Száraz kezek, a leghasznosabb tavaszi bőrszépítő tippek

2024. április 23.
Szárak kezek jelentik a hosszú téli hónapok utáni egyik legnagyobb szépségproblémát. Kiszáradt bőrünket különösen fontos tavasszal újra életre keltenünk. Az időjárásnak és a környezetnek jobban kitett kezeink bőrének táplálására és fényvédelmére következik néhány szépítő praktika és tipp.
szaraz-kezek

A kéz bőrének hidratálása és ápolása sok nő számára évszaktól és korosztálytól függetlenül fontos eleme a napi szépségrutinnak, ám a tavaszi szezon kezdetére gyarapodhat azok száma, akik úgy érzik, szükségük van némi extra táplálásra a kézfejek terén.

A téli szélsőséges időjárás a hosszú hónapok alatt ugyanis alaposan kikezdi a bőr szépségét és egészségét, ez pedig különösen igaz a testünk ezen érzékeny, a környezetnek jobban kitett részén. A száraz kezek problémáját nem érdemes letudni azzal, hogy beköszöntött a tavasz. Ma már remek, kifejezetten a kézfej érzékeny bőrét célzó bőrtápláló pakolások, maszkok, hámlasztók és szérumok segítenek felvenni a száraz kezek ellen a harcot. De nem kell feltétlenül komolyabb költségekbe vernünk magunkat, és célzott szépségtermékeket beszereznünk ahhoz, hogy tápláljuk a kezünk száraz bőrét.

Természetes összetevőkkel teli házi pakolások rendszeres bevetése is segíthet visszahozni és megőrizni a kézbőrünk puhaságát és hidratáltságát. Emellett persze itt is fontos a megfelelő táplálkozás és számos külső, szezonális környezeti tényező is, mint a szél vagy különösen a napfény elleni védekezés is.

Száraz kezek – kisokos

Természetes összetevők

Válassz olyan száraz kezekre válassz olyan kézkrémet, amely természetes összetevőket tartalmaz, úgy mint az aloe vera, shea vaj vagy kakaóvaj. Ne spórolj vele, mindig legyen a táskádban is, és bátran használd gyakran, különösen kézmosás, mosogatás után, de persze lefekvés előtt is.

A forró víz tovább árthat

A túl forró víz kiszáríthatja, vagyis tovább száríthatja az amúgy is száraz kezeink bőrét, és ezt különösen igaz a kézfej érzékeny bőrére. Ezért kézmosásnál használj langyos vizet és ne túl sokáig folyasd.

szaraz-kezek

Hámlasztás

Hetente egyszer használj egy gyengéd bőrradírt a kézfejeden és masszírozd át vele az ujjaidat is, hogy eltávolítsd a száraz, elhalt bőrt.

@dermguru

Dry cracked hands? This simple hack will change your life. #dryhands #handcream #dermtok #skintok #dermguru #dermhack #dryhandstreatment #crackedhands

♬ original sound – Dermguru

Nem ciki a kesztyű

A kesztyűt nem feltétlenül csak hidegben kell elővenni. Ha a házimunka közben is véded a kezed egy kesztyűvel, megőrizheted a bőröd hidratáltságát. Ráadásul ma már szuper, alvás közben, alaposan bekrémezett kézen viselhető puha kesztyűt is beszerezhetsz magadnak, ha a száraz kezek elleni harcból a maximumot hoznád ki, és nem zavar az, hogy rajtad van pihenés közben.

Száraz kezek – szépítés belülről

Egyél egészségesen és hidratálj belülről, sokat ismételt, de igaz állítások. Tényleg fontos a  megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, és az is, hogy fogyassz rendszeresen omega-3 zsírsavakban gazdag ételeket, úgy mint a lazac, lenmag és dió.

Védd a kezed a nap sugaraitól

A tavaszi napsugarak is károsíthatják a bőrt. Használj kifejezetten napvédő kézkrémet vagy ne felejtsd el felvinni a kezedre is a fényvédődet.

Házi pakolások száraz kezekre

szaraz-kezek

A jól bevált olívaolaj

Keverj össze egy evőkanál olívaolajat és egy teáskanál mézet, a szérumot dolgozd bele alaposan a kézfejed bőrébe, majd hagyd hatni 10-15 percig. Ezt követően mosd le alaposan langyos vízzel, és élvezd a megújult, pihe-puha bőr érzését az addig száraz kezeiden.

Egy avokádónyi luxus

Az avokádós kézpakolás szintén a bevált házi praktikák sorát erősíti a száraz kezek témakörben. Legyen az egy túlérett avokádó, amit már nem szívesen fogyasztasz el, vagy akár célzottan a száraz kezeidre beszerzett „szépítő csemege”, a hatás nem marad el. Törd össze egy villával egy tálban, majd keverj hozzá egy evőkanál mézet és egy teáskanál olívaolajat. Vidd fel a kézfejed bőrére és az ujjakra. 15-20 perc a hatóidő, és egy alapos lemosás után élvezd az eredményt.