Ezek a legjobb karácsonyi filmek 2023-ban az HBO Maxon

2023. december 10.
Az ünnepi hangulat megteremtéséhez ma már egyértelműen hozzátartozik a karácsonyi filmek és sorozatok streamelése is. Az HBO Maxon rengeteg új és régi klasszikus közül választhatunk az év ezen időszakában is!
Karácsonyi filmek a HBO Maxen.
  • A HBO Max streamingplatformján már az adventi időszakban összegyűjthetjük a megnézendő karácsonyi filmek listáját.
  • Ebben a cikkben 5  olyan karácsonyi mozit ajánlunk, mely Magyarországon is elérhető az egyik legnépszerűbb streamingplatform, az HBO Max kínálatában. 
  • Az alábbi filmek mindegyike varázslatos kikapcsolódást jelenthet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

Az HBO Max nemcsak friss, az utóbbi 2-3 évben rendezett karácsonyi filmekkel tölti fel az ünnepi repertoárját, a klasszikus karácsonyi filmek is képviseltetik magukat a kínálatban. Az alábbi 5 film között található mindkét kategóriából.

Egy hollywoodi karácsony 

A Hollywoodi karácsony (angolul Hollywood Christmas) főszereplője Jessica (Jessika Van), aki kivételesen tehetséges a karácsonyi romantikus filmek rendezésében. Jessica szerencsétlenségére Christopher (Josh Swickard) nevű főnöke közli vele, hogy ez lehet az utolsó karácsonyi filmje, hacsak nem teljesít kivételesen jól.

Jessica asszisztense, Reena (Anissa Borrego) az első, aki rájön, hogy Jessica szorult helyzete szinte pontosan olyan, mint a karácsonyi filmjeinek főhőseié. És ha Jessica hasznosítani tudja a karácsonyi filmekről szerzett tudását, megmentheti a karrierjét, sőt, közte és Christopher között még románc is alakulhat. 

Szinkron, felirat: magyar felirattal, eredeti nyelven és magyar szinkronnal is elérhető a HBO Maxon.

Egy új karácsonyi történet 

Közel 40 évvel az eredeti után, a Karácsonyi történet ( angolul A Christmas Story) folytatást kapott, ráadásul az eredeti és a folytatás is elérhető a HBO Max streaming platformon. 

Az immár felnőtt Ralphie (Peter Billingsley) visszatér régi házába, a Cleveland Streetre, hogy megpróbálja megadni a gyerekeinek azt a varázslatos karácsonyt, amit ő gyerekként megélt. De a gyerekkori barátokkal való újbóli kapcsolatteremtés és a nagyapa halálának feldolgozása nem megy olyan simán, mint Ralphie remélte.

Szinkron, felirat: magyar felirattal, eredeti nyelven és magyar szinkronnal is elérhető a HBO Maxon.

Karácsony a farmon

Romantikus vígjáték egy New York-i magas társadalmi rangú nőről, Emmyről (Poppy Montgomerry), aki meghamisítja személyazonosságát azért, hogy kiadhassa könyvét. Azonban váratlanul meghal az édesanyja, így kénytelen visszasietni a farmjára, amikor a kiadó és fia meglátogatják az „ausztrál” szerzőt. Hogyan keveredik ki a kalamajkából Emmy? A HBO Maxon streamelhető filmből kiderül! 

Szinkron, felirat: magyar felirattal, eredeti nyelven és magyar szinkronnal is elérhető a HBO Maxon.

Ünnepi dallamok

Az énekes-dalszerző Gail (Annelise Cepero) megkapja a lehetőséget, hogy versenyezzen az egyszer az életben adódó nagy lehetőségért. Elindul egész Amerikán át, még csak az oklahomai Harmony Springsig jut el, amikor a járgánya a költségvetésével és minden reményével együtt tönkremegy.

Mivel mindössze két hét áll rendelkezésére, hogy eljusson álmai előadására, a karácsony esti iHeartRadióba, megfogadja a helyi mindenes, Jeremy (Jeremy Sumpter) tanácsát, és felveszi a harcot egy csapat szerencsétlen sráccal, akik abban reménykednek, hogy felléphetnek a saját karácsony esti gálájukon. Gail és Jeremy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, de ha a lány teljesíteni akarja élete álmát, lehet, hogy el kell hagynia őt és a várost, amelyet megszeretett.

Szinkron, felirat: magyar felirattal, eredeti nyelven és magyar szinkronnal is elérhető a HBO Maxon.

Egy karácsonyi rejtély 

Száz évvel ezelőtt az oregoni Pleasant Bay-ben egy kisfiú megtalálta a Mikulás varázslatos csengettyűit, ami a kisváros számára egy évszázadnyi jólétet és békét hozott.

Most, néhány nappal karácsony előtt a csengettyűk – a város életereje – eltűntek, és egy csapat rettenthetetlen gyereken múlik, hogy megoldja az ügyet, megtalálja a harangokat, és visszaadja a karácsonyi varázslatot Pleasant Bay-nek és lakóinak. Igazi családi mozi, ami a legkisebbeket és a legidősebbeket egyaránt el fogja varázsolni! 

Szinkron, felirat: magyar felirattal, eredeti nyelven és magyar szinkronnal is elérhető a HBO Maxon.

Forrás: DigitalTrends, MensHealth, Fotó: HBO Max