Szávai Viktória szépségtitkai

2019. augusztus 16.
A tanakamasszázstól az alváshiány eltüntetéséig sok beautypraktika szerepel a Jászai Mari-díjas színésznő repertoárjában. Trükkjeit pedig jobbnál jobb, természetes alapanyagú – olykor saját készítésű – kencékkel is kiegészíti.

Számomra a szépség…
Azt jelenti, hogy valaki rendben van magával. Egy harmonikus, kisimult arcra jó ránézni.

Amit az anyukámtól tanultam
Egyszer kislánykoromban elcsentem a sminkjeit és kifestettem magam. Amikor meglátott, azt mondta, szebb vagyok festék nélkül. Azóta is többször tapasztalom, minél több smink van rajtam, az annál előnytelenebb a számomra.

Kedvenc beauty-trükköm
A BÚÉK forgatásán kattantam rá egy szuperhatékony szemmaszkra. Minden reggel kaptam egy zselés pakolást, amelytől még négy óra alvás után is vállalható lett a tekintetem.

Egy átlagos hétköznap reggel
Találtam a neten egy tanaka névre hallgató arcmasszázs-technikát, amely maximum 10 percet vesz igénybe. Utána szépen elkortyolgatom a fél liter zöld teámat és átgondolom a rám váró feladatokat is.

A szépségtermékeim kritériuma
Csak természetes alapanyagú kozmetikumot használok, nagyon szeretem például a Dr. Hauschka termékeit, de mostanában magam is szoktam készíteni pakolásokat. Épp egy C-vitaminos, tápláló krémpakolással kísérletezem.

Esti rituálém
Fontos az esti arctisztítás, erre a célra a Lavera arclemosó balzsamját használom. Ez kicsit fel is frissíti a fáradt arcbőrt.

Amit a hajam szeret
Eléggé vékonyszálú, és nem tűr semmiféle kemikáliát, így a forgatások gyilkos időszakok a számára. Ilyenkor igyekszem belsőleg pótolni a vitaminokat, és kímélő, mélyen hidratáló biosampont használok rá.

A szépségtermék, amely nélkül nem indulok el
Az ajakápolóm. Vigyázni kell, mit választunk, mert sok közülük épp az ellenkező hatást váltja ki: minél többet használjuk, annál inkább szárít. Nekem a Logona vált be a legjobban.

A Nr.1 illatom
A Trussardi Skin parfümje. Évekkel ezelőtt megszűnt a gyártása, ezért állandóan vadászok rá. Az eBayen szerencsére még beszerezhető.

A kedvenc parfümömhöz kötődő emlék
Minden aktuális favorithoz tartozik egy szerelem.

Heti edzéstervem
Mindig azt csinálom, amihez épp kedvem van. Nagyon szeretek futni, ez teljes mértékben kikapcsol, de csak késő este, mert ilyenkor vagyok a legenergikusabb.

Így készülök egy fontos eseményre
Igyekszem az előző néhány napban rendesen kialudni magam, mert nincs az a kezelés, ami ezt pótolni vagy korrigálni tudja. De persze bejelentkezem a kozmetikusomhoz is, biztos, ami biztos alapon…

3 kedvencem, amit szívesen használok

Jeges kristályvirág arckrém Dr. Hauschka

Pirosító, Inika


Parfüm Trussardi Skin

Fotó: Seres Zsolt