40+: Három snitt, amivel nem lehet mellélőni

2023. május 16.
Ahogy öregszünk, úgy alakul át az arcunk, a vonásaink, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen frizurát választunk magunknak. Mutatunk három tökéletes snittet.
Charlize Theron pixie frizurával vonul

Az emberben időről időre megfogalmazódik a vágy, hogy valami változást hozzon az életébe. Míg sokan ilyenkor kezdik el átrendezni a lakást, újrafesteni a falakat, mások a külsejükkel játszanak, és próbálnak ki egy új sminket, vagy egy bátor frizurát – és míg fiatalon szinte bármi megengedett, 40 felett sajnos már nem mindegyik snitt előnyös. Mutatjuk azt a három fazont, amivel nagyon is megéri kísérletezni.

Pixie

Negyven felett a pixie azért jó választás, mert gyönyörű keretet ad az arcnak, kiemeli a szemeket, az arc vonásait. A fazon, ha profin vágják, nem igényel túl sok „karbantartást” ráadásul számtalan arctípushoz hibátlanul illik; a ritkább hajnak a pixie dúsabb, egészségesebb megjelenést kölcsönöz. „A rövidre vágott pixie szinte valamennyi 40 év feletti nő számára előnyös, aki kifinomultabb megjelenésre vágyik” – mondja Darrius Peace amerikai mesterfodrász, és hozzáteszi, a fazonnal az arc lágyabb megjelenést kap.

Michelle Williams pixi frizurával

Michelle Williams

Bob

Bár manapság a bobnak számtalan típusa létezik, aki ha egyszer megtalálja a sajátját, hosszú évekig nem akar majd mást. A bob készülhet aszimmetrikusan, frufruval, tépetten vagy szabályosan, az egyik legsokoldalúbb és legelegánsabb frizura. Darrius Peace azért rajong a klasszikus aszimmetrikus bobért, mert 40 év felett egyszerre stílusos, elegáns és sikkes. „A hosszabb bobok azért nagyszerűek, mert a rövid haj kényelmét kínálják, ugyanakkor nagyobb játékteret hagynak. Bár valamivel több karbantartást igényel, mint a tipikus pixie-vágás, mégis kevesebb ráfordítást igényelnek, mint a hosszabb haj.” Az már csak külön jó hír, hogy a bob szinte bármelyik hajtípusnak jól áll, legyen az göndör, hullámos, szögegyenes vagy vékony szálú.

Charlize Theron pixie frizurával vonul

Charlize Theron a párizsi divathéten

Lob

Aki még nem áll készen arra, hogy megváljon a hosszú hajától, annak tökéletes választás a lob, ami finom átmenet a rövid és a hosszú között. A snitt tulajdonképpen nem más, mint egy hosszú bob, ami körülbelül a váll fölöttig ér. A lobnak a szimmetrikus vagy aszimmetrikus frufru adhat finoman elegáns csavart. A mesterfodrász hozzáteszi, 40 felett egyáltalán nem kötelező a rövidebb fazon, ugyanakkor érdemes kikísérletezni, hogy mi az a hosszúság, ami igazán stílusos.

Jennifer Garner

Jennifer Garner

Forrás: Shefinds, Fotó: Getty Images