Extragyorsan terjed a rizsvíz imádata a hajinfluenszerek között

2021. október 06.
A rizsvíz áldásos szépítő hatásairól már nálunk is olvashattatok, most pedig úgy tűnik, hogy világszerte egyre nagyobb népszerűségre tesz szert néhány hajinfluenszer figyelmének hála.
haj-rizsviz

A pandémia alatt a természetes bőr- és hajápolás iránti igény nagy mértékben előtérbe került, az embereknek több idejük és nagyobb igényük van az otthoni praktikák bevetésére, és az énidő, valamint a szépségápolás összekapcsolására. A közösségi médiában, főleg a videómegosztó oldalakon – TikTok, Reels – kiugró számban láthatunk és kattinthatunk a fényes, erős tincsek elérését segítő tartalmakat.

Hajminőséget tuningoló tutorialok, otthoni hajfestési tippek, komplett rutinok, frizura oktatóanyagok és DIY hajmaszkreceptek sokasága áll rendelkezésre, ezek közül pedig az egyik legforróbb topik jelenleg a rizsvíz – és annak hajápolóként való bevetése számít.

 

View this post on Instagram

 

Anisa Sojka (@anisasojka) által megosztott bejegyzés

A rizsvíz híveinek száma egyre csak terjed, köztük a hajinfluenszer Anisa Sojka (@anisasojka) 525 ezer Instagram-, és 383 ezer TikTok-követővel, és olyan hajszponzorokkal, mint a Kérastase, a GHD vagy a Christophe Robin. „Kollégája”, a hajguru tiktoker Audrey Victoria (@audreyvictoria_) 1,4 milliós táborának többször is posztolt már a rizsvíz előnyeiről.

 

View this post on Instagram

 

Anisa Sojka (@anisasojka) által megosztott bejegyzés

Az egyszerű és hatásos praktika népszerűségéről sokat elmond az is, hogy dr. Brian Boxer Wachler (@brianboxerwachlermd, 2,9 millió követő) Mistica Abdel Khaliq (@mistica.aa, 203 600 követő) hajinfluenszerrel közösen készített, rizsvizet bemutató videója 5,6 millió lájkot kapott.

@brianboxerwachlermd

#duet with @mistica.aa studies back this up. apply to scalp for hair growth. can help repair damaged hair too #hairgrowth #hair #hairrepair #hairtok

♬ Pop Smoke candy shop – EZD

Maga a praktika messze nem újkeletű, Kelet- és Délkelet-Ázsiában rég bevett házi szépítőszer. A rizsvíz hajfronton akkor futott egyébként először nagyot az amerikai közösségi médiában, amikor Kourtney Kardashian weboldalára, a Pooshra posztolt róla egy blogbejegyzést, megemlítve, hogy húga, Kim Kardashian is rizsvizet használ a hajára. 2020 júliusában Cardi B is felszállt a rizsvízvonatra, ma pedig a #ricewater hashtag alatt 410,9 millió megtekintés szerepel a TikTokon, míg a #ricewaterhairgrowth alatt 105,9 millió.

A rizsvíz szépítő hatásairól korábban Peonilla is mesélt nektek, de ha sokoldalú otthoni hajszépítő receptekre vagytok kíváncsiak, kattintsatok ide!

Olvass tovább!

Forrás: Glossy