Mi lett vele? Így él most Jason Priestley, a Beverly Hills 90210 szépfiúja

2022. augusztus 28.
A te szívedet is elrabolta a kaliforniai gimnázium egyik legjóképűbb sráca? Képzeld, az őt alakító színész ma már két tinédzser büszke édesapja. Jason Priestley ráadásul ma ünnepli az 53. születésnapját.

Bár a gimnáziumban játszódó sorozatokról ma leginkább A narancsvidék, A pletykafészek, a Hazug csajok társasága vagy az Elit jut eszünkbe, azért nem szabad megfeledkeznünk a 90’-es évek elején bemutatott Beverly Hills 90210 szériáról sem, amely 10 évadon át futott és elképesztően nagy rajongótáborra tett szert. A sorozat középpontjában két ikertesó, Brandon (Jason Priestley) és Brenda Walsh (Shannen Doherty) állnak, akik a szüleikkel együtt a kaliforniai Beverly Hillsbe költöznek Minneapolisból – ami egyfajta „kulturális sokkot” jelent az életükben.

Beverly Hills 90210

A forgatókönyvből természetesen nem maradhattak ki az emberi kapcsolatok (és legfőképpen a romantikus szálak), de emellett az írók olyan fontos kérdésekre hívták fel a figyelmet, mint a nemi erőszak, a homofóbia, az alkoholizmus, a kábítószerrel való visszaélés, a családon belüli erőszak, az étkezési zavarok, az antiszemitizmus, a rasszizmus, a tizenévesek öngyilkossága, a tinédzserkori terhesség vagy az AIDS.

A Brandont alakító Jason Priestley nemcsak a vásznon, hanem a valóságban is sok lány szívét elrabolta. (Talán a tiédet is?) Éppen ezért utánajártunk, mi történt a premier óta a Beverly Hills 90210 szépfiújával.

Shannen-Doherty-Jason-Priestly

A kanadai színész kilenc évadon át keltette életre az őt híressé tevő Brandon Walsht, majd távozott a sorozatból – ezt az alkotók úgy oldották meg, hogy a srácnak olyan újságírói karriert álmodtak meg, amely miatt állandóan utazgatnia kellett. De 2019-ben azért újra belebújt Brandon bőrébe, hiszen BH90210 címmel elkészült a széria hatrészes rebootja – ami hibridnek számít a folytatások történetében.

Beverly Hills reboot

A színészek ugyanis ezúttal önmagukat alakították – pontosabban önmaguk egy kitalált verzióját, amint újra felveszik a fonalat egymás életében a Beverly Hills 90210 rebootjának kedvéért. „Egy csomó középkorú ember próbál visszatérni a múltba és visszanyerni a fiatalságuk varázsát. Vicces! Ugyanakkor egy kicsit tragikus is, de ez teszi szórakoztatóvá” – nyilatkozta a koncepcióról.
Jason Priestley egyébként máig közel áll egykori kollégáihoz – 2021-ben például a lesifotósok elcsípték őt, amint Ian Zieringgel és Brian Austin Greennel ebédel.

A legközelebbi kapcsolata azonban azzal a Luke Perryvel volt, aki 2019-ben, 52 éves korában elhunyt. „Egészen a halála napjáig szoros barátságot ápoltunk… A veszteséget még nagyon sokáig fogom érezni” – mondta. Ám a Beverly Hills 90210 nemcsak a magánéletében, hanem a karrierjében is különösen fontos szerepet tölt be – hiszen az eredeti szériában már kipróbálhatta magát rendezőként, és ezt a szakmát azóta is űzi.

Jason Priestley 2022-ben

Jason Priestley 2022-ben

Persze közben a színészetről sem mondott le: legutóbb például a Dear Christmas című karácsonyi filmben láthattad a Sabrina, a tiniboszorkányként megismert Melissa Joan Hart oldalán.

A kamerákon túl azonban egy átlagos családapa mindennapjait éli: 2005-ben feleségül vette Naomi Lowde sminkmestert, akitől egy lánya, Ava és egy fia, Dashiell született. A színész azt mondja, tinédzser lánya imádja a Beverly Hills 90210 sorozatot – de kizárólag akkor, ha együtt nézheti az apjával. „Élvezi, hogy zavarba hozhat minden olyan dolog miatt, amit akkoriban olyan menőnek tartottunk” – ismerte el.

Jason Priestley a családjával

Jason Priestley a családjával

Ha még többet szeretnél megtudni a régi kedvencedről, érdemes elolvasnod a 2014-ben publikált önéletrajzi könyvét, ami a Jason Priestley: A Memoir címmel jelent meg.

Fotó: Getty Images

Ezt olvastad már?