Szexbabák és műanyag lapokkal csókolózás: így változtatta meg a romantikus jelenetek forgatását a járvány

2020. szeptember 05.
Nincs olyan szeglete a gazdaságnak, amit ne változtatott volna meg a koronavírus. Hollywoodot sem kímélte a járvány. A forgatások már újraindultak, ám új protokollokat és módszereket kellett bevezetni azoknak a jeleneteknek a készítésére, ahol a színészek különösen közel kerülnek egymáshoz. Amilyenek a csók- és szexjelenetek például.

Nem is kell tüsszenteni vagy köhögni ahhoz, hogy a fertőzött személy továbbadja a koronavírust, elég beszélgetni vagy kilélegezni csupán. A hollywoodi filmek és sorozatok gyártóinak ezért olyan új módszereket és eszközöket kellett bevezetniük a forgatásokon az olyan jelenetek készítésénél, ahol a színészek különösen közel kerülnek egymáshoz, amelyekkel megakadályozhatják a részecskék szóródását. Hiszen egy színész megfertőződése azt jelenti, hogy leáll a munka, és heteket csúszik ismét a film elkészülése, ahogy azt legutóbb az új Batman-film készítőinél is láttuk, ahol kiderült, hogy a magát Batmant alakító Robert Pattinson is elkapta az újfajta koronavírust.

Kevesebb ember a jelenetek körül

Bradley Bell, a Gazdagok és szépek producere és forgatókönyvírója júniusban tért vissza a munkához csapatával. Teljesen új stratégiát kellett kidolgoznia a forgatásokhoz. „Egy hónapon át készítettük elő, hogy legyen. Átalakítottuk a tereket, a stúdiót, a fülkénket, és próbálunk folyamatosan figyelni a legfrissebb hírekre, mit tehetünk azért, hogy egészségesek maradjunk és milyen milyen biztonsági protokollok szükségesek” – mondta Bell. Folyamatosan és hetente tesztelik például a színészeket, a produkciós csapatot. A dolgozóknak legalább másfél méterre kell tartózkodniuk egymástól, és kevesebben tartózkodhatnak egy-egy jelenet forgatásánál, mint korábban. 

A színészek való életbeli partnerei ugranak be

A producer elmondta azt is, hogy kontaktlistát készítettek az általuk forgatott szappanopera színészeinek való életbeli romantikus kapcsolatairól is. Ám ezt nem csak egy esetleges fertőzés esetén használják. Amikor egy színésznek olyan jelenetet kell forgatnia, ahol közel kerülnek egymáshoz, a filmbeli partnerek helyett inkább a valódi párja ugrik be a szereplőknek. „Ha azt látjuk tehát egy-egy jelenetben, hogy összeérnek az arcok, a szerelmi jeleneteknél szokásos dublőrök helyett a valódi feleség vagy férj érinti meg igaziból a színészt. Ezután digitálisan megszerkesztjük a jelenetet, így úgy látszik, mintha a filmbeli páros játszotta volna el.”

Olvastad már?

Szexbabák a képben

A szexjeleneteket felfújható szexjátékokkal készítik el. A gumibabákra parókát adnak, és kisminkelik őket. „Amikor a forgatókönyveket átnéztük a járvány kezdetén, először arról beszéltünk, hogy ki kell vennünk az összes romantikus jelenetet. Ezután kezdtünk el gondolkozni azon, hogyan forgathatjuk le ezeket anélkül, hogy veszélybe sodornánk a színészeket és megszegnénk a távolságtartásra vonatkozó javaslatokat. Ekkor jutott eszünkbe a baba, amit évekkel ezelőtt holttestként használtunk” – mondta Bell a New York Postnak. Miután hajat adtak neki és kifestették, kipróbálták, és megfelelő helyettesítőnek bizonyult a pandémiás filmforgatáshoz. A baba nem utolsó sorban remekül fertőtleníthető, ami szintén nagy előny a jelen helyzetben. 

Rugalmas műanyag lapok csókjelenethez

Piers Wenger, a BBC drámai jeleneteinek koordinátora a csókjelenetekhez talált ki olyan megoldást, amivel megakadályozható, hogy a színészek esetleg átadják egymásnak a fertőzést a romantikus pillanatok filmezésénél. A két színész közé egy vékony, rugalmas műanyag lapot, úgynevezett Perspexet helyeznek, amikor csókra kerül a sor. A szerkesztők pedig a digitális utómunkálatoknál néhány kattintással eltüntethetik az áttetsző anyagot a képekről.

Olvass tovább!

Forrás: Insider
Fotó: Getty Images