Telihold-rituálék: 7 dolog, amit mindenképp tegyél meg, ha telihold van

2023. február 11.
Bár vérfarkassá akkor sem változunk, ha mégis becsúszik a teliholdkor kevéssé javasolt dolgok közül egyik-másik az életünkbe, viszont a mentális egészségünknek és közérzetünknek jót tehet, ha inkább azokra a dolgokra fókuszálunk, amik különösen javasoltak ilyentájt.
Az asztrológiában a holdciklus az újholddal kezdődik és a teliholddal végződik
  • Telihold idején az univerzum arra készteti az embert, hogy álljon meg egy kicsit és manifesztálja azokat a dolgokat a saját életében, amiket különösen szeretne.
  • 28-30 naponta van telihold.
  • A holdciklus vége különösen alkalmas az érzelmi elengedésre és a lazításra, a tennivalóink listáinak összegzésére.

Az asztrológiában a holdciklus az újholddal kezdődik és a teliholddal végződik. A holdciklus vége az az időszak, amikor az univerzum arra készteti az embert, hogy álljon meg, tekintsen vissza és gondolja át, valóban jó úton jár-e. 

A telihold a befejezésről szól, így az ezzel kapcsolatos rituálék nem arra ösztökélnének, ugorjunk fejest valamibe. Inkább a visszatekintést, az elért dolgokra való reflektálást erősítik. Tudatosíthatjuk, mit érdemes elengednünk, mihez ragaszkodjunk. A telihold-rituálék a megtisztulást, újratöltődést, értékelést segítik, hogy legyen energiánk a következő újhold idejére.

1. Tisztítsuk meg a mentális és fizikai teret magunk körül

A telihold hatalmas energiákat mozgat. Tökéletes időpont a körülöttünk lévő tér, a testünk és az elménk megtisztítására: szabaduljunk meg minden olyan dologtól, ami visszahúz, ami eltereli a figyelmünket a fontos dolgokról. De ide tartozik az is, hogy vegyünk egy illatos fürdőt, vagy nézzük újra Marie Kondo sorozatát, hogy erősítsük magunkban a mantrát: „mindent elengedek, ami nem tartozik már hozzám, még ha csak ma estére is”.

2. Teliholdkor tölthetjük fel a kristályainkat

Sokan hisznek a kristályok erejében és abban, hogy a teliholdkor tölthetjük fel és tisztíthatjuk meg a kristályainkat. Ez alapvetően logikus: a telihold az érzelmeket és szándékokat hozza előtérbe, így a feldolgozás, gyógyulás az, amire fókuszálhatunk.

3. Tökéletes alkalom a meditáció megtanulására

A telihold a befejezésről nem a kezdetekről szól, így ahelyett, hogy valamit elkezdenénk, az asztrológus nem tanácsolja, hogy pont ebben az időpontban vágjunk bele valami új dologba. Ez alól kivétel lehet a meditáció. Mivel a telihold a visszatekintés ideje, így könnyebben egyedül maradhatunk a gondolatainkkal, ráérezhetünk arra, milyen, amikor befelé irányítjuk az energiáinkat.

4. Szabadítsuk fel tánccal az energiánkat

Úgy érezhetjük telihold idején, hogy rengeteg energia feszül bennünk. Miért ne táncolnánk ki magukból? Öltözzünk fel, vagy maradjunk a kedvenc pizsamánkban otthon, de bárhol is legyünk, hagyjuk, hogy a testünk vezessen minket, hogy kiáradhasson belőlünk mindaz az energia, ami felesleges bennünk.

A telihold alatt a tánc felszabadítja az energiáinkat

A telihold alatt a tánc felszabadítja az energiáinkat

5. Szabaduljunk meg az érzelmi tehertől

Ha komolyan vesszük az érzelmi visszatekintést, felfedezhetünk egyfajta mintázatot vagy kapcsolatot, ami nem engedi, hogy közelebb jussunk ahhoz az életünkben, amit szeretnénk. A telihold segíthet, hogy rájöjjünk, mi ez az érzelmi kötés, és letehessük az érzelmi terhet, ami visszahúz.

6. Nézzük át a tennivalóink listáját

Az újhold alatt készítettünk listákat arról, amiket meg kell tennünk? Vagy csak most vágnánk bele? A telihold a tökéletes alkalom, hogy áttekintsük a haladást, fejlődést, amit elértünk. Mennyivel jutottunk közelebb a céljainkhoz? Hogyan és merre haladhatunk tovább? Azt is most tudatosíthatjuk, ha valamelyik célunk már okafogyottá vált, már nem olyan fontos az életünkben. Ezzel sincs baj, valójában pont ez a telihold lényege, hogy erre rájöjjünk és elengedjük.

7. Lazítsunk egy kicsit

A lehető legjobb módszer arra, hogy a maga teljességében megéljük ezt a csodás holdfázist, ha nem csinálunk semmit. Relaxálunk, pihenünk, hagyjuk, hogy megtisztuljon a testünk-lelkünk. Van, amikor nincs másra szükségünk, csak csendre és nyugalomra ahhoz, hogy felfedezzük, merre kell mennünk tovább. 

3 dolog, amit mindenképp kerüljünk a telihold alatt

Nem csak olyan dolgok vannak, amiket jó, ha teliholdkor teszünk meg. Vannak olyan részei is az életünknek, amit nem célszerű a holdfázisnak ebben az időszakában megtennünk.

  1. Ne siettessük a dolgokat.
  2. Ne reagáljuk túl az apróságokat.
  3. Ne hozzunk elhamarkodott döntéseket.

Forrás: Horoscope.com Fotó: Getty Images