Minden, amit A szolgálólány meséje befejező évadjáról tudni lehet

2022. október 13.
Végre befejeződik June szenvedése. Sok rajongó várta már ezt a pillanatot.

Amikor A szolgálólány meséje 2017-ben elindult, a legtöbben azt gondoltuk, hogy egy limitált szériával állunk szemben, amely egy az egyben lefedi Margaret Atwood azonos című regényét. A sorozat azonban akkora sikert aratott, hogy a készítők megújították egy második évaddal, majd egy harmadikkal, negyedikkel és ötödikkel is… Végül olyan irányba vitték tovább a cselekményt, amire a szerző, Atwood soha nem gondolt volna.

Bár A szolgálólány meséje kezdetben tényleg egy nagyon izgalmas sorozat volt, a főszereplő, June végeláthatatlan szenvedése az öt évad alatt még a legkitartóbb rajongókat is kimerítette. Azzal, hogy a készítők bejelentették a sorozat utolsó, 6. évadját, végre valahára megláttuk a fényt az alagút végén.

A következőkben összegyűjtöttünk minden infót, amit a befejező évadról eddig tudni lehet.

A szolgálólány meséje

Kik lesznek a szereplők?

Egy héttel az 5. évad premierje előtt a Hulu megerősítette, hogy a soron következő 6. évaddal végre lezárják A szolgálólány meséjének történetét. Elisabeth Moss, aki nemcsak a sorozat főszereplője, hanem egyben az executive producere is, minden bizonnyal az utolsó évadra is vissza fog térni. Yvonne Strahovskit várhatóan újra láthatjuk majd Serena Joy szerepében; Luke (O-T Fagbenle) és Moira (Samira Wiley) feltűnése azonban még kérdéses. Bár nehéz elképzelni, hogy valamilyen formában ne térnének ők is vissza.

Ami a Gileadban lévőket illeti, az utolsó évadban valószínűleg ott lesz még Bradley Whitford mint Lawrence parancsnok; Max Minghella mint Nick Blaine; és Casey Cox mint Nick felesége, Rose.

Mi lesz a cselekmény?

A 6. évadnak még nincs hivatalos cselekménye, azt viszont már most tudni lehet, hogy Bruce Miller, A szolgálólány meséjének showrunnere jelenleg aktívan dolgozik a sorozat folytatásának szánt Testamentumok című szérián. Testamentumok címmel jelent meg Margaret Atwood 2019-es regénye is, amiben az író szintén A szolgálólány meséjének történetét folytatta, csak nem June, hanem Lydia néni és Hannah szemszögéből. Ezt tehát nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy amint a 6. évaddal lezárul June sztorija, egy vadonatúj sorozatban követhetjük majd újra nyomon Gileád történetét.

Mikorra várhatjuk?

Mivel még nem kezdték el a 6. évad forgatását, egyelőre nem lehet tudni, mikor kerülhet képernyőre. De valószínűleg valamikor 2023 végén, vagy 2024 elején érkeznek majd az új részek.

Fotó: Take Five/Hulu Forrás: Elite Daily

Olvass tovább!