Sztárok, akik nem szégyellik, hogy táskás a szemük

2022. szeptember 12.
Sok nő aktívan harcol a sötét karikák és a táskás, fáradt szem ellen. Most öt olyan inspiráló híresség következik, akik bár megtehetnék, hogy plasztikai műtéttel vagy drága kezeléssel tegyenek ellene, mégis inkább elfogadják magukat, sőt, büszkén vállalják is a karikákat.

Jégkockás masszázs vagy hideg teafilteres pakolás? Egy egész tonnányi korrektor és fixáló por, netán a plasztikai sebészet adta lehetőségek? Sokan sokféle megoldást látnak vonzónak, ha a szemkarikák, táskás szemek fiatalításáról, a tekintet frissítéséről van szó, de azért arra is akad példa, hogy valaki szimplán csak elfogadja magát a saját adottságaival. Bár Hollywoodban sokkal szigorúbb a mérce az igéző, fiatalos külsőre vonatkozóan, azért akadnak itt is inspiráló példák – olyan sztárokkal, akik sokmilliós követőtáboruk előtt is vállalják smink nélküli arcukat. Sőt a sötét karikáikat is – jó esetben sokak frusztrációját oldva, vagy legalább enyhítve ezzel.

Olivia Wilde

A színésznő már jó 5-6 évvel ezelőtt is rendszeresen szerepelt a bulvárlapokban hatalmas szem alatti táskákkal, karikákkal. Kifejezetten emberi és szerethető példát mutatott ezzel. Akkoriban egészen picik voltak még a gyerekei, így azt is sugallta ezzel kicsit, hogy egy hollywoodi anya is ugyanolyan anya, hiába a drága krémek, az alváshiány és az állandó fizikai készenlét hatással van a bőrre. A karikák és táskák azóta csak dominánsabbak lettek Olivia esetében, aki ennek ellenére, úgy látszik, nem adja meg magát a filmipar jelentette nyomásnak és a tökéletes külső iránti fokozott elvárásoknak, messziről elkerülve a sebészkést. Egyedül a sminktermékek adta eszközökkel fedi el őket egyelőre…

Olivia-wilde-szem-alatti-karika

Lady Gaga

A sminkmentes Lady Gaga-fotón igazi pirosas nyusziszemek és hollywoodi mércével számítva jelentős karika köszön vissza az énekesnő 53 millió rajongójának. Az öt évvel ezelőtti fotó azért viszonylag ritka madár a sztár profilján, aki előszeretettel posztol magáról talpig sminkes képeket, de azért mindenképp dicséretes lépés.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lady Gaga (@ladygaga) által megosztott bejegyzés

Cameron Diaz

A színésznő őszinte posztjában azt mutatta meg, hogy az idő múlásán nincs mit szégyellni. Karikáitól és tényleg szépséges ráncaitól csak igazabb lett a saját könyve mondanivalója. „Ha megtanulod, hogy tudsz jól öregedni, akkor valóban könnyebb lesz az öregedés folyamata. Ha megérted, hogyan működik a tested, akkor lépéseket is tehetsz annak érdekében, hogy a lehető legjobb állapotban tartsd, és hogy hosszú és szép életet élhess” – írta a természetességre szavazó Cameron az öregedésről kiadott könyve kapcsán megosztott posztjához.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cameron Diaz (@camerondiaz) által megosztott bejegyzés

Clémence Poésy

A francia színésznő és modell szintén büszkén viseli az apró „tökéletlenségeket”. „Igyekszem nem sminkelni, nem érdekel egy olyan világ, ahol mindenki mindig lenyűgözően néz ki, szerintem ez elég unalmas” – nyilatkozta a Vogue-nak adott interjújában, hozzátéve, hogy az anyukája mindig azt mondta, hogy „nem érti a korrektort, azt szokta mondani, hogy a szem alatti sötét karika az egyik legizgalmasabb pont az emberi arcon”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Get Inspired. Be Individual (@xsecretkey) által megosztott bejegyzés

Gal Gadot

Óriási vásznon látszik közelről a tökéletesen sminkelt arcának minden pontja, a Revlon arcaként mosolyog vissza a plakátokról, mindez mégsem tartja vissza az izraeli színésznőt az őszinte, fekete karikás fotók posztolásától. A Wonderwoman állítólag szereti a bőre természetes szépségét, minden hibájával együtt a magánéletben. „Álmatlan éjszakák, 3 hónapos hasfájós baba és korai kelés az 5 évesemmel” – írta a fekete karikás posztja alá a sztár.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gal Gadot (@gal_gadot) által megosztott bejegyzés

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!