban él, kicsit engedje lazábbra a gyeplőt otthon. Nem kell mindig a te akaratodnak érvényesülnie.

SZŰZ

Az otthonod, a családtagjaid és a hivatásod között egyensúlyozol. Vagy túl sok munka marad az év végére, vagy mások helyett is neked kell dolgozni. Az biztos, hogy sokat tanulhatsz ebből a helyzetből. Okosabban, hatékonyabban szervezed ezután a dolgaidat. Párkapcsolatban az ünnep előtti előkészületeket érdemes lenne igazságosan felosztani, hogy ne okozzon feszültséget, ha valakire túl sok feladat hárul.

MÉRLEG

A születési jegyedre jellemző, hogy nem szeret állást foglalni. Sem egyik, sem másik oldalnak nem adsz igazat, vagy pedig egyszerre mindkettőt a szárnyaid alá veszed. Próbálsz egyensúlyt teremteni, de ezzel a módszerrel jelenleg nem jutsz előre. Elsősorban a kollégákkal kell egyeztetned különböző nézeteket, és ennek során fény derül majd a saját álláspontodra. Nem lesz mindenki felhőtlenül boldog.

december-havi-horoszkop-2022

SKORPIÓ

Aki Skorpiónak születik, mindig a dolgok mélyére lát. Most is több olyan helyzet adódik, amelyben segít majd az intuíciód. Céltudatosságodnak és határozottságodnak köszönhetően minden helyzetben megtalálod a megoldást. Néhány, korábban már elfelejtett téma is felszínre kerülhet. Az ünnepi családi összejövetelek egy titkokról is leránthatják a leplet. A párkapcsolatod egyre szorosabbá válik.

NYILAS

Javában tart a születésnapod hónapja. Főleg anyagi területen érezheted magad szerencsésnek. Kedveled a társaságot, így nyugodt lehetsz, lesz miből megvendégelni a barátokat. Párkapcsolati téren lehet néhány feszültebb napod: a párod valamiért ideges, és ezt rajtad próbálja levezetni. Ilyen esetekben ne vedd fel a kesztyűt. Fordítsd felé a derűs, optimista arcodat. Hamarosan megbékél.

BAK

Az általában visszafogott természeted helyett egy másik arcodat ismerheti meg a környezeted. Rendkívül erős érzelmekkel reagálsz minden kihívásra. Lehetnek ezek pozitívak is, amelyekkel mások csodálatát is kiválthatod. Rendkívül sok energiával rendelkezel. Nem meglepő, hiszen hamarosan kezdődik a születésnapod hónapja. Ilyenkor mindenki erősnek, okosnak, szépnek érzi magát.

VÍZÖNTŐ

Nagyobb felelősséget kell vállalnod. Lehet ez egy kitüntetés vagy munkahelyi előrelépés miatt is. Anyagi szempontból érdemes átgondoltan cselekedned. Ne szédülj meg a hatalmas ünnepi kínálattól. Tartsd szem előtt, hogy a kevesebb a több. A jó szándék és a tiszta gondolatok, érzelmek megsokszorozzák egy ajándék értékét. Házasságokban, stabil kapcsolatokban harmonikus hetek következnek.

HALAK

Egyre több hibát fedezel fel másokban. Legyél sokkal toleránsabb. Gondolj bele, hogy az év vége a többi ember számára is tele van feszültséggel. Mit lehetne tenni? Keresd mindenben a jót. Hidd el, megértéssel, józan gondolkodással és hozzáállással a problémák is elszállnak. A szerelemben derűs napok következnek, az is elképzelhető, hogy nagy bejelentés van készülőben.

Szöveg: Molnár Éva asztrológus Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!