Vízöntő: ezt várhatod a csillagjegy szülötteitől

2024. január 20.
Minden, amit a Vízöntőkről (január 21. - február 19.) tudni lehet és kell az asztrológiában, a jellegzetes személyiségjegyektől a gyengeségeken át a más jegyekkel való összeillőségig.
Vízöntő csillagjegy személyiség
  • A hivatásos asztrológusok sok tévhittel találkoznak a Vízöntőkkel kapcsolatban, ezek közül a leggyakoribb – és talán még legártalmatlanabb –, hogy a Vízöntő víz jegy.
  • A Vízöntő az állatöv 11., utolsó előtti jegye.
  • Az összes jegy közül a Vízöntő a leginnovatívabb, legprogresszívabb, leglázadóbb és leghumánusabb. 

Az állatöv tizenegyedik és egyben utolsó előtti jegyeként a Vízöntő tulajdonképpen az utolsó levegő jegy. Kétségtelenül a Vízöntő a leginnovatívabb, legprogresszívabb, leglázadóbb és leghumánusabb az összes állatövi jegy közül. És bár a Vízöntők gyakran találhatók forradalmat tervezgetve vagy büszkén fitogtatva divatérzékenységüket, van egy gyakran figyelmen kívül hagyott érzékeny oldaluk is, amely megbecsülést, támogatást és szeretetet igényel.

Mit jelent, hogy a Vízöntő levegő jegy?

A levegő energiája az elméről szól. Az intellektuális, kíváncsi és mélyen szociális jegyek (Ikrek, Mérleg és Vízöntő) szenvedélyesen szeretik az interperszonális dinamikát. Az állatöv utolsó légjegyeként azonban a Vízöntő egészen más szintre emeli ezeket a fogalmakat. 

A Vízöntő a misztikus gyógyítást képviseli, aki vizet, vagyis életet ajándékoz a földnek. A tarot-ban a csillagkártya által ábrázolt Vízöntőt úgy lehet elképzelni, mint egy életnagyságnál nagyobb, mitikus lényt, akinek egyik lába szilárdan a földön áll (ami a földhöz kötöttség érzését jelképezi), a másik pedig a vízben. A Vízöntő egy vázát tart a kezében, amely az inspiráció új folyamát árasztja a hosszú élet, a gyógyulás és a remény ápolására. 

Ugyanakkor a Vízöntő független entitásként helyezkedik el, elkülönülve attól az életadó nedvességtől, amelyet a szikkadt talajnak kínál. Ebben a tekintetben a Vízöntő a közösséggel való mély kapcsolatát tárja fel: a csapatmunkában, az együttműködésben és a nagyobb jó fogalmában gyökerezik a Vízöntő eltökélt szándéka, hogy erőteljes változást hozzon a világban.

Uralkodó bolygója az Uránusz

Az állatöv 11., utolsó előtti jegye a Vízöntő

Az állatöv 11., utolsó előtti jegye a Vízöntő

A Vízöntőt az Uránusz uralja, az innováció, a technológia és a meglepő események bolygója. Az Uránusz tökéletesen tükrözi a Vízöntő sajátos hozzáállását, kiegészítve e látnoki légjegy nem hagyományos természetét. A Vízöntők nagy gondolkodók, de nem szabad megfeledkezniük közvetlen környezetükről sem. 

Ezek a Vízöntők annyira összpontosíthatnak a széleskörű reformok végrehajtására, hogy elhanyagolják a családjukat és a barátaikat. Nem csoda, ha a kapcsolataikban távolságtartónak gondolják sokan a csillagjegy szülötteit. A Vízöntőknek nem szabad elfelejteniük, hogy a fejlődés mindig mikroszinten kezdődik, és ahol csak lehet, erősíteniük kell az empátiát és az együttérzést.

Mi tesz boldoggá egy Vízöntőt?

Ugyan az állatöv humanitáriusa, a csillagjegy mégis egy kicsit hideg és kissé távolságtartó hírében áll. Az igazság: a Vízöntő utálja a csevegést. 

