A legjobb japán szépségpraktikák

2024. március 13.
Kíváncsi vagy a japán nők irigylésre méltóan hibátlan, rugalmas és hamvas bőrének titkára? A Marie Claire legújabb lapszámában részletesen utánajártunk a legjobb japán szépségpraktikáknak. Közülük mutatunk be ízelítőként néhány hasznos szépségtippet, terméket!
japan-szepsegpraktikak

Még mindig fénykorát éli a K-Beauty, vagyis koreai bőrápolás – nem is csoda, hiszen aki egy kicsit is jártas a tudatos bőrápolás világában, tudja, hogy Dél-Koreára oda kell figyelni akkor is, ha a hagyományos, és akkor is, ha az innovatív szépítkezés iránt érdeklődünk. De nemcsak Dél-Koreára, hanem a szomszédos Japánra is: egyre nagyobb népszerűségre tesz szert ugyanis a J-Beauty, vagyis a japán szépségpraktikák és szépségápolás is. A japán nők bőre kortól függetlenül makulátlan, amelynek okát a bőrük szépségének és szervezetük egészségének fenntartását célzó évszázados tradíciókban kereshetjük.

Zöld tea és matcha

„A zöld teát és annak a finom porrá őrölt változatát, a matchát a japánok külsőleg és belsőleg is évszázadok óta használják. A matcha nagyon magas koncentrációban tartalmaz klorofillt és antioxidánsokat, így segít a sejtek fiatalságának megőrzésében és számos krónikus betegség kialakulásának a kockázatát is csökkenti” – meséli Baracsi Hajnalka kozmetikus az egyik legnépszerűbb japán szépségpraktika és beauty alapanyag kapcsán. „A japánok a bőrápoló készítményeikbe is előszeretettel beleteszik, hiszen gyönyörűen regenerálja, nyugtatja, méregteleníti, egységesíti a bőrt és késlelteti a ráncok megjelenését. A matcha és a zöld tea is kimondottan hatékony problémás, pattanásos bőrűeknek is.

Bihaku és egyenletes bőrfelszín

A japán nők az egységes, minél világosabb bőr elérésére törekszenek, hiszen azt vallják, hogy a pigmentfoltok, felszíni egyenetlenségek öregítenek. A bihaku kifejezésről – amely fehér bőrt jelent –, az annak eléréséhez vezető japán szépségpraktikákról, a jótékony hatásairól ismert rizsvízről részletesebben a most megjelent lapszámunkban olvashatsz!

Japán szépségkedvencek

japan-szepsegpraktikak

    1. Facial Treatment Essence SK-II 15 550 Ft

 

  1. Anti-Aging Super Hydrator ránctalanító lotion Hada Labo Tokyo 6490 Ftjapan-szepsegpraktikak
  2. Relief Sun SPF 50 fényvédő rizzsel és probiotikumokkal Beauty of Joseon 7499 Ftjapan-szepsegpraktikak
  3. Vital Perfection LiftDefine Radiance Night Concentrate Shiseido 73 790 Ft Ftjapan-szepsegpraktikak
  4. CC Vitamin C Premium Brightening esszencia Rohto Melano 6380 Ft

Szerző: Jaksa Petra Fotó: Getty Images

A teljes cikket elolvashatod a Marie Claire 2024/1-es lapszámában!