Kijött a limitált Szörnyella sminkkollekció a MAC-től

2021. május 11.
Egy ideje "suttogtak" róla beauty berkekben, a múlt héten a sajtónak tartott digitális bevezetés után pár nappal pedig végre hivatalosan is bemutatták a MAC limitált szériás Szörnyella kollekcióját. Szerintük az eddigi egyik legszebbre, legdrámaibbra sikerült kollaboráció a márkától, igaz, azért anno a Jázminos sorozatba is beleremegett a szívünk.

A limitélt kollekciók korát éljük, ezt tény, de soha jobban nem élveztük. Egyre több márka jön ki rendszeresen egy-egy jól átgondolt, pazar csomagolásba és kreatív dizájnnal megtámasztott extra sminkszériával, amelyekre nagyon sok beautyaddict vagy az adott téma rajongója nagy lelkesedéssel csap le. A MAC a műfajon belül is élen jár ráadásul egyáltalán áll le egy „pályán”, ami az együttműködéseket, korlátozott darabszámú kollekciókat illeti. Mesehősök, énekesnők, vagy ahogyan az aktuális trendek diktálják, élőszereplős filmes hősök (például az emlékezetes Jázmin) kapják a főszerepet kollaborációikban.

Ezúttal egy igazi antihősnő, került a képbe, mégpedig egy ikon gonoszkodó attitűd és elképesztő stílus fronton. Az új MAC limitált szériás Szörnyella kollekciójának múzsája atombiztos választás a márka részéről, nem csak mert az angol nevén Cruellának (megkérdőjelezhető erkölcsi normái ellenére) óriási, soha el nem apadó rajongótábora van, hanem mert hamarosan igen aktuális lesz a mozikban is. A 2021. május 27-én bemutatandó Szörnyellában az ördögien divatos „kultúr-ikon” karakterét az Oscar-díjas Emma Stone alakítja a Disney vadonatúj élőszereplős filmjében.

De nézzük, mit tudunk az új szépségkollekcióról, amellett, hogy szubkulturális örökségünk áttekintésével az imádott-gyűlölt Szörnyellából merít inspirációt, aki tökéletes megtestesítője a 70-es évek végén, a 80-as évek elején hódító punk és újhullám korszaknak – élén vörös ajkaival és hardcore fekete-fehér végleteivel. Az első ránézésre is lejön, hogy egy lázadó, dekadens, de ultra csillogó szem-, ajak- és arctermékeket tömörítő sorozatot hoztak össze a brand tervezői, ahol punk-rock vörösök és haute metál árnyalatok adják egymásnak a kilincset a Disney legikonikusabb Szörnyella-lookjaira szabva. „Giga adag csillogás, extra attitűddel egy új generációnak tálalva”, ahogyan a hivatalos közleményben fogalmaznak. A sorozatban ajakfények, rúzsok, szemceruzák, műszempilla, egy arc és egy szemhéjecset, szemhéjpaletta, tus és egy pirosítóduó kapott helyet.mac-szornyella-kollekcio

A kis bónusz a Disney Szörnyellájáról

A Disney Szörnyella (12E) című vadonatúj élőszereplős filmjében Oscar®-díjas Emma Stone (La La Land) kelti életre a világ egyik legismertebb, jellegzetesen divatos „gazember nőjét”. A film a legendás Szörnyellának a lázadó korai korszakáról szól, és az 1970-es évek Londonjában játszódik, a punk rock forradalom közepén. A történet szerint egy Estella nevű fiatal, okos és kreatív simlis elhatározta, hogy dizájnjai révén hírnevet szerez magának. Barátságot köt egy fiatal tolvaj párossal, akik értékelik a csínytevés iránti nyitottságát, így együtt kezdik kiépíteni életüket a londoni utcákon. Egy nap Estella stílusérzéke magára vonja a divatlegenda von Hellman bárónő figyelmét, aki pusztítóan sikkes és mindehhez rettentően gonosz is, és akit nem mellesleg a kétszeres Oscar®-díjas Emma Thompson alakít (Howards End, Sense & Sensibility). Kapcsolatuk olyan események és fordulatok sorát indítja el, amelyek arra késztetik a fiatal Estellát, hogy engedje a gonoszabbik oldalát felszínre törni, és végül a dühöngő, bosszúszomjas és persze divatos Szörnyellává váljon.

 

Láttad már?