Ez a tökéletes smink, ha igazolványképet készítesz

2022. október 17.
Az igazolványfotózás műfaját sokan kikerülhetetlen és sokszor idegesítő vizuális élménynek tartják, amely után a kevésbé jól sikerült arcmásunkkal évek után sem sikerül összebarátkozni. A TikTokon most egy nagyon részletgazdag tutorial segít megmutatni, milyen sminktrükkökkel fokozhatjuk annak az esélyét, hogy elégedettek legyünk.

A TikTokon szerencsére nemcsak hátborzongató, nevetséges vagy éppen trükkös szépségmegoldások mozgatják meg a fantáziánkat, hanem kifejezetten praktikus és hasznos beautytippek is fennakadhatnak a szűrőnkön. A legutóbbi hasznos tartalom egy Georgia Barratt nevű user fejéből pattant ki, aki egy pörgős kis videóban összesítette sminktanácsait azoknak, akik valamilyen hivatalos okmányhoz, például igazolványképhez készülnek fotóztatni magukat.

a-tokeletes-smink-igazolvanykephez
Előnytelen fények, váratlanul, pláne rosszul elkapott pillanat, sok hírhedt okozója van az előnytelen igazolványképeknek, de az esélyeket egy előnyös kép elkészüléséhez mi is növelhetjük – nem kell teljes mértékben a sorsra bíznunk magunkat. Az útlevél, jogosítvány vagy éppen céges profilkép lehet jó is, és nem csak véletlenszerűen.

@georgia.barratt

Reply to @haaalzzy mission complete #xyzbca #makeup #beauty

♬ As It Was – Harry Styles

A TikTok-felhasználó szerint itt az ideje, hogy a béna igazolványfotós sztereotípiákkal leszámoljunk, ehhez pedig egy kis oktatóanyagot is összeállított. A témával pedig sokaknál betalált, annyira forró topik lett, hogy az eddig jóval több mint 3 millió lájkot kapott automata fotógépes/igazolványképes videója rengeteg kérést hozott a kommentekben, amelyben a részletes tutorialt is követelik a követők.

Georgia pedig hallgatott rájuk. A tökéletes igazolványfotó sminkelési lépéseit nemrég külön videóban, pontról pontra mutatta meg profilján, főleg a feszes, szép bőrre, a szépen ívelt szemöldökre, kiemelt arccsontra téve a hangsúlyt, és a hangsúlyos szemhéjkontúrnak is helyet hagyva. A #driverslicensmakeup hashtaget kapott oktatóvideót több mint 5,2 millióan nézeték meg.

@georgia.barratt

Success or not? #makeup #beauty #xyzbca

♬ original sound – georgia barratt

De ez alatt a hashtag alatt más sminkes tartalomkészítő indulók is „publikálták” saját anyagaikat. @makeupbymonicaa TikTok-videójában „az alapozást említi rendkívül fontos lépésként”, kitérve az általa használt krémes sminktermékekre. @mayyysoto posztjában Georgia Barratt sminkjét követte, és azt állítja, lenyűgöző lett a jogosítványképe – Barratt sminktippjeinek hála.

Igazolványképes smink röviden

Georgia Barratt a precízen formára fésült, és egy csepp Got2b Glued Styling Spiking géllel rögzített szemöldökigazítás után a bőrét készítette elő nagyon akkurátusan. Egy hidratáló alapozó jött utána: a Nars Natural Radiant Longwear alapozót alkalmazta (ez bármilyen közepesen vagy teljes fedésű alapozó is lehet, nem matt, hanem szaténfénnyel). Fontos, hogy egy, a bőr tónusánál nem világosabb, tökéletes árnyalatú korrektort válasszunk a szem alatti részre, így élénkítve a tekintetet. Egy világosabb árnyalattal a szemöldök alsó szélét igazíthatjuk formára. Barratt a videóban krémszínű bronzosítóval emelte ki a halántékát, az arccsontját, az állcsúcsát, az állkapcsát és az orra alsó részét is.

A belső szemhéjzughoz, a szem alá, az arccsont mélyebben fekvő részéhez és az alsó szempillavonalhoz némi Maybelline New York Instant Age Rewind korrektort vitt fel. Ezután egy csepp pirosítót oszlatott el az arccsonton felfelé eldolgozva. A krémes textúrákat végül a Maybelline Fit Me Matte + Poreless Pressed arcpúderrel és a SheGlam InstaReady áttetsző arcporral fixálta.

Forrás: Allure Fotó: Getty Images

Olvass tovább!