Így mutatják meg a holdfázisok, mennyire illünk össze valakivel

2023. március 21.
Az asztrológus elmagyarázta, vajon mennyiben befolyásolhatja a kapcsolatunkat valakivel, hogy a születési holdfázisunk összeillik-e. Tényleg a Holdon múlik, megtaláltuk-e a lelki társunkat?
A holdfázisok megmutatják, mennyire illünk össze valakivel
  • Az asztrológusok régóta állítják, hogy a Hold kulcsszerepet játszik a közérzetünk alakulásában. 
  • A TikTok-on ütötte fel a fejét a holdfázis összeillőség vizsgálatának trendje. 
  • Egyre többen nézik meg, milyen fázisban volt a Hold születésükkor, mivel ez megmutathatja két embernél, mennyire illenek össze. 

Az interneten már nagyon sok olyan kalkulátor van, amivel megnézhetjük, milyen holdfázis idején születtünk. A TikTok-on népszerű trend azt állítja, a holdfázisok megmutatják, mennyire illik össze két ember. Ha a párunkkal egy teliholdat ad ki a holdfázisunk, azt jelenti, hogy megtaláltuk a lelki társunkat.

„Ha a holdfázisunk tökéletesen passzol a szerelmünkéhez, akkor lelki társak vagyunk” – mondta egy TikTok-felhasználó videójában. Voltak olyanok, akiknél a Hold éppen fogyó fázisban volt mindkettejük születésekor, eszerint a tökéletes kapcsolatuk mégsem a csillagokban volt megírva. „Azt hiszem, miénk a lehető legrosszabb együttállás, ami a holdfázisokat illeti” – mondta a fiatal nő, aki szerencsére nem szakított emiatt párjával azért. 

@asapsabooty

🖤🤍🌙 #moonphase #moonphasetrend #moonsoulmates #twinflame

♬ Every Summertime – NIKI

Persze nem kell mindent elhinni, amit az interneten hallunk, olvasunk. De mi a véleménye az asztrológusnak: a holdfázisok egymás mellé illesztése valóban megmutatja, összeillik-e két ember?

Megmutat bármit a lelki társunkról a holdfázis?

Ha már foglalkoztunk valamennyit azzal, két ember az asztrológia szerint összeillik-e, tudjuk, hogy a Nap, a Hold és a többi bolygó nagy hatással van az életünkre. Számos jel utal arra, hogy a horoszkópunk rávilágíthat, vajon mennyire jól működhet a kapcsolatunk valakivel. A holdfázis ugyanakkor teljesen más történet.

Asztrológiai szempontból a Hold az érzelmekre, érzelmi reakcióinkra és megérzéseinkre van hatással. Ezek a mozgatórugói egy kapcsolatnak. A holdfázis a személyiségünk sokkal mélyebb rétegeit is irányíthatja. 

„Nyolc teljes holdfázis van az asztrológiában, mindegyik más spirituális jelentéssel és energiával bír – mondta Lauran Ash asztrológus. A Hold 29,5 nap alatt járja végig mind a nyolc fázist, így nem túlzás azt állítani, hogy hatással lehet a személyiségünkre és érzelmeinkre, milyen holdfázis idején születtünk.”

Mit jelentenek az egyes holdfázisok?

Mindegyik holdfázisnak megvan a maga kisugárzása és elmozdíthatja bizonyos irányba az érzelmi szükségleteinket és vágyainkat, az érzelmeink kifejezését. Például ha újhold idején születtünk, jó eséllyel nyitottabbak vagyunk az új kalandokra. Aki az utolsó negyed alatt született, sokkal nyugodtabb személyiség lehet. 

