10 jel, hogy a párod kiszeretett belőled

2021. március 13.
Gyakran pusztán paranoia, ám időnként az egyre erősödő érzés, hogy a dolgok nem úgy mennek, ahogy menniük kellene, valódi problémákra utal. A szakértő elárulta, milyen jelek utalnak arra, hogy a párunk már nem érdeklődik irántunk, ugyanakkor miért nem kell aggódnunk a kevesebb szex miatt.

Kevés annál lesújtóbb dolog van, mint amikor ráébredünk, hogy a párunk már nem szeret minket. Ám mint oly sok esetben, minél előbb vesszük észre, hogy baj van, annál nagyobb esély van a problémák helyrehozására. Természetesen mindannyian mások vagyunk és minden kapcsolat más, és ami az egyik párnál teljesen normális és hétköznapi, az másoknál intő jel. Mint ahogy az is teljesen természetes dolog, ha az érzelmek csitulnak és veszítenek az intenzitásukból idővel, ahogy a kapcsolat fejlődik. Ám ahogy a vágy és a rózsaszín köd halványul, másfajta szerelem veszi át a helyét. Ez nem azt jelenti, hogy a másik már nem szeret minket. Az alábbi jelek esetén azonban Tracey Cox párkapcsolati tanácsadó szerint nem árt alaposan átbeszélnünk egymással, merre tart a kapcsolatunk.

szerelem-parkapcsolat-vege-10-jel

Eltűnt a ragaszkodás

Nagyon kevés párnál marad meg a ragaszkodás és vonzalom azon a szinten, mint amilyen az első hónapokban volt. Vannak olyan emberek, akik pedig egyáltalán nem mutatják ki hevesen a vonzalmukat, a szerelem egyetlen szakaszában sem. Tehát ha a szerelmünk sohasem volt a nagy gesztusok embere, nincs miért aggódnunk. Ám ha a spontán ölelések, csókok és bókok, amelyek addig jellemezték, megszűnnek, meghúzhatjuk a vészcsengőt.

Megszűntek az apró dolgok

„Amikor egy korábbi páciensem visszagondolt annak az első jelére, hogy a dolgok nem álltak jól, az volt, amikor a férje már nem hozta ágyba a teát hétvégenként. Korábban az ágyban teáztak, közben pedig híreket olvastak – idézte fel a szakértő egy korábbi páciense vallomását. – Aztán a férj elkezdett futni, és az sokkal fontosabb lett számára, mint a közös idejük. Apróság, de tényleg felborította a kapcsolatukat. Ez volt az eltávolodásuk első jele.” A történet azt is megmutatja, milyen fontosak a közös rituálék. Ez erősíti a párban azt az érzést, hogy együtt legyőzhetetlenek az egész világgal szemben.

Elutasít, amikor közeledni próbálunk

Egyértelmű, hogy baj van, ha a párunkat teljesen hidegen hagyja, amikor megöleljük vagy megcsókoljuk. Mintha csak elviselné – ahelyett, hogy élvezné a fizikai kontaktust. Ám ha a partnerünk még vissza is húzódik vagy hátralép, amikor megpróbáljuk megérinteni, a beszélgetés elkerülhetetlen.

Nélkülünk látogatja a saját családját

Általában a család az első, aki megtudja, ha valaki el akarja hagyni a párját. Ha már nem vagyunk többé részesei a családi összejeveteleknek, annak a jele lehet, hogy a párunk a hozzátartozóit is próbálja eltávolítani tőlünk. Ha nem akarja, hogy együtt találkozzunk a családdal vagy barátokkal, valószínűleg azért van, mert nem szeretné, hogy egy külső szemlélő kérdéseket tegyen fel, vagy szeretné a jövőbeli elválás fájdalmát csökkenteni.

Kerüli a fontos témákat

A kommunikáció a párkapcsolat kulcsa. Ha a párunk szeret, érdekli, mi történik velünk a hétköznapokon. Megkérdezi, hogy vagyunk, emlékszik arra, miket tervezünk, és megkérdezi, hogy ment, ami fontos számunkra. Ha viszont úgy érezzük, hogy a partnerünk csak a szükséges alapdolgokról beszél velünk, például arról, ki hozza el a gyerekeket az iskolából és ki vigye ki a szemetet, könnyen lehet, hogy aktívan kerüli a mélyebb témákat, ami az eltávolodás egyik első jele lehet. Tegyük fel ilyenkor a kérdéseket: amikor valami fontos dologról beszélünk, teljes figyelmét nekünk szenteli? Érezzük, hogy meghallgat? Az életünk történéseivel kapcsolatos érdeklődés hiánya a kapcsolattal kapcsolatos érdeklődés hiánya is egyben.

