5 hazugság, ami megengedett az első randin

2020. december 06.
Egy kapcsolat nem épülhet félrevezetésre és hazugságokra. Ám vannak olyan apró kegyes hazugságok, amik még az első randin is teljesen elfogadhatók. Sőt, lehet, hogy még jót is tesznek!

Nem feltétlenül szándékos a félrevezetés vagy hazugság egy kapcsolat elején. Lehet, hogy aki összeismerteti a két embert, kicsit túloz a másik munkájával kapcsolatban, és úgy mutatja be barátját az ismerős nőnek, mint egy feltörekvő rocksztárt, aki épp most írt alá egy jelentős lemezszerződést, és turnéra készül. Ám itt jön a csavar: ha a férfi vonzónak találja a nőt, elmondja az első randis kegyes hazugságokat, összejönnek, és még randik sora után sem árulja el az igazságot azzal kapcsolatban, hogy ő csupán egy kertvárosi hobbizenész, és valójában elektroműszerészként keresi a kenyérre valót.

kegyes-hazugsag-elso-randi 

Ilyen esetben a nő egyet tehet, amikor kiderül, mi a valóság: szalad, minél gyorsabban. A szándékos félrevezetés mindig kártékony, ám vannak olyan apró hazugságok, amelyek teljesen megengedettek az első randin is. 

„Te voltál az első, akit megláttam a múltkori bulin.”

Mindketten tudják, hogy ez valószínűleg nem igaz, ám senkinek sem árt, és mindenkinek a lelkét simogatja egy ilyen bók. Sokkal kevésbé lenne romantikus, ha azt mondaná valamelyikük: „először az ismerősödet vettem észre, elég jóképű, de amikor elkezdtem veled beszélgetni, rájöttem, hogy te is jól nézel ki”.

„A családom rendben van, a munkám is jó, az élet szép.”

Lehet, hogy az anyukánk az idegeinkre megy, a munkatársaink idegesítőek, és egy héten legalább egyszer morcosan ébredünk. Ám nem az első randin kell minden bosszantó dolgot a másikra zúdítanunk. Senki sem szereti, ha valaki folyton panaszkodik, különösen nem egy kapcsolat elején. Gondoljunk csak bele, milyen üzenetet küld ez a másik felé, mire számítson a második randin, ha már az elsőn folyamatosan csak az élet siralmas dolgait kell hallgatnia?!

Olvastad már?

„A világ végét egy robotok és zombik közötti harc dönti el, és a robotok győznek.”

Teljesen rendben van, ha olyan történeteket mesélünk, amik minden kétséget kizáróan a fantázia szülöttei, ez még szórakoztató is lehet a másik ember számára. Arra azonban nem árt figyelni, hogy a randipartnerünket is vonjuk be a mesébe, mondhatjuk például, hogy „a szemeden látom, hogy te a zombik oldalára állnál”. Ám ilyen játékokba csak akkor kezdjünk, ha meggyőződtünk róla, hogy a másik fél is rendelkezik a kellő humorérzékkel hozzá. 

„Engem is érdekel az a film.”

Nincs semmi baj, ha egészen addig nem is ismertük még a címét sem annak a legújabb kasszasikernek, amit a randipartnerünk említett. Ha tetszik a másik ember, és szeretnénk vele újra találkozni, a filmeket pedig általában élvezzük, senkinek sem árt, ha ezzel a kegyes hazugsággal hozzuk a másik tudomására, hogy akár közösen is szívesen megnéznénk az említett mozifilmet. 

„Örülök, hogy megismerhettelek.”

Nem minden randi végződik ásó, kapa, nagyharanggal, ám ez nem jelenti azt, hogy kegyetlennek kellene lennünk a másik féllel. Egyszerűen köszönjük meg az estét és az időtöltést, még akkor is, ha ez volt életünk egyik legunalmasabb találkozója. Legyünk udvariasak, és búcsúzzunk el.

Olvass tovább!

Forrás: Your Tango
Fotó: Unsplash