6 dolog a férfiak szerint, ami miatt nem kellene szégyenkezniük a nőknek

2023. június 09.
A szocializáció belekódolta a nőkbe a szégyent: rosszul érezzük magunkat a külsőnk, a viselkedésünk vagy épp a képességeink vélt hiánya miatt. Férfiak mesélték el, mit gondolnak valójában azokról a dolgokról, amik miatt olyan gyakran bizonytalanok a nők.

Természetesen nem szabadna abból kiindulnunk, hogy a nők kötelesek megfelelni a férfiak elvárásainak, a valóságban mégis sok nő aggódik amiatt, hogy (potenciális) partnerének nem tetszik majd a külseje vagy a viselkedése. Egészen apró vélt vagy valós hibák miatt is hajlamosak vagyunk ostorozni magunkat, miközben eszünkbe sem jut, hogy a másikat talán egyáltalán nem is zavarják ezek a dolgok… Az alábbiakban hús-vér férfiak mondják el, miért nem szabadna rosszul éreznünk magunkat egy rakás dolog miatt.

1. Az evés

Sok nő zavarban van, ha férfiak előtt kell ennie – azt gondolják, az az elvárás feléjük, hogy madárétkűek legyenek és mindig salátát rendeljenek, hiszen ez a „nőies”. A valóságban sok férfi kifejezetten vonzónak tartja, ha egy nővel lehet jókat enni: amikor az ember elengedi magát, élvezi az ízeket és szívesen megosztja a finom falatokat másokkal, garantáltan jobb lesz a hangulat.

2. A vaginájuk

A pornó és más ideálok formálta elképzelések miatt sokan érezhetik úgy, hogy a vaginájuk nem elég „szép” – ezt a jelenséget igazolja, hogy a közelmúltban jelentősen megnőtt a plasztikai beavatkozásokhoz folyamodók száma is. A legtöbb férfi egyáltalán nem akad fent a vaginák jellegzetességein – általában örülnek, ha közelebbi viszonyba kerülhetnek eggyel.

3. Vastag combok és csípő

Amióta az internet elkezdte isteníteni a combok közötti rést (thigh gap) még több nőt kezdett el zavarni „vastag” combja. Nagyon sok férfi találja vonzónak a formás fenekeket és csípőket, és természetesen a nőies combokat is. Ugyanígy sokan kifejezetten szeretik a „szerelmi kapaszkodót”, vagyis a nők csípőjén található kicsi zsírpárnákat.

4. A természetes illatuk

Samponok, balzsamok, parfümök, testpermetek és arckrémek illatfelhőjébe burkolózunk, mintha természetesen büdösek volnának… Persze az erős, szúrós testszag nem kifejezetten vonzó, de testünk természetes illatai általában egyáltalán nem taszítják a férfiakat.

5. Az öregedés jelei

Megszállottan küzdünk az első ráncok ellen, drága krémekkel és kozmetikai kezelésekkel próbáljuk felvenni a harcot az öregedés jeleivel szemben. Pedig a férfiak nagy része sokkal többre értékeli a természetességet – igen, még a természetes öregedést is – mint a mesterségesen fiatalabbá pumpált arcokat. 

6. Ha van véleményük

Rettentően avítt és káros elképzelés, hogy a férfiak a csendes, alázatos nőket szeretik… Tulajdonképpen teljesen mindegy is, hogy a férfiak mit gondolnak róla, egyetlen nőnek sem szabadna rosszul éreznie magát amiatt, hogy van véleménye és nem fél kimondani azt.

Forrás: ThoughtCatalog Fotó: Getty Images