Három detox ital, ami a bőrödet is megszépíti

2021. augusztus 18.
Ha a fogyókúra mellett a bőrápolásra is figyelni szeretnél, ezzel a három diétás itallal nem tudsz mellélőni.

Manapság – a legmeggyőzőbb marketingeszközökkel becsomagolt – diéták között kiigazodni nem egyszerű feladvány, nem kevés utánajáráshoz van arra szükség, hogy az ember el tudja dönteni, hogy saját szervezetének melyik módszer a legkíméletesebb és a leghatásosabb. Ami szinte minden diétában közös, hogy az italok közül is tiltólistára száműz nem kevés terméket – és nagy felkiáltójellel ajánlja azokat a zöldség- vagy gyümölcsalapú detox italokat, amik látványosan hozzájárulnak a diéta sikeréhez. Mutatjuk, mi az a három, ami nemcsak a kilók lefaragásában segít, de a bőrt is megszépíti.

lime

Lime-os víz

Az egyik leghatásosabb ital a vízbe facsart lime, ami nemcsak C-vitaminnal tölti fel a szervezetet, de flavonoidokkal és antioxidánsokkal is, amitől beindul az anyagcsere, és energikusabbak, ellenállóbbak leszünk. A zöld gyümölcs, ami megannyi egyszerű recept finom összetevője, a máj egy fontos enzimjét is aktivizálja, ami serkenti a méregtelenítést.

Frissen facsart grapefruitlé

Tudományosan igazolták, hogy a grapefruit nemcsak a napi C-vitamin-bevitel több mint 100 százalékát fedezi, de az egyik leghatásosabb fogyókúrás ital is, ami elősegíti a zsírégetést.

Málnasmoothie

A málna nemcsak B- és C-vitaminban gazdag, de alacsony kalóriatartalmú, erős antioxidáns hírében áll. A gyümölcsben található keton (a gyümölcsnek illatot és aromát kölcsönző vegyület) karcsúsító hatású, csökkenti az étvágyat, égeti a zsírt.

Forrás: yourhealthtube Fotók: Getty Images

Olvasd el ezt is!