Ezt jelenti az északi csomópont az asztrológiában – Megmutatja a csillagjegyek végzetét

2023. április 04.
Mindannyian arra születtünk, hogy nagyszerű dolgokat vigyünk véghez az életünkben. A valódi életcélunk azonban a legtöbbünk esetében nem nyilvánvaló és magától értetődő. Rengeteg próbálkozás, hiba és zsákutca kell ahhoz, hogy rájöjjünk, miért vagyunk a Földön. Szerencsére az asztrológiával levághatjuk némileg az utat. Az északi csomópont felfedheti ugyanis, mi a csillagjegyek életcélja. Segíthet megtalálni, melyik az a képességünk, amit tökélyre fejleszthetünk földi életünkben.
Az északi csomópont felfedhet, mi a csillagjegyek életcélja
  • Az életünk értelme teljesen egyedi és csak a mi karmikus utunkra jellemző. 
  • Az északi csomópont az asztrológiában nem olyan dolog, amit muszáj követnünk vagy erre fókuszálva kell előre haladnunk az életünkben.
  • Ahhoz, hogy teljesen megértsük és átlássuk, amit az északi csomópontunk üzen az életünk értelmével kapcsolatban, azt az asztrológiai házat is számításba kell vennünk, melyben az északi csomópontunk áll.

Mindenkinek a horoszkópjában vannak holdcsomópontok. Ezek a Hold pályájának legmagasabb és legalacsonyabb pontjait mutatják meg. A legmagasabb pont az északi csomópont. Innen kaphatunk iránymutatást azzal kapcsolatban, mire rendeltettünk az életünkben. (A déli csomópont, a Hold Föld körüli pályájának legalacsonyabb pontja a lelkünk történetét fedheti fel.) 

Az északi csomópont tehát elárulja, mi lehet az életcélunk, mire születtünk a Földre, míg a déli csomópont azt mutatja meg, mit hoztunk magunkkal a korábbi életeinkből. Mutatjuk, az asztrológus szerint a csillagjegyünk északi csomópontja ezt mutatja meg a végzetünkről.

Északi csomópont a Kosban

Nem arra születtek a Kosok, hogy valakinek az árnyékában éljenek. Csillogásra és függetlenségre van szükségük. Mivel a déli csomópontjuk a harmonikus és együttműködő Mérlegben áll, az előző életei közül sokban kötött kompromisszumot az álmaival kapcsolatban, áldozta fel vágyait az otthoni békéért vagy párja szükségleteiért. 

Ebben az életben az a feladata, hogy megtanulja, hogyan állhat meg a saját lábán, legyen bátorsága kiállni magáért. Ezért kell minden alkalmat megragadnia, hogy kinyilvánítsa véleményét és felvállalja a szükséges konfliktusokat. 

Az északi csomópont a Kosban jó vezetői képességekre utal. De sikeres szóló művész, független vállalkozó lehet, sőt, akár saját márkája arca is. Arra hivatott az ember, akinek az északi csomópontja a Kosban áll, hogy felismerje saját tehetségét és ne engedje, hogy mások arassák le a babért helyettük.

Északi csomópont a Bikában

Arra születtek, hogy létrehozzanak, alkossanak valami szépet, saját maguknak pedig stabil, kiegyensúlyozott és következetes alapot építsenek. Ahelyett, hogy valaki másnak az életét élnék, akinek a Bikában áll az északi csomópontja, megtanulja, hogyan érheti el az anyagi függetlenséget. 

Több korábbi életében megküzdött a veszteség számos formájával, köztük a pénz, szerelem és kapcsolatok elvesztésével. A déli csomópont a Skorpióban azt mutatja, hogy megszokták, mikor az emberek átlépik a határokat velük szemben, ráveszik, hogy feladják a szabadságukat vagy a biztonság iránti vágyukat. 

Az északi csomópont a Bikában most azt jelzi, szakíthatnak az egészségtelen kötődési mintákkal. Megvan az erejük ahhoz, hogy roppant gazdagok legyenek ebben az életben, különösen, ha képesek megtenni a szükséges erőfeszítéseket.

Északi csomópont az Ikrekben

Ha születésünkkor az északi csomópont az Ikrekben állt, azért születtünk, hogy megtanuljuk, hogyan lehetünk kicsivel hatékonyabbak. Ne feledjük, hogy az Ikrek az egyetlen csillagjegy, melynek szimbóluma emberi alak. Az asztrológiában az Ikrek az emberi kapcsolatokat testesíti meg. Az északi csomópont az Ikrekben az élet végéig tartó tanulást és a közösségre gyakorolt hatást mutatja. 

Mivel a déli csomópont a Nyilasban áll, az előző életekben távoli tájakra utazhattak a csillagjegy szülöttei. Tanárok lehettek, filozófusok vagy felfedezők. Olyan emberek, akik látni akarták a világot. Mostani életében is valószínű, hogy külföldre költözik vagy saját városában vállal fontosabb szerepet. 

