50 felett ezt a lépést ne hagyd ki a bőrápolási rutinodból!

2021. szeptember 02.
Szakértők szerint, aki ötven felett kihagyja ezt a lépést a napi szépségápolási forgatókönyvből, annak hamarabb ereszkedik meg a bőre.

arctisztítás

A napi bőrápolási szeánszok lényege, hogy azoktól a bőr friss, fiatalos, egészséges és energikus legyen – ehhez viszont fontos, hogy (különösen ötven felett) ne csak este, de reggel is szánjunk időt a bőrápolásra. Dr. Michael Somenek washingtoni plasztikai sebész szerint egy reggeli mozzanat kihagyása különösen sokat számít, ez pedig nem más, mint a reggeli arcmosás mikéntje.

A reggeli arctisztítást sokan kihagyják, gondolván, az esti gondos bőrápolási forgatókönyvnek köszönhetően tiszta a bőrük, pedig a reggeli arctisztítás is létfontosságú lenne – magyarázza a szakember. – Amikor alszunk, a bőr javítja önmagát, a folyamat során pedig megannyi méreganyagot lök ki magából. Fontos, hogy reggel lemossuk a lerakódásokat, és friss arccal fogjunk hozzá a hidratálásnak, sminkelésnek.”

Természetesen a bőrtisztítás hogyanja sem mindegy a szakember szerint. „Amikor az arcunkat tisztítjuk, ne dörzsöljük, húzzuk, tépjük agresszíven, helyette az ujjbegyek segítségével, finom, körkörös mozdulatokkal dolgozzunk. Az arctisztító kendővel se dörzsöljük a bőrt, a durva textúra rossz hatással van az érett bőrre.”

Forrás: Shefinds Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!