A leginspirálóbb tavaszi hajtrendek

2022. április 25.
A Győrfi Béla vezette H'air szalon blogjában ezen a héten néhány frizuratipp következik, amivel kitűnhetsz a tömegből –vagy csak egyszerűen elegánsan különbözhetsz.

Az öltözködés mellett a hajunk színe és formája, amivel leginkább megmutathatjuk az egyéniségünket. Van, aki a frizurájával is szerény visszafogottságot sugall, és persze van, aki féktelen vagányságát mutatja meg általa. Az alábbiakban mindkét tábor számára mutatunk pár abszolút „up to date” megoldást, amit akár egy az egyben is érdemes megvalósítani, de inspiráció gyanánt is tökéletes, gondolatébresztő opció lehet, ha igazi trendszetterek vagyunk.

Copper, copper, copper

Mint arról már korábban is írtunk, a következő hónapok abszolút trendszíne a copper lesz, illetve a vörös különböző árnyalatai. Aki ezt a színt választja, végtelen eleganciát és természetességet fog sugározni, illetve különleges, nem hétköznapi megjelenést. Visszafogottsága ellenére ez tipikusan az a szín, amivel nem mindenki tud azonosulni, így fontos, hogy olyan árnyalatát válasszuk, ami valóban összhangban van a bőrünk, szemünk színével – és úgy általában a stílusunkkal.

4D balayage

A balayage melírtechnika hosszú évek óta rendkívül népszerű, ami többek között azért is lehet így, mert ha igazán jól készült, nehéz eldönteni, hogy a viselője épp egy tengerparti nyaralásból tért vissza vagy fodrásznál volt. Ennek az eljárásnak a következő szintje a 4D-nek nevezett változat, ami annyit tesz, hogy a melírozott rész négy árnyalatot jelenít meg. A hajtöveknél sötétebb, gyakran saját hajszín, majd két világosabb árnyalat következik, míg a végek szemmel láthatóan jóval világosabbak, akár már fehérek is.

Ez egy igazán vagány viselet, ami göndör hajon a leglátványosabb, de szépen textúrálva az egyenesebb frizurán is különleges megoldás lehet.

Jeges szőke

A szőke bármilyen változatában különleges, de mindközül kiemelkedik ebből a szempontból a szőke jeges árnyalata. Ez szintén egy olyan szín, ami nem mindenkinek áll jól, és nem is mindenki tudja viselni, viszont egy szépen kivitelezett szín és frizura egyértelműen vonzza a tekintetet.

Érdemes tisztában lenni a ténnyel, hogy aki nagyon sötét hajból váltana erre a színre, nem biztos, hogy egy körből rögtön el lehet érni ezt az árnyalatot (jelentős roncsolás nélkül). Fontos a két festés közötti megfelelő karbantartás is, azaz hamvasító sampon és kondicionáló használata, amelyek nagyban hozzájárulnak az árnyalat megtartásához.

Dupla árnyalat

Az igazán színes egyéniségek választása ez a megoldás. Tréfát félretéve, az ilyen jellegű festések igazán egyedi megjelenést kölcsönöznek viselőjének, miközben arra is kiválók, hogy a meglévő hajszínük mellett kipróbáljanak valami mást, úgy, hogy nem szükséges a hajuk teljes felületén színt változtatni. Rejtett balayage-ként vagy az arc kiemelésére is kiválóan megfelel, ha pedig megunjuk, könnyedén „eltüntethető”, a nagyobb felületen lévő színre festéssel.

Akármelyik megoldást is választjuk, mindenképp kérjük ki a szakember véleményét, és törekedjünk az egyéniségünkhöz leginkább passzoló megvalósításhoz, ami által önazonosságunk megtartása mellett és magabiztosan léphetünk ki az utcára.

Olvass tovább!