Upgradeld a bőrápolási rutinod ezzel a 4 egyszerű tippel!

2021. március 19.
Itt a tavasz (reméljük, lassan a hőmérséklet is ezt tükrözi majd), ezért kedvet kaptál egy kis beautyrutin-újításra? Szépségbloggerünk, Peonilla most 4 olyan egyszerű tippet oszt meg veled, amivel nem kell mindent fenekestül felforgatnod, mégis látványos eredményeket érhetsz el.

Iktass be egy kis C-vitamint

Ha a téli időszak után te is úgy érzed, hogy fakóvá, élettelenné vált a bőröd, és egy kis ragyogásra vágysz, érdemes beszerezned egy C-vitaminos szérumot. Ha már használtál ilyesmit, akkor válaszd a tiszta C-vitamint (Ascorbic Acid), hiszen habár romlandó, ez hozza a leglátványosabb hatást. Mind a Geek&Gorgeous, mind a Paula’s Choice C-vitaminjai nagy kedvenceim. Ha érzékenyebb a bőröd, és nem szeretnél a hűtőben tartással bíbelődni, akkor a Magnesium Ascorbyl Phosphate-ot keresd az összetevők között. Ez egy stabilabb, nem irritáló C-vitamin-féle, de szintén elég hatékony, ha fokoznád a bőröd kollagéntermelését, és egy kis üdeség se ártana. Ez utóbbiból én a 100% Pure C-vitaminos szérumát nagyon szeretem.

Önbarnító cseppek

Nálam általában tavasszal kerül elő a kedvenc önbarnítóm (Hylamide Glow Radiance Booster), amit néhány naponta használok, hogy kapjon egy kis színt az arcom. Lehangoltság ellen is szuper trükk egyébként, és ha vannak a foltjaid, azok is kevésbé lesznek láthatóak általa.

szepsegrutin-arcapolas

Kényeztesd magad

Szánj néhány percet arra, hogy megmasszírozd egy kicsit az arcodat, nyakadat, válladat, mikor felviszed a termékeket a bőrödre. Ehhez beszerezhetsz egy gua shát, jade rollert vagy más kedvedre való eszközt is, de a két kezed is tökéletes hozzá. Próbálj meg teljesen kikapcsolni, kiengedni a gőzt, elfelejteni a híreket, és csak magadra figyelni. Lélegezz mélyeket, hunyd be a szemed. Hatalmas a különbség, ha így csinálod végig a bőrápolási rutinod, mintha kutyafuttában végigrohannál a szokásos lépéseken. Nem beszélve arról, hogy a masszázs serkenti a vér- és nyirokkeringést, leviszi a puffadást, csökkenti a karikákat és a kencéid is hatékonyabban fognak felszívódni.

Támogasd meg a bőröd belülről

Miközben elvégzed a reggeli rutinod, igyál meg egy frissen préselt zöldég- és/vagy gyümölcslevet. A legjobb, ha mindezt még éhgyomorra teszed, nekem jelenleg óriási kedvencem a zellerlé, nagyon hamar látom a bőröm állapotában a javulást, ha rendszeresen iszom. Tudtad, hogy a hormonális egyensúlytalanságokat és az ebből eredő, fájdalmas akne megjelenését is csökkenti? De az ekcémára és más bőrproblémákra is csodás hatással van. Érdemes a vitamin- és ásványianyag-pótlásra étrend-kiegészítők formájában is odafigyelni, hiszen tavaszra a vitaminraktáraink is rendesen kimerülnek, ez pedig a bőrünkön is meglátszódhat. Iktass be D-, C-, B-vitaminokat, cinket, vasat, szelént, magnéziumot, krómot – az immunrendszered is hálás lesz érte.

Fotó: Pexels

Olvass tovább!