Ezeket edd a ragyogó arcbőrért a dietetikus szerint

2023. február 28.
Ha igazán ragyogó arcbőrre vágyunk, a külső és belső táplálásról is gondoskodnunk kell – most az utóbbihoz adunk szuper tippeket néhány fantasztikus, bőrszépítő étellel.

Rengeteg szó esik az arcápolásról, a megfelelő tisztításról, hámlasztásról, hidratálásról és fényvédelemről. Az igazán ragyogó és élettel teli bőrhöz azonban a belső táplálásról, vagyis szervezetünk megfelelő tápanyag- és vitamin-ellátottságáról is gondoskodnunk kell. Most olyan ételeket mutatunk, amiket a dietetikusok is valódi bőrszépítőként ajánlanak – előre szólunk, szerencsére nemcsak hatékonyak, de nagyon finomak is!

Uborka

A ragyogás egyik alapköve a megfelelő hidratálás, ezért érdemes nedvességben gazdag, magas víztartalmú ételeket fogyasztani. Az uborka tökéletes opció, hiszen 95 százalékban vízből áll. Ha gondjaink vannak az elegendő vízivással, különösen jó ötlet lehet elropogtatni egy kis frissítő kígyóuborkát a nap során.

Avokádó

Az avokádó rengeteg bőr- és hajápoló termék összetevője, nem véletlenül. Ez az egzotikus, népszerű gyümölcs meglehetősen zsíros, magas zsírtartalma pedig segíthet megerősíteni a bőr természetes védőrétegét. A zsírok mellett ráadásul rengeteg A- és C-vitamin van benne, amik pedig a szövetek feszességét segítik elő. Egy kismintás tanulmányban azt találták, hogy a mindennapos avokádófogyasztás fokozza a bőr rugalmasságát és segít megőrizni az arcbőr fiatalos külsejét!

Lazac

Bármilyen aspektusáról is van szó az egészségnek, a lazac szinte minden listán szerepel. A lazacot leginkább magas omega-3 tartalma miatt érdemes fogyasztani – ez a jótékony zsírsav nemcsak egészségünkhöz, de szépségünkhöz is hozzájárul! Ha hasonló bőrfeszesítő, ragyogást fokozó hatást szeretnénk elérni, jó alternatíva lehet a dió vagy a chia mag is.

Csontleves

Már a nagyanyáink is tudták, hogy az aranyló csontlevestől ragyog igazán a bőr – ezt a csontból felszabaduló aminosavaknak és kollagénnek, illetve a leves magas proteintartalmának köszönhetjük. A megfelelő proteinbevitel elengedhetetlen bőrünk megfelelő megújulásához, a kollagén pedig belsőleg alkalmazva is kifejtheti anti-aging hatását. Az eredmény ragyogó, feszes, fiatalos arcbőr lesz!

Eper

Ez az édes, pirosló gyümölcs magas antioxidánstartalmával támogatja bőrünk szépségét. Ez egyébként nemcsak az eperre, de más bogyós gyümölcsökre, például az áfonyára is igaz. Egyes kutatások szerint az eper fogyasztása segít csökkenteni a szervezetünkben a gyulladást és enyhítheti az UV-károsodás jeleit a bőrön – az már tényleg csak pluszpont, hogy elképesztően finom is!

Forrás: Shape Fotó: Getty Images