Északi csomópont a Rákban

Ebben az életben az érzelmesebb, női, anyai oldalát kell megerősítenie annak, akinek a Rákban áll az északi csomópontja. Azért születtek, hogy megtapasztalják, milyen valóban gondját viselni valakinek, törődni vele és visszakapni azt a törődést, amit adnak. 

Előző életeikben – mivel a déli csomópontjuk a Bakban áll – ők voltak a családfenntartók, ami miatt a saját igényeik és érzéseik az oldalvonalra kerültek. Viszont a kemény munka nem áll távol tőlük. Ha a Rákban áll az északi csomópontja valakinek, a lelke most tanulja még csak meg, hogyan tegyen különbséget valódi siker és érdeklődés között. 

Északi csomópont az Oroszlánban

Az asztrológus szerint az a legszerencsésebb, akinek az északi csomópontja az Oroszlánban áll. Egész életük értelme és célja, hogy élvezzék az életet, legyenek magabiztosak és szórakozzanak önfeledten. Ám ez nem olyan egyszerű, mint gondolnánk. Ebben az életben az a feladat, hogy megtanulják, hogyan is kell.

Az előző életeikben ugyanis, ahogy ez kiderül abból, hogy a déli csomópontjuk a Vízöntőben áll, fel kellett áldozniuk magukat másokért. A közjót választották saját maguk helyett. Most jött el a lehetőség arra, hogy gyógyuljanak és felszabadítsák a belső gyermeket, ha az északi csomópontjuk az Oroszlánban áll.

Északi csomópont a Szűzben

Ha valakinek az északi csomópontja a Szűzben áll, életük értelme, hogy keményen dolgozzanak és olyan hasznosak legyenek, amennyire csak lehet. A Szűz a szolgálat, mások bátorításának csillagjegye, nagy szerepük van a jegy szülötteinek a társadalom problémáinak megoldásában és a sebek begyógyításában. Lehetnek ápolók, gondozók, vagy éppen tudósok, mérnökök és feltalálók. 

Az északi csomópont elárulja, mi lehet az életcélunk, mire születtünk a Földre

Az északi csomópont elárulja, mi lehet az életcélunk, mire születtünk a Földre

Északi csomópont a Mérlegben

Akinek az északi csomópontja a Mérlegben áll, azért jött a világra, hogy megtanulja, hogyan lehet jobb társ, barát és szerető. A kapcsolatai lesznek élete fókuszában, különösen az olyan kapcsolatok, melyek kimozdítják a komfortzónájából, megtanítják értékelni a csapatmunkát. 

Északi csomópont a Skorpióban

Azért jöttek a világra, hogy megoldják az univerzum rejtélyeit. A Skorpió spirituális csillagjegy, képes mélyen a dolgok fizikai és/vagy anyagi síkja mögé látni. Ez azt jelenti, hogy többre van szüksége annak, akinek az északi csomópontja a Skorpióban áll, mint a pénz vagy a biztonság, ahhoz, hogy boldogok legyenek. 

Északi csomópont a Nyilasban

Álljanak készen azok, akiknek az északi csomópontja a Nyilasban áll, hogy befogadják a világot! Ez az élet most arról szól, hogy kilépjenek a komfortzónájukból, utazzanak messzire és lássák, amit a világ kínálhat nekik. Annyi előző életet pazaroltak arra, hogy helyben segítsenek. Most itt az idő, hogy kilépjenek ebből és tágítsák a határaikat.

Északi csomópont a Bakban

Itt az ideje, hogy keményen dolgozzanak és sokra vigyék. Erről árulkodik az északi csomópont a Bakban is. Ez arra predesztinálja a csillagjegy szülötteit, hogy ők legyenek azok, akik mindig mások előtt járnak és védelmeznek másokat. Vezetők legyenek, különösen, ha az üzleti világban tevékenykednek. 

Északi csomópont a Vízöntőben

Fontos spirituális küldetése van annak, akinek az északi csomópontja a Vízöntőben áll. Küldetésük ebben az életben, hogy felrázzák és megváltoztassák az adott állapotokat és erőt adjanak az embereknek a változtatásra, hogy jobbá tegyék a világot. Készen állnak rá, hogy önmagukat állítsák az előtérbe, hogy saját példájukkal és példamutatásukkal járjanak elöl. 

Északi csomópont a Halakban

Ha valakinek az északi csomópontja a Halakban áll, azt érezheti, hogy fél azoktól a dolgoktól, amiknek nem látszik azonnal az értelme. Nem feltétlenül hiszik el, ha nem érzik logikusnak a dolgokat, vagy nincs sziklaszilárd bizonyíték valamire. Ebben az életben az a küldetése annak, akinek az északi csomópontja a Halakban áll, hogy megértsék, nem kell mindent megjavítaniuk. Meg kell tanulniuk elfogadni bizonyos dolgokat úgy, ahogy vannak.

Forrás: StyleCaster, fotó: Unsplash