Aludj el gyorsabban ezzel az egyszerű légzéstechnikával

2017. november 25.
Egy próbát mindenképpen megér! Ez az egyszerű, természetes módszer oldja a stresszt és hozzásegíthet a gyorsabb elalváshoz.

Rengetegen kínlódnak az elalvással, a helyzet pedig akkor a legrosszabb, mikor belecsúszunk az ördögi körbe: egyre frusztráltabbak leszünk, amiért nem tudunk elaludni, amitől persze egyre nehezebben jön szemünkre az álom. Mielőtt az altatókért, vagy akár csak a gyógyteákért nyúlnánk, érdemes lehet adni egy esélyt ennek az egyszerű, könnyen elsajátítható légzéstechnikának, ami állítólag segít megnyugodni és álomba szenderülni.

A „4-7-8-technika” a légzés szabályozásával megnyugtatja a testet, csökkenti a stresszt és segít, hogy hamarabb elaludjunk. Dr. Andrew Weil, a módszer megalkotója azt mondja, ez a technika az egyik legjobb természetes szorongásoldó, ráadásul gyors és egyszerű is. Ha mi is kipróbálnánk, így tegyük:

  1. A nyelvünk hegyét tegyük az felső-első fogaink feletti ínyrészre a szájon belül és tartsuk végig úgy a gyakorlat alatt, hogy a nyelv kicsit a szájpadlás felé nyomódjon.
  2. Fújjuk ki a levegőt a szánkon, hangos sóhaj kíséretében!
  3. Csukd be a szád és puhán lélegezz az orrodon keresztül, miközben fejben 4-ig számolsz.
  4. Tartsd benn a levegőt 7 számolásig.
  5. Nyitott szádon keresztül fújd ki a levegőt hangos sóhaj kíséretében 8 mentális számolás alatt.
  6. Ismételd a ciklust 4-5 alkalommal!