Önbarnítás otthon, így lesz tényleg napcsókolta színed

2024. június 27.
Önbarnítás otthon? Egyszerűbb és hatékonyabb, mint hinnéd. Ma már rengetegféle önbarnító termék, így krém, hab vagy éppen arcbarnító cseppek segítik a barnulást, de nem mindegy, hogyan készülünk fel rá.

A napbarnította bőrszín már régóta nem kötődik feltétlenül a napon töltött órák számához. Nagyon sok szépségmárka, testápoló-, vagy éppen fényvédőkrém brand egészítette ki palettáját különböző önbarnító termékekkel. Az önbarnítás otthon egyre népszerűbb műfaj, különösen, mióta a márkák egyre jobb minőségű, szebb eredményt adó termékeket fejlesztenek ki.

Önbarnítás otthon, de tudatosan

Mindenki foltmentes, szép színű és egyenletes barnaságra vágyik, ez pedig több dolognak a függvénye. Természetesen extrém fontos maga a termék formulája, de ugyanígy számít, ha tökéletes eredményt szeretnénk, az is, hogy jól felkészüljünk az önbarnításra otthon. Lássunk néhány kihagyhatatlan lépést, ami szükséges ahhoz, hogy a házi önbarnítás tényleg szép eredményt adjon.

1. Radírozz és hidratálj alaposan!

Szinte minden szépségmárka, amelyik forgalmaz önbarnítót, külön felhívja a figyelmet a bőrradírozás fontosságára. Az elhalt hámsejtek eltávolításával szebb eredményt kapunk, remek alapot a napcsókolta bőrszín eléréséhez. Persze ehhez ugyanígy fontos a hidratáló krémek bevetése, különösen a szárazabb területeken – így a boka, a térd és a könyök környékén.

onbarnitas-otthon

Önbarnítás otthon? A bokák, térdek, csukló és könyök környékén legyünk óvatosak

2. Kesztyű és precíz mozdulatok

Vannak olyan márkák, ahol a kesztyűt előre becsomagolják a termékhez, hogy könnyebb legyen az önbarnítás otthon, de külön is beszerezhetők. Használatukkal szebb, foltmentes lesz az eredmény, és az sem mellékes, hogy így nem színeződik el a bőrünk a kézfejünkön.

Extra tipp: érdemesebb inkább egy kicsit kevesebb mennyiséget felvinni a kesztyűre, mint túladagolni, majd körkörös mozdulatokkal eldolgozni a bőr felszínén.

3. Necces területek, több óvatosság

A már említett problémásabb, szárazabb területeken fontos még jobban odafigyelni az otthoni önbarnítás során. Jobb kevesebb krémmel/habbal dolgozni itt, hiszen ezeken a részeken a bőrünk hajlamosabb jobban magába a szívni a terméket, és több színt „felvenni”.

4. Önbarnítás after…

Nem mindig kifejezetten „buli”, pláne, ha az anyag megfogja valamelyik kedvenc, világos színű ruhánkat. Ha az általában 10-15 perces hatóidő le is telt, és megszáradt a bőrünk, elővigyázatosságból akkor is érdemes valamilyen laza, nem világos színű ruhát viselnünk, elkerülve ezzel az elszíneződéseket. A következő otthoni önbarnításig érdemes az erős tisztítószereket és a bőrradírozást is kerülni.

Néhány kedvenc önbarnító az idei nyárra

Kisebb kiszerelés, megszokott napcsókolta szín

onbarnitas-otthon

A megszokott Dove Summer Revived önbarnítót (1699 Ft) már kisebb, 75 ml-es kiszerelésben is beszerezhetjük, így a kompakt méretnek hála, simán befér egy dugig pakolt útitáskába is. A testre és arcra/testre kínált önbarnítók csík- és foltmentes barnulást biztosítanak, miközben hidratálják a bőrt, így napfény nélkül is elérhető a kívánt, bronzos ragyogás, a bőr pedig selymesen puha, hidratált marad. 

Magyar fejlesztés a zöld kávé erejével

onbarnitas-otthon

A Dr Kelen Solar Tan (2 857 Ft) biztonságos, foltmentes barnaságot ígér, mindezt UV-fény nélkül. A természetes zöld kávét is tartalmazó önbarnító használatával bronzos bőrszínt érhetünk el, úgy, hogy a bevetett formula mindeközben nem károsítja, nem öregíti és nem is szárítja a bőrt. Természetes cukorszármazék összetevője a bőr legfelső, elhalt sejtjeivel képez természetes színreakciót, bőrbarát összetételének hála pedig arcra és testre egyaránt használhatjuk. Napallergiás, pigmenthiányos és anyajegyes bőr esetén is bátran bevethetjük!

Önbarnító testápoló mandulaolajjal

onbarnitas-otthon

Az Avon Care Sun+ Bronze önbarnítója (2199 Ft) természetes napbarnított hatást ígér, mindezt pedig nem csupán a testre, hanem az arcra való felvitellel is. A formulája egyenletesen dolgozik a bőr felszínén, és szép, egyenletes színt ígér az „önbarnítás otthon” műfajban. Mindenképp fontos alkalmazás előtt alaposan átradírozni a bőrt, majd bőséges mennyiségben, egyenletesen felvinni a terméket.

További szuper önbarnítókról és újdonságokról kattints az alábbi cikkre!

Fotó: Getty Images