Irodalmi kvíz: be tudod fejezni a regénycímeket?

2023. november 20.
Mindig eszedbe jut az irodalmi művek címe, amikor csak akarod? Vagy gyakran előfordul, hogy hiába tudod, miről szól egy regény, a pontos címét képtelen vagy felidézni. Töltsd ki az irodalmi kvízt és kiderül, hány regény címét tudod kiegészíteni!
Irodalmi kvíz könyvcímek
  • Lehet, hogy csak nemrég olvastuk a regényt, de vajon emlékszünk pontosan a könyv címére?
  • Legújabb irodalmi kvízünkben híres regények címét kell kiegészítenünk.
  • Hány könyv címére emlékszünk pontosan a tízből?

Milyen könyvet vinnénk magunkkal egy lakatlan szigetre? És ha megkérdeznénk, mi a címe pontosan, akkor azonnal rávágnánk? Amikor egyenesen felteszik a kérdést, már nem is vagyunk annyira biztosak egy-egy híres irodalmi mű címében. Vajon egy irodalmi kvízben helyesen egészítenénk ki a híres könyvek címét?

Tegyük próbára az emlékezetünket és műveltségünket, töltsük ki a legújabb irodalmi kvízünket, és kiderül, vajon mennyire pontosan tudjuk felidézni a könyvcímeket!

Könyvcímek, amikről nem hisszük el, hogy léteznek

Egy jó könyvcím nagyon fontos, hiszen legtöbbször ez az, ami felkelti az érdeklődésünket annyira, hogy elolvassuk az adott regényt például. De néha amiatt figyelünk fel egy címre, mert nem hisszük el, hogy ez létezik. 

Ilyen például a világhírű skandináv krimiíró, Jo Nesbø ifjúsági regényfolyamának címe, a Doktor Proktor pukipora. Nem csoda, hogy a gyerekek szeretik. Ha már felültünk az emésztéssel kapcsolatos címek sorára, nem hagyhatjuk ki a Kakikönyv című könyvet sem a sorból. 

Erős versenyzők a legviccesebb című könyv titulusra a Doktor Proktor pukipora és a Kakikönyv

Erős versenyzők a legviccesebb című könyv titulusra a Doktor Proktor pukipora és a Kakikönyv

Világsiker magyar könyvcímek

Ha a komolyabb oldalról nézzük, meglepő könyvcímeket találunk a magyar regények között, melyek valóban világhírnévre tettek szert. Hányan olvastuk például Szerb Antal A Pendragon legenda című filológiai detektívregényét? Mert a híres magyar szerzőnek bizony nem az Utas és holdvilág világszinten legismertebb műve.

Az már kevésbé meglepő, hogy Szabó Magda műve, Az ajtó is a világhírű magyar regények között van. A könyvből film is készült Helen Mirren főszereplésével. (Töltsük ki az irodalmi kvízt és kiderül, vajon a híres írók szerelmeire is emlékszünk-e?)

Füst Milán A feleségem története című regényét az európai irodalomban is a kiemelkedő alkotások között tartják számon, holott egy kicsit talán nehezebben befogadható történetről van szó. Ebből a regényből Enyedi Ildikó forgatott díjnyertes filmet 2021-ben. 

Hány pontot érünk el az irodalmi kvízen?

Itt az ideje, hogy végre próbára tegyük magunkat az irodalmi kvízen és kiderüljön, hány regény címére emlékszünk pontosan. Válaszoljunk a kvíz kérdéseire!

Irodalmi kvíz: be tudod fejezni a regénycímeket?

Irodalom kvíz

Mindig eszedbe jut az irodalmi művek címe, amikor csak akarod? Vagy gyakran előfordul, hogy hiába tudod, miről szól egy regény, a pontos címét képtelen vagy felidézni. Töltsd ki a kvízt és kiderül, hány regény címét tudod kiegészíteni!

Fotó: Wikimedia