3 stresszoldó trükk introvertáltaknak

2018. november 11.
Egy jó buli vagy egy nagy társasági esemény remek stresszűző kikapcsolódási forma lehet - az extrovertáltaknak. A befelé forduló introvertáltak azonban egészen másképp tudják kiereszteni a gőzt.
Fotó: Unsplash.com

Felejtsd el a koffeint

Az American Association for Advancement of Science kutatása szerint az introvertáltaknak nem túl jó ötlet, ha egy nagy bögre latte mellett próbálnak javítani. Azt találták, hogy azok az introvertáltak, akik napi 1 vagy több kávét ittak, rosszabbul teljesítettek verbális teszteken, mint a kávét nem fogyasztó társaik, feltehetően azért, mert a koffeintől szorongani kezdtek. Épp ezért ha elűznék a stresszt, nekik jobbat tehet egy csésze gyógynövényes tea!

Édes semmittevés

Egy introvertált személy számára nagyon fontos az énidő, amit pihentető semmittevéssel is nyugodtan kitölthet. A BBC felmérése szerint a mezei „lötyögés” a legjobb kikapcsolódási forma lehet az introvertáltak számára, szóval igenis ér feküdni, tévézni, bámészkodni egy kicsit.

Válogatott társaság

Természetesen azért az introvertáltak is szeretnek néha társaságban lenni, de egy spanyol kutatás szerint nagyon fontos, hogy a befelé forduló személyek jól megválogatott, szűk és bensőséges körben töltsék szabadidejüket. A félismerősök és a bulizós haverok mellett valózínűleg csak stresszesebbnek érzik majd magukat, de egy mozizós este néhány közeli baráttal számukra is ugyanolyan stresszoldó, kikapcsolódást nyújtó élmény lehet.