Kvíz: hányat találsz el Magyarország leghíresebb városai közül?

2023. június 20.
Azt gondolod, te már úgy ismered Magyarországot, hogy nem tudnak neked olyan helyet mutatni, amiről ne tudnád, hol van? Töltsd ki a kvízünket, és kiderül, vajon hányat találsz el a híres tájak, városok és épületek közül!
Kvíz: hányat találsz el Magyarország ismert városai közül?
  • Teszteld, mennyire jól ismered Magyarországot!
  • Az emberek többsége csupán a kérdések felére válaszol jól.
  • Vajon hol találhatók a képeken látható tájak és épületek?

Magyarország tele van szebbnél-szebb látnivalókkal. Budapesten és a Balatonon kívül is van élet, sőt, csodás élmények és lenyűgöző épületek, tájak várják az embereket, ha valami olyat is megnéznénk, ami nincs a leggyakrabban látogatott helyek között.

Bizonyára vannak olyan épületek, amiknél úgy érezzük majd, hogy láttuk már, és tudnunk kellene, hol van. A kvízünkből az is kiderül, mennyit felejtettünk az iskolai földrajzórák óta. 

Mi a legnépszerűbb úti cél Magyarországon?

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2018-as felmérése szerint Budapest a legnépszerűbb úti cél a belföldi turisták körében. Sőt, hajlamosak vagyunk nem eltávolodni a lakóhelyünk szűkebb régiójától. Ez alól csak a Balaton képez kivételt, ide az ország apraja-nagyja sereglik, amikor kitör a nyári szünet.

Budapest volt a legnépszerűbb úti cél Magyarországon

Budapest volt a legnépszerűbb úti cél Magyarországon

A legnépszerűbb városok az összes turista körében Magyarországon a következők voltak:

  1. Budapest (10,383 millió vendégéj)
  2. Hévíz (1,135 millió vendégéj)
  3. Hajdúszoboszló (988 ezer vendégéj)
  4. Bük (744 ezer vendégéj)
  5. Balatonfüred (729 ezer vendégéj)
  6. Siófok (661 ezer vendégéj)
  7. Zalakaros (637 ezer vendégéj)

Még egy nagyon érdekes dolog rajzolódott ki a KSH felméréséből. A Balaton és Balaton-felvidék népszerűsége ugyan még megvan, ám a növekedés az utóbbi években megállt. Helyette úgy tűnik, Észak-Magyarország felé fordultak a belföldi turisták.

Mennyire ismerjük jól Magyarországot?

Sokan döntenek úgy, hogy nem a Balaton mellett nyaralnak. Magyarországon megannyi csodás vidék és látnivaló van, tényleg nem kell, hogy minden évben a Balatont célozzuk meg. 

De vajon mennyire ismerjük jól hazánk leghíresebb városait, építményeit és tájait? Egy képből rájövünk, hol készültek? Kvízünkből kiderül, mennyire vagyunk képben Magyarország földrajzával!

Fotó: Unsplash, Wikimedia