A Vízöntőt egyáltalán nem érdekli a kicsinyes pletyka. Ez a csillagjegy elkötelezett a nagyobb jó és a társadalmi szintű változások felé, nem ragad le a hétköznapi emberek szintjén. Így ha érdektelennek tűnnek, az valószínűleg azért van, mert a szóban forgó kérdés nem a közösségre összpontosít. Ha a beszélgetést az „én”-ről a „mi”-re (vagyis a kollektívára) tereled, az feltétlenül felkelti a Vízöntő érdeklődését!

Minden Vízöntő a szíve mélyén lázadó. Nem tudnak jól együttműködni a tekintélyelvű figurákkal, nem is beszélve a hagyományt és a régóta fennálló konvenciókat képviselő intézményekről. Szabad szelleműek és különcök, gyakran felismerhetjük a Vízöntőt a rendhagyó stílusáról, szokatlan hobbijairól és nonkonformista hozzáállásukról. 

Mik a Vízöntő gyengeségei?

Fix jegyűként a Vízöntő határozottan makacs. Ha ez a jegy elhatározza magát, nincs visszaút! A Vízöntő keményfejűsége időről időre bajba sodorhatja. Ha a Vízöntő egyszer elkötelezi magát egy új rendszer vagy megközelítés mellett, nehezen tud más szemszögből nézni egy helyzetet. Ezt gyakran Achilles-sarkuknak tekintik. 

A Vízöntő makacssága erős, jogos meggyőződésből fakad. Mivel mélyen motiválja az egyenlőség szelleme, szeretnek csapatmunkát végezni és hasonló gondolkodású emberek közösségében részt venni, ám ilyenkor elfojtják saját egyéniségüket és gyakran kerülnek háttérbe.

Kit kerüljenek a Vízöntők?

A Vízöntőknek rengeteg térre és időre van szükségük egyedül, hogy elgondolkodjanak, ötleteket formáljanak, és megtervezzék a változásokban betöltött szerepüket. Végső soron a szabadság a Vízöntők számára a legfontosabb. A függetlenségükkel szembeni kihívásokat az irányításukra irányuló hataloméhes kísérleteknek tekintik. Ahhoz, hogy elnyerjük egy Vízöntő bizalmát, ne próbáljuk megfékezni a különcségeiket, és ne próbáljuk megakadályozni, hogy még hangsúlyozzák is, mekkora csodabogarak – a Vízöntőt élteti, ha másokat sokkolhat. 

Fix jegyű társaikkal, a Bikával és a Skorpióval kissé problémás lehet a Vízöntő viszonya. A Vízöntőhöz hasonlóan ők is makacsok, és a túl sok határozott véleményű ember olyan lehet, mintha túl sok dudás lenne egyszerre a csárdában. Bár a Vízöntő bármelyik csillagjeggyel működőképessé teheti a romantikus kapcsolatot, nem szabad elfelejteniük, hogy a kompromisszumok rendkívül fontosak: nem mindenki ugyanazokkal a dolgokkal fog foglalkozni, de ettől lesz gyönyörű a világ!

Ki illik a Vízöntőhöz?

A Vízöntő szereti a tűz jegyűek (Kos, Oroszlán és Nyilas) félelem nélküli önállóságát, és a levegő jegyű társak (Ikrek és Mérleg) intellektuális lényét. De ha a Vízöntő kompatibilitásáról van szó, nincs olyan jegy, amelyik teljesen tabu lenne. 

Alapvetően a Vízöntő a forradalmárokhoz vonzódik – olyan emberekhez, akik lelkesek, szenvedélyesek és elkötelezettek a világ jobbá tétele iránt. A Vízöntő csillagjegyűeknek kívül olyan szerelmesek vonzzák a Vízöntőt, akik nem félnek megszegni a szabályokat, vagy legalábbis nem bánják, hogy a Vízöntő rendíthetetlenül elkötelezett egy ügy iránt. Mivel a Vízöntők mindig nagy távlatokban gondolkodnak, a párkapcsolat nem csupán kettejükről szól, valójában mindig egyfajta politikai-társadalmi állásfoglalás.

Forrás: Allure Fotó: Unsplash