A legjobb sminkek nyári kalapokhoz

2024. június 19.
A legjobb sminkek nyári kalapokhoz azok, amelyek könnyű, légies textúrával bírnak és finom, természetes színeket vonultatnak fel. Lássuk, hogyan is sminkeljünk jól egy nyári kalaphoz!
nyari-sminkek-kalapokhoz

A kalapot sokan nem csak a napsugarak elleni védelemként szeretik, hanem a nőies, üde és nyárias hatásáért is egy outfitben. Ám a kalapviselés nyári smink terén néhány alapvető szabályt is magával hoz, amit nem árt szem előtt tartanunk, ha nem szeretnék rontani a friss összhatáson.

A legfontosabb, hogy a nyári sminkünk színei harmonizáljanak a kalap színével és stílusával, és ha lehet, még jobban kiemeljék azt. Az összhatás mellett a stílus ugyanígy számít, ha egy modern, geometrikus kalaphoz vadmacskás szemsminket viszünk fel, eléggé elüt, míg egy minimalista smink tökéletesen passzol. De lássuk, hogy make up téren még mi mindenre érdemes odafigyelnünk, ha nyári kalaphoz készítünk sminket.

1. Természetesség a nyári sminkekben

Alapozás terén egyértelműen a könnyű, finom összetételű termékek kerülnek nyáron előtérbe. Ez különösen igaz alapozáskor, olyannyira, hogy akár egy BB krémet is a választhatunk inkább, ami nem nehezíti el a bőrt a melegben. A homlokrészt, ha lehet, hagyjuk ki, legalábbis amennyiben nem szeretnénk a kalap belsejét elszínezni az alapozónkkal.

nyari-sminkek-kalapokhoz

A kalapos nyári sminkhez nem kötelező az alapozó, pláne a homlokra

Legtöbbször még a pirosító sem szükséges a nyári sminknél, ha kalap van rajtunk, hacsak nem ragaszkodunk egy bevált kedvenchez. Itt viszont fontos, hogy inkább krémes, vagy habállagú legyen, hiszen ez jobban tapad a bőrön, ráadásul természetesebb a végeredmény is. Highlightert legfeljebb az arccsontokra és a szemöldök alá vigyünk fel a természetes ragyogásért, de nagyon finoman. Ugyanígy óvatosan bánjunk a bronzosítóval is, maximum egy leheletnyit vessünk be a napcsókolta hatásért.

2. Szemsmink kalaphoz

Viszonylag ritkán láthatunk – még az extrább megjelenésre szavazó hírességek körében is – nyári kalaphoz extrém szemsminket párosítani. Mindez nem véletlen. Egy kalappal sokkal harmonikusabb választás nyári smink és szemsmink terén a természetes, nem túlságosan harsány földszíneket – köztük barna, bézs, szürkésbarna – bevetni.

@ramosjessicax3

Where are my hat peeps at?love wearing hates but hate gettingmakeup on it!! Plus, most hats sit onthe forehead so really. .it’s a waste.• LIKE and drop a comment below! Make sure to Follow more more tips! #hatmakeup #hattips#matureskin #makeupover40#makeuptipsandtricks#makeupforbeginners#summertimemakeup#soccermomlife#baseballmomlife#makeuptips #makeuphack #ilovehats#hatgirl

♬ Lovely Day – Bill Withers

3. Vízálló nyári sminkek kalaphoz

Nyáron érdemes vízálló termékeket használni, akkor is, ha nem éppen a strandon viseljük azt a kalapot… Egy vízálló szempillaspirál és szemceruza ugyanis jóval strapabíróbb, mint a hagyományos társai, elkerülhetjük segítségükkel a masszatolódást.

nyari-sminkek-kalapokhoz

A nyári sminknél hasznos a „vízálló” jelző

Válassz természetes, vízálló termékeket: használj vízálló szempillaspirált és szemceruzát, hogy elkerüld a maszatolódást az izzadás miatt. Bevethetünk sminkfixáló sprayt is, így a sminkünk egész nap tartós marad, és garantáltan nem olvad le a melegben.

@allisonknipe

Don’t even need product on tha forehead 🤪 #hatmakeup #5minmakeup #makeuptok #oilyskin

♬ original sound – Nicki Minaj

4. Puha ajkak

Egy szép nyári kalappal természetesen gond nélkül tudunk akár egy erős színű, statement rúzst is párosítani, de főként akkor, ha a nyári sminkünk egyébként kifejezetten visszafogott. Amennyiben szeretnénk, hogy az összhatás a kalappal együtt sokkal inkább a laza, üde nyári skálán mozogjon, jöhet egy könnyed ajakrúzs vagy színezett ajakbalzsam. Ezek ugyanis nem vonják el a figyelmet a kalapról.

nyari-sminkek-kalapokhoz

Nyári sminknél előny a természetes ajakrúzs

Fotó: Getty Images