Májusi horoszkóp 2023: a Rákra szenvedély, a Szűzre váratlan siker vár

2023. május 01.
A tavasz új kezdetet, új fordulatokat hoz a csillagjegyek számára, ráadásul a májusi napsütésben a legjobb tulajdonságaink kerülnek előtérbe.

KOS

A tavasz gyermeke vagy. Ebben az időszakban nemcsak a növények szépsége varázsol el, hanem más, a legszebb évszakhoz tartozó kiváltságok is megtalálnak. A Jupiter egy kicsit még a születési jegyedben jár. Használd ki a lehetőségeket. Elsősorban az anyagiak és a kapcsolatok területén lehet előrelépés. Segítőkészséged kiemelkedő.  Fizikai kiegyensúlyozottság érdekében sportolj.

BIKA

A születési jegyedben halad a Nap. Kitűnő, leginkább érzelmileg motiváló kapcsolatba kerül a Holddal. Jól teszed, ha kicsit elmélyülsz magadban és számba veszed az eredményeidet. Anyagiak területén nem lehet okod panaszra. Párkapcsolatodat is megerősítheted. Ez még akkor is így van, ha néhány napig döcögve megy a kommunikáció. 

IKREK

A Vénusz, a szerelem és szépség képviselője jár a születési jegyedben. Élénk, vidám leszel. Keresed a társaságot. Elsősorban intellektuális közegben érzed jól magad. Olyan emberekkel is sikerül jó hangulatot teremteni, akik korábban mereven elzárkóztak. Előfordulhat, hogy néhányan tanácsot kérnek tőled. Vedd komolyan. Ne vicceld el a válaszokat. 

RÁK

A Mars a születési jegyedben halad. Érzelmes és szenvedélyes leszel. Megtestesíted a tavasz valamennyi tulajdonságát. A te születési jegyedet az asztrológia a vizes elemhez sorolja. Képzeld, milyen sistergő szenvedély kerít hatalmába, amikor a tüzes Mars ide látogat. Anyagi ügyekben hagyatkozz a megérzéseidre – jól működnek. Mindig az történik, aminek történnie kell.

OROSZLÁN

A napsütés, a melegedő levegő egyre inkább a szabadba csábít. Összekötöd a kellemest a hasznossal. Igyekszel úgy beosztani a napi munkát, hogy annak egy részét külső helyszínen végezd. Természetesen ez nem mindenki számára lehetséges. Akinek marad a zárt közeg, hallgasson zenét, ábrándozzon kicsit. Könnyen lehet, hogy ezekben a hetekben találsz rá egy vonzó, nyári úti célra.

SZŰZ

 Amennyiben tanulsz, jók az esélyeid, hogy sikeres vizsgát tegyél. Jól használod a kommunikációs képességedet. Időnként a környezeted számára zavaró, ha sokat beszélsz. Érdemes lenne megtalálni az arany középutat. Párkapcsolatban lassabban haladnak a dolgok. Tele vagy ideákkal, de nem biztos, hogy a társad mindent ugyanolyan lelkesen fogad. Ne add fel az álmaidat. Önbizalommal sokra viszed. 

MÉRLEG

Párkapcsolatodba te viszed a napfényt. Társad néha nehezebb helyzetbe kerül, de te mindenben támogatod és ismered a megoldásokat. A szinglik életében érlelődik a változás. Felbukkanhat valaki a múltból, akit korábban valószínűleg észre sem vettél. Eleinte nem lesz egyszerű a kapcsolattartás. Könnyen lehet, hogy egy távoli településen él az illető. Ennek ellenére szépen formálódnak az érzelmek. 

SKORPIÓ

Nyugodtnak, kiegyensúlyozottnak lát a világ. Sokan fordulnak hozzád. Megérzik belőled a stabilitást. Alaptermészeted része a kíváncsiság. Most örömödet lelheted. Sok új impulzus ér. Új helyzetek, lehetőségek kerülnek az utadba. Nincs más hátra, mint élni a lehetőségekkel. Munkádban kedvezően alakul minden. Lehetséges plusz elfoglaltság, de az plusz jövedelmet is eredményez.

NYILAS

Hivatásodban ér a legtöbb kihívás. Szabad szellemed egyre jobban szárnyal. Szereted, ha egyszerre többféle dologban is megmutathatod a tehetségedet. A tavasz nem csak a kezdeményezések ideje, de az ismerkedésé is. Akik párkapcsolatban élnek, ők sem ússzák meg legalább egy flört lehetőségét. Komolyabbra is fordulhat egy kapcsolat. Ha igen, azt egyelőre kezeld diszkréten.

BAK

Némileg önző lehetsz. Házasságban különösen megmutatod a születési jegyedre jellemző kemény céltudatot. Elhatározásaidból nem engedsz. Szerencsére a társad türelmes és képes a saját érdekeit, legalább ideiglenesen a háttérbe helyezni. Minden, ami kreativitást igényel vagy esztétikai dologgal kapcsolatos, nagyon jól sikerül. Érdemes saját ötleteidet megvalósítani és megkeresni vele a nyilvánosságot.

VÍZÖNTŐ

Valószínűleg megérezted, hogy a nagyon komótosan ballagó Plútó már belépett a születési jegyedbe. Neked elsősorban a függetlenség a központi témád. Lehet, hogy mostanában egészen új értelmet nyer nálad. Átgondoltabban és sokkal tervszerűbben haladsz az életutadon. Sokat foglalkozol a családoddal. Értékeled a bizalmukat. Igyekszel a legtöbbet tenni értük. 

HALAK

Számodra a tavasz jelenleg azt jelenti, hogy bátrabban költekezel. Az is igaz, ha mozog a pénz, akkor jön helyette másik. Feltehetően így gondolod te is. Korszerű dolgokat vásárolsz. Olyasmit, ami még hosszú idő után is jó szolgálatodra lesz. Házasságban érzelmes időszak áll előtted. Viszonylag gyorsan pörögnek az események, de az biztos, hogy minden a kedved szerint alakul.

Szerző: Molnár Éva asztrológus, Fotó: Getty Images