Ezért építsük be az aloe verát a reggeli szépségrutinunkba

2022. augusztus 15.
A reggel elfogyasztott aloe vera nemcsak az emésztést hozza egyensúlyba, de a bőr ragyogásáról is gondoskodik.

Sokan és sokszor leírták már, bőrünk szépsége azon is múlik, hogy hogyan táplálkozunk, a csodaelixír hírében álló aloe verának pedig nem győznek elég reklámot csinálni a szakemberek, akik szerint a reggeli rutinba érdemes beépíti a gyógynövényt, az aloe vera ugyanis olyan hasznos vitaminokat és nyomelemeket tartalmaz, mint a B-, C-, E-vitamin, a folsav, valamint kis mennyiségben a réz, a szelén, a magnézium, a kálium és a cink. A nagy tisztaságú aloe verát belekeverhetjük a reggeli turmixba, gyümölcslevekbe, de ihatjuk tisztán is.

aloe vera

Hogyan hat az aloe vera?

  • Javítja az izomzat állapotát: az aloe vera az egyik legjobb hidratáló, edzés után kellő mennyiségű folyadékkal látja el a szervezetet, a hidratáció pedig megakadályozza a tejsav felhalmozódását, így sport után az izmok regenerálódni tudnak.
  • Serkenti az emésztést: az emésztőenzimekben gazdag növény segíti a cukor és a zsírok lebontását, fenntartja a belek bakteriális egyensúlyát, és biztosítja az egészséges bélflórát.
  • Támogatja a méregtelenítést: az aloe vera a méreganyagoktól való természetes megtisztulást is előmozdítja, a hidratáció hatására megkönnyebbül a máj, a tüdő, a vesék, a bőr, a nyirok és a belek.
  • Erősíti az immunrendszert: a gyógynövény poliszacharidokat is tartalmaz, amelyek antivirális, antibakteriális és gyulladásgátló hatással rendelkeznek. A gyógynövény emellett B12-vitaminban is gazdag, ami fontos szerepet játszik a szervezet baktériumok és vírusok elleni védekezésében.
  • Regenerálja a bőrt: elfogyasztva a hidratáló aloevera-lé javíthatja a bőr textúráját, csökkentheti a pattanásokat, csillapítja a gyulladást, például pikkelysömör vagy dermatitis esetén. Külsőleg maszkként alkalmazhatjuk, megnyugtatja a bőrt, felgyorsítja a sebgyógyulás folyamatát és a kollagéntermelést is beindítja.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!