Olvastad már?

Nem beszél a jövőről

„Folyamatosan téma volt közöttük, hogy vásárolnak egy nyaralót valahol Spanyolországban – hozta fel egy másik páciensének történetét példaként Cox. – A megtakarításaik már bőven fedezték volna az ingatlan árát, ám a feleség még arra sem volt hajlandó, hogy a hirdetéseket megnézze. Ez volt náluk az első jel. A második az az üzenetváltás, amit a nő telefonjában talált egy másik férfival.” Amikor valaki kiszeret a párjából, ám még nem tudja, mitévő legyen, nem meglepő módon kerül minden olyan elköteleződést, ami a közös jövőt illeti.

Másokban jobban bízik, mint a párjában

Az, hogy kikéri mások véleményét, nem olyan dolog, ami miatt aggódni kellene. Ám ha másod-, harmadkézből halljuk vissza, mit csinál vagy érez a párunk, arra utal, hogy bezárkózott előlünk. „Egy páciensem a sógorától hallotta vissza, mennyire utálja a párja az új munkáját. Amikor azonban a nő megkérdezte tőle előző héten, az volt a válasza, hogy rendben van. Ez mindenképp intő jel, és nem árt, ha feltámad a gyanakvásunk” – mondta Cox. 

Nem számol be róla, merre járt

A legtöbb pár időről időre bejelentkezik a másiknál, amikor távol vannak egymástól. Ez természetesen egyéntől és a körülményektől függ, hogy milyen gyakran történik. Azok azonban, akik közel állnak egymáshoz, néha írnak egy üzenetet vagy felhívják a másikat, csak hogy tudják, minden rendben megy. Ha valakinek a párkapcsolatában ez nem volt szokás, nem is kell aggódnia ennek megszűnéséért. Ám ha korábban rendszeresen üzeneteket küldő partnerünk szokásai változnak meg, az eltávolodás intő jele lehet.

Nem tesz erőfeszítést

„A feleség korábban imádta közösen tervezgetni a hétvégét. Éttermet választottak, barátokkal szerveztek közös találkozókat. Ám a férj egyszer csak azt érezte, már nem teljes szívvel-lélekkel teszi – hozott újabb példát a szakértő. – Nem kellett mondani a nőnek, hogy már nem szereti a férjét, és találkozott valaki mással.” Ez nem csak arról szól, hogy együtt találják ki, mit csináljanak. Fontos tényező az is, hogy mindkét fél ugyanannyi energiát és erőfeszítést tegyen a kapcsolat boldogságáért. Ha egyoldalúnak érződik az erőfeszítés és nem történik változás, miután megemlítettük ezt a párunknak, az nem jelent sok jót a kapcsolat jövőjére nézve.

Piszkálódás és folyamatos kritika

Amikor kiszeretünk valakiből, akit korábban vonzónak találtunk, idegesítővé válhat. A folyamatos kritika, a hiba keresése a másikban, a kudarcok felemlegetése a sikerek helyett mind annak a jele lehet, hogy a párunk már valószínűleg nem szeret és nem értékel minket úgy, ahogy az egy párkapcsolatban kellene.

Miért nem feltétlenül baj, ha kevesebb a szex?

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ha a párunk nem akarja a szexet, azt jelenti, hogy többé már nem akar velünk lenni. Ám ez nem mindig van így. Számos oka lehet, ha valakinek nincs kedve a szexhez, az, hogy kiszeretett belőlünk, csak egy ezek közül. Sok férfi például az erekciós problémák miatt kerüli az összebújást, a nők pedig fájdalmasnak találhatják, esetleg a libidójuk csökkent valamilyen hormonális probléma miatt.

A szerelemnek sokszor nincs köze ahhoz, hogy a partnerünk akar-e szexelni velünk. A test változása miatt érzett szégyen, nem érzi magát szexinek valaki egy műtéti heggel, vagy egyszerűen túl fáradt, stresszes és depressziós, ez mind befolyással lehet a libidóra.

Forrás: Daily Mail Fotó: Unsplash

Olvass tovább!