5 filmes pillanat, amelyet eddig romantikusnak hittünk, pedig kifejezetten ijesztőek

2023. március 01.
A hollywoodi filmek olyan pillanatokat is romantikába próbálnak csomagolni, amelyek a való életben kifejezetten ijesztőek lennének. Mutatunk néhány példát!
Micsoda nő Julia Roberts Richard Gere

Alkonyat – „Hé, lehet, hogy megöllek, miközben csókolózunk, de nem nagy ügy.”

Mit tennél, ha a koromsötét szobádban arra ébrednél, ahol egy vámpír kéjeleg feletted? Néhány vágyakozó pillantás és kínos sóhaj után csókolóznál vele? Akkor gratulálunk, az Alkonyat-filmek, pont neked szólnak. Mások szobájába belopózni és titokban leskelődni nem kifejezetten romantikus gesztus – sokkal inkább a zaklatás egyik formája.

Igazából szerelem – „Fogd be a szád, olvasd el a szerelmi vallomásom, amíg én karácsonyi dalokat játszom.”

Ha szereted úgy érezni magad egy szerelmi vallomás közben, mintha csak túszul ejtettek volna, akkor az Igazából szerelem a te filmed. Nem is tudjuk, mi a kellemetlenebb: ha valaki bámul téged, miközben egy creepy szerelmi vallomást olvasol, vagy a tudat, hogy a férjed mindeközben pár méterre tőled vár rád.

Szerelmünk lapjai – „Gyere el velem randizni, vagy megölöm magam”

Ugyan ki tudna ellenállni egy ilyen szívélyes invitálásnak? Az ilyen fenyegetőzés az érzelmi bántalmazás tökéletes példája. 

10 dolog, amit utálok benned – „Engedd meg, hogy a lehető legkevésbé intim módon adjak neked szerenádot.”

Heath Ledger karaktere valamiért azt gondolta, nincs romantikusabb annál, mint a gimi sportpályáján, egy hangosbeszélőbe énekelve szerenádot adni a szeretett lánynak – az egész suli szeme láttára. A jelenet végén a biztonsági őrök szó szerint elhurcolták srácot. Ez azért sokat elmond erről a „romantikus” akcióról. 

Micsoda nő! – „Gyakorlatilag megvásároltalak, úgyhogy változtass meg mindent magadon miattam.”

Ahh, a klasszikus történet: a fiú találkozik a lánnyal, majd a fiú addig szórja a pénzét a lányra, amíg az teljesen meg nem változtatja magát.  A lány persze beleszeret, annak ellenére, hogy a fiú undorodik attól az oldalától, amilyennek eredetileg megismerte.

Fotó: Imdb Forrás: Yourtango