4 dolog, amivel tönkreteheted a hajad

2019. március 18.
Virágzik a hajápolási piac, szérumokkal, balzsamokkal és pakolásokkal is kényeztetjük, óvjuk a tincseinket, miközben az egészséges haj megőrzését sok más szempontból is megközelíthetjük, így a megfelelő étkezés, a stressz csökkentése vagy éppen a fésülködési szokásaink. Most az utóbbi témát körül járva mutatjuk meg, mire figyelj!


Tükörsima tincsek, magas hőfokon

Hiába vannak ma már szuperkíméletes hajvasalók, az állandó hajvasalásért kevés haj lesz hálás…. Egy gondosan kiválasztott körkefével szerencsére kíméletesebben is kihúzhatjuk a hajszálainkat. A hajszerkezet roncsoló hőhatás nélkül is sima tincseket varázsolhatunk, csak egy jó kefe és egy kis gyakorlás kérdése.

Silány minőségű fésűk

A fésűk és a hajkefék minőségéről kevés szó esik sajnos, és bár óriási a választék, dizájnos, színes és izgalmas sziluettek csábítanak vásárlásra, fontos utánanéznünk, hogy melyik darab, hogyan teljesít a gyakorlatban. Olvassunk netes szakértői véleményeket, vásárlói visszajelzéseket. Fontos, hogy a kiválasztott darab minőségi, okosan tervezett fésű legyen, annál is inkább, mert ha rosszat választunk, egy alaposabb hajfésüléssel rengeteg szálat cibálhatunk ki gyökerestől, de a hajvégeink könnyen ki is szálasodhatnak tőle.

Hiányzó masszírozás

Szinte soha nem téma, pedig fontos a fejbőrmasszázs. Nem csak egy jó frizura, hanem a fejbőrünk egészsége miatt is napi több tucatszor kellene a fejbőrünkön áthúzni a hajkefét. A hajkefe használatának vérpezsdítő hatása is van, az egészséges fejbőr és a gyorsabb, erősebb hajnövekedés érdekében mindenképp megéri rászánni naponta pár percet.

A vizes haj elleni vétek

Biztosan ismerjük az érzést, hogy a vízsugár alatt a fésűnk csak úgy siklik a nedves tincseken, pedig mindez nem feltétlenül tesz jót a hajunknak. A vizes hajszálakban ugyanis sokkal nagyobb kárt okozhat egy fésű, különösen, ha nem jól megválasztott darab. A jóval sérülékenyebb vizes szálak könnyen törnek, szálkásodnak, így ha a zuhany alatti fésülködés híve vagy, különösen fontos speciális darabokra beruháznod.

Marie Claire normál méretű példányaihoz most kompakt hajkefét vagy Cosmo Teszter különszámot csomagoltunk hozzá. Válaszd a neked tetsző hozzácsomagolással a magazint az újságárusoknál.