Mutatjuk, mit hatásai lehetnek a holdfázisoknak a személyiségünkre:

  • Újhold: fontos a felfedezés számunkra, különösen ami a szerelmet illeti. Aki újhold idején született, szeret szórakozni, ambiciózus személyiség, aki mindig kimutatja az érzéseit.
  • Növő hold: aki növő hold idején született, céltudatos, rendezett személyiség. Mindig nyílt, ami a szándékait illeti és őszintén kimutatja vonzalmát. 
  • Első negyed: nagyon erős az öntudata és tele van bátorsággal, aki az első holdnegyed alatt született. Imádja a kihívásokat és párját is mindig bátorítja és motiválja arra, hogy egyre jobb legyen.
  • Növő telihold: aki a növő telihold idején született, gyakorlatias, két lábbal a földön álló és jól alkalmazkodó személyiség. A szerelemben képes az elköteleződésre és előre tekint. 
  • Telihold: a telihold idején született emberek érzékenyek és szenvedélyesek. Először úgy tűnhet, hogy zárkózottak, ám a hűségük és elköteleződésük mélyen gyökerezik.
  • Fogyó telihold: magabiztosan állnak párjuk mellett, akik a fogyó telihold idején születtek. Gyakorlatias személyiségek. Logikusan gondolkoznak. Figyelnek a másik ember szükségleteikre, és a sajátjaikat is jól kommunikálják.
  • Utolsó negyed: képesek úszni az árral, akik az utolsó negyed idején születtek. Értékelik, ha párjuk nyitott az új dolgokra. Eredeti személyiségek, mindig az igazságot keresik, az elköteleződés azonban nehéz lehet számukra.
  • Fogyó hold: nem túl érzelgős emberek, akik a fogyó hold idején születtek. Szenvedélyesek és hatalmas tűz ég bennük, ám ha úgy érzik, kalitkába zárják őket, azonnal kereket oldanak. Képtelenek elviselni a kötöttségeket.

Számít, összeáll-e a telihold a holdfázisainkból?

Mit jelent, ha a születéskori holdfázisaink kiadják a teliholdat?

Mit jelent, ha a születéskori holdfázisaink kiadják a teliholdat?

A holdfázis a személyiségünk egy újabb rétegét mutathatja meg. Ezt össze is vethetjük a másik emberével, partnerünkével. Kiderülhet, mennyi hasonlóság vagy különbség van közöttünk. Az asztrológus azonban hangsúlyozta: nem számít, kiadja-e a teliholdat a kettőnk születéskori holdfázisa. Ahogy azt sem árulja el a holdfázis, lelki társak vagyunk-e.

Ha arra vagyunk kíváncsiak, összeillünk-e, más módszereket kell keresnünk. „A Vénusz-jegy például megmutatja, milyen nyelvet beszélünk a szerelemben, hogyan fejezzük ki a vonzalmunkat és milyenek a szükségleteink – mutatott rá az asztrológus. A horoszkópunk hetedik háza kapcsolódik a párkapcsolathoz, ezt vizsgáljuk meg alaposan, amikor az összeillőséget nézzük.”

Hogyan próbálhatjuk ki a holdfázis TikTok-trendet?

Bár a holdfázis nem árulja el, asztrológiai szempontból összeillünk-e a párunkkal, ha mégis kíváncsiak vagyunk szórakozásból, így járhatunk utána.

  1. Keressünk egy holdfázis kalkulátort az interneten. Például a  moonhpases.co.uk vagy a YourMoonPhase.com kiadja, milyen holdfázis alatt születtünk, ha beírjuk a születési dátumot.
  2. Írjuk be a saját és a párunk születési dátumát is, nézzük meg, milyen holdfázis volt születésünkkor.
  3. Ha a két holdfázis kiadja a teliholdat, a TikTok szerint lelki társak vagyunk. Ugyanez igaz akkor is, ha ugyanaz volt a holdfázis mindkettőnk születésekor.
  4. Ha a holdfázisaink nem illenek össze, jó eséllyel nem vagyunk lelki társak. Legalábbis a TikTok szerint.

Két ember összeillősége nagyon bonyolult és összetett dolog. Sokkal többre van szükség ahhoz, hogy valakivel kapcsolatban úgy érezzük, lelki társak vagyunk, minthogy összeillik-e a holdfázisunk. Ne vegyük tehát magunkra, ha a TikTok mást mond.

Forrás: Popsugar Fotó: Unsplash