Így feszesítik bőrüket a japán nők

2021. április 16.
Zero training a neve annak a testedzésnek, amit csak öt percig kell végezni, és hosszú távon feszessé varázsolja a testet.

A zsírégető módszer kidolgozója, Tomomi Ishimura egy egész könyvet szentelt a módszernek (a The Zero Training Methodot már nyolc nyelvre lefordították), ami visszaviszi a test struktúráját eredeti, természetes helyzetébe. Az ember testrészei idővel „elvándorolnak” eredeti helyükről, ami nemcsak a vérkeringésre, de az anyagcserére is hatással van, ez pedig megannyi probléma mellett súlygyarapodáshoz is vezethet.

japán nő

Az edzés a test öt területére, a nyakra, a vállakra, a hátra, a csípőre és a lábakra fókuszál, és nemcsak abban segít, hogy feszesebb legyen a test, de elmulasztja az állandó izomfájdalmakat, és a hangulatot is javítja. A gyakorlatok otthon elvégezhetők, és az is bátran belevághat, aki eddig nem nagyon törődött a testmozgással. „A lélek és a test egymással összeköttetésben állnak, ha tehát a test állapotát javítjuk, sikerül felszabadítanunk a szellemet is” – magyarázza Tomomi Ishimura szakértő.

Az edzés alapja a megfelelő, kontrollált légzéstechnika, a nyújtás, az összehúzódás és az elernyedés. A gyakorlat precíz elsajátítását természetesen a könyvből lehetséges, de nagyon dióhéjban körülbelül annyi a lényege, hogy egy párna segítségével alátámasztjuk a fejünket, a vállakat és a nyakat; a vállak a csípő irnyába nyúlnak, a hasunkat befelé húzzuk anélkül, hogy a csípőt előre vagy hátrafele tolnánk. Végezetül a fenekünk alá kell húznunk a lábainkat úgy, hogy a talpak és a csípő között maradjon egy kis távolság, a csípő pedig a talajra simul. Ennek a póznak köszönhetően a test stresszmentes helyzetbe kerül. A tréning mindössze hét gyakorlatból áll.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!