Érdekes tények a világ 10 legkedveltebb rajzfilmjéről

2022. november 19.
Az animációk több mint egy évszázada az életünk részét képezik. A rajzfilmek eredeti ötlete az volt, hogy érzelmeket keltsenek és szórakoztassák a közönséget, valamint új és más módon meséljenek el történeteket.

Az első animátorok megtalálták a módját, hogy kamerák és speciális technológiák nélkül készítsenek animációkat. Valamivel több mint 100 év telt el az első ilyen mese óta, de azóta a technológiák és módszerek folyamatosan fejlődnek. Nyomon követhetjük ennek a csodálatos technológiának a modernizációját, ha összehasonlítjuk az első animációkat azokkal, amelyeket gyerekkorunkban néztünk, és azokkal a rajzfilmekkel, amelyeket most néznek a gyerekek. Íme, 10 érdekes tény a világ legkedveltebb rajzfilmjeiről.

erdekes-teny-rajzfilm

1. Hófehérke és a hét törpe című tiszteletbeli Oscar-díj

1939-ben Walt Disney megkapta a talán legismertebb díját, egy különleges Oscar-díjat a Hófehérke és a hét törpe megalkotásáért. A díjat kifejezetten a mese tiszteletére tervezték, egy teljes méretű Oscar-szobor mellett hét kisebb, lépcsőn ereszkedő szobrocskával, a hét törpét szimbolizálva.

2. A „kabala lámpának” neve is van

A Pixar lámpának, amely minden filmet elindít, valójában neve is van. Luxo Jr.-nek nevezték el, és egy 1986-os, azonos című animációs rövidfilmről kapta a nevét, amelyet a Pixar készített.

3. Mickey egér rajzfilmötlet

Walt Disney eredetileg Louis B. Mayerhez, a Metro-Goldwyn-Mayer stúdió társalapítójához fordult Miki egér ötletével. Mayer visszautasította az ajánlatot, mert a rajzfilmeket többnyire nők nézték, a nők pedig féltek az egerektől, és úgy gondolta, hogy ez a film nem lesz sikeres.

4. Így spóroltak a technológiával

Valószínűleg többen észrevették már, hogy a legtöbb rajzfilmfigurának 4 ujja van az 5 helyett. Ha 1 ujjal kevesebbet jelenítettek meg, az animációs stúdiók rengeteg pénzt tudtak megtakarítani, mivel csökken a renderelendő képkockák száma.

5. A rajzfilmeken alapuló betegség rejtélyessé tette Japánt

Több mint 700 embert, főként iskolás gyerekeket szállítottak kórházba, miután görcsöket, hányást, szemirritációt és egyéb tüneteket szenvedtek a Pokemon című népszerű rajzfilm vetítése után, amely a Nintendo Pocket Monsters című videójátékán alapul. Szakértők azt feltételezték, hogy ezeket a tüneteket az 5 másodperces kék-piros fényvillanás okozta.

6. A legdrágább animációs film

Az Aranyhaj és a nagy gubanc a világ eddigi legdrágább animációs filmje, amely 274 millió dollárjába került a stúdiónak. 9 évbe telt egy olyan program elkészítése, amely tökéletessé tette a királylány haját.

7. Érdekesség A Lego kalandról

A filmben egy olyan karakterre figyelhetünk fel, aki pillanatragasztóval próbálja befoltozni a sisakján lévő repedést. Ez a trivia valós eseményen alapul: a LEGO rengeteg olyan hibás férfi figurát adott ki, amiknek a sisakja folyamatosan elrepedt.

8. Némó, a bohóchal

A rajzfilm rendkívül negatív hatással volt a bohóchal populációra. A film megjelenése után ezek a halak annyira híresek lettek, hogy mindenki ilyen szeretett volna az akváriumba, ami majdnem a faj kihalásához vezetett.

9. A szépség és a szörnyeteg

A művészek megalkották A szépség és a szörnyeteg főszereplőjének képét, amelyet az oroszlán sörénye, a bivaly feje és szakálla, a gorilla szemöldöke, a vaddisznó fogai, a medve teste és a farkas lábai alkottak. Az embertől a fenevad csak a szemeket örökölte.

10. A béka csókja

Amikor A hercegnő és a béka című animáció megjelent a vetítővásznakon, körülbelül 50 gyerek került kórházba szalmonellával. Amint azt valószínűleg sejtitek, megbabonázott hercegek keresésére indultak, hogy egy csókkal megtörjék a varázslatot.

Forrás: Mindenütt Nő, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!