A 7 legjobb tipp önbarnítóhoz, amit Kendall Jennertől kaphatunk

2023. július 13.
Kendall Jenner tulajdonképpen nem is viselt mást a nemrégiben megtartott Jacquemus bemutatóján a versailles-i kastélyban, mint egy lábvillantós egyberuhát, egy choker nyakláncot és tökéletes barnaságot. Annyit elárulhatunk, hogy a szupermodell nem a napra feküdt ki, hanem az önbarnítót hívta segítségül. De mi kell hozzá, hogy ilyen tökéletes barnított bőr legyen a végeredmény?
Kendall Jenner legjobb önbarnító
  • Nemcsak Kendall Jenner rajong az önbarnítóért, más hírességek is ugyanazt a személyt, egy bizonyos Jimmy Cocót keresik, ha tökéletes barna bőrre van szükségük.
  • A lényeg, hogy a végeredmény finom, természetes és a bőr ragyogását kiemelő barnaság legyen, ami egyenletes az egész testen.
  • A tökéletes önbarnítózás egyik titka a bőr megfelelő előkészítése.

Jimmy Coco a hírességek kedvenc barnítószakértője. Hozzá fordul többek között Jennifer Aniston, Ariana Grande, Cardi B és Kim Kardashian is, ha tökéletes barnaságra van szüksége egy fontos megjelenés előtt. Ilyen volt Kendall Jenner számára a fent említett Jacquemus bemutató is, ahol megmutatta, mennyire tökéletes eredményt lehet kapni önbarnítóval is.

„Azt a fajta barnaságot szeretem, ami olyan benyomást kelt, mintha egy luxusvakáción töltötte volna valaki az egész nyarat – mondta Coco. – A legjobb példának erre Kendall lágy, természetes és a bőr saját ragyogását kiemelő barna tónusát tudnám mondani. Teljesen egységes, hibátlan szín, sokkal szebb, mint egy sötét és tolakodó lebarnult bőr.”

Akár egy meglévő alapszínt akarunk megerősíteni, vagy egyszerűen bronzosabb bőrre vágyunk a hétköznapokban, a szakértő elárulta, hogyan érhetjük el azt a tökéletes eredményt önbarnítóval, amit Kendall Jenneren is láthatunk.

1. Hámlasztás önbarnítózás előtt

Valószínűleg már korábban is hallottuk, de Coco is csak ismételni tudja: a hámlasztás elengedhetetlen az önbarnító előtt, ha tökéletes ragyogást akarunk. „Sokszor nem elég, ha zuhanyzáskor hámlasztó tusfürdőt használunk. A bőrradírozás után is maradhat még faggyú a bőrön. Ez meggátolja, hogy az önbarnító kifejtse hatását, így foltos lesz a végeredmény, nem egységes.”

A szakember a bőr száraz előkészítését javasolja. Ehhez használhatunk kefét a tusolás után és közvetlenül az önbarnító felvitele előtt.

2. Gondoljuk át, hol érhet a Nap

A tökéletes napmentes napsütötte barnaság eléréséhez azt kell tudnunk, a testünk melyik része barnulna le természetesen. „Ahol jobban érne a Nap, ott sötétebb tónusra van szükségünk, például a hát felső részén, a vállakon, és halványabb színre az arcon és a térden.”

Mindig vékony rétegekben vigyük fel az önbarnítót, hogy a tökéletes arányt tudjuk eltalálni, hiszen ebben az esetben is igaz, hogy a kevesebb több.

3. Mesterséges bikinivonal

A bikinivonalat is megalkothatjuk az önbarnítóval

A bikinivonalat is megalkothatjuk az önbarnítóval

„Nem kell az önbarnítóval sem veszni hagynunk a bikini vonalát – mondta Coco. – Hagyhatunk vékony csíkot hátul, ahol megkötnénk a felsőt. Sőt, a papucsunk helyét is megalkothatjuk a lábfejen.”

4. Kontúrozzunk az önbarnítóval

Az apró dolgok határozzák meg a végeredményt. Ez az önbarnító esetében azt jelenti, hogy többféle tónussal dolgozunk. A világosabb alapot hagyjuk akár 8 órán át is felszívódni. Ezután a domborulatokat kontúrozzuk egy árnyalattal sötétebb önbarnítóval. Fontos az arcon például az állvonal hangsúlyozása. A kulcscsont kontúrozása önbarnítóval azért is elengedhetetlen, mert így lesz természetes a hatás.

5. Hogyan vigyük fel az önbarnítót a hátunkra?

Vannak a testnek olyan részei, amiket egyedül nehezen érünk el. A háton például nagyon nehéz egyenletesen eloszlatni az önbarnítót. Megpróbálhatjuk például, hogy a kesztyűt, amivel szétkenjük a krémet, ráhúzzuk egy fakanálra vagy mosdókefére. 

A kézre is nehéz úgy felvinni az önbarnítót, hogy természetes hatása legyen. Miután megszáradt a testünkön és már látjuk, milyen a végeredmény, ezután kenjük be a kézfejünket, hogy egyező színt kapjunk a kar többi részével.

6. Ne vigyük túlzásba az arcon az önbarnítót

Célszerű az önbarnítót egy nem olajos, vizes alapú arckrémmel összekeverni, hogy hígítsuk a színt. Ezt kenjük el az egész arcon, a hajvonalat és a nyakat se hagyjuk ki. Sőt, arra is ügyeljünk, hogy a fülek mögé is jusson.

7. Hogyan tart hosszan az önbarnító hatása?

Ha már ennyi energiát fektettünk abba, hogy tökéletes legyen a barnaságunk, érdemes azért is mindent megtenni, hogy az önbarnító színe sokáig megmaradjon.

  • Az önbarnítózás után közvetlenül ne izzadjunk meg (tilos az edzés!), ne fürödjünk, ússzunk vagy zuhanyozzunk 4-8 órán át, attól függően, milyen hosszú időre van szüksége az általunk használt krémnek.
  • Mindig hidratáljuk a bőrt. Reggel és este ajánlott a testápoló használata és fogyasszunk elegendő vizet.
  • Használjunk 3-4 naponta színezett testápolót, ezzel meghosszabbíthatjuk az önbarnítónk hatását.
  • Úszás, izzasztó edzés vagy olajos masszázs után előfordul, hogy nem egyenletesen fakul a barnaságunk. Egy gyengéd hámlasztás, bőrradírozás elhalványíthatja a foltokat és tovább egyenletes marad a barnaságunk.

Forrás: British Vogue, fotó: Getty Images, Unsplash