Tavaszi önbarnítás, napcsókolta szín extrákkal

2024. április 24.
Tavaszi önbarnítás? Ma már nem nagy kihívás. Az egyre jobb és egyre könnyebben használható önbarnítók között egészen biztosan találunk olyat, amelyiket élmény lesz bevetni!
tavaszi-onbarnitas

Aki jó pár évvel ezelőtt próbálkozott utoljára UV-mentes otthoni barnulással, nem biztos, hogy szép emlékeket őriz a végeredményekről. A legmodernebb készítményekkel azonban már nem kell a furcsa sárgás árnyalattól, a foltosodástól, a zavaró szagtól, a ruhára, párnára kenődő feleslegtől tartanunk. A új technológiáknak és a különleges textúráknak köszönhetően a barnulásnak a napozásnál sokkal biztonságosabb, bőrbarát alternatíváját vehetjük igénybe egyszerűen, a saját igényeinkre szabva – a régi kellemetlenségek nélkül. Íme néhány megoldás a tavaszi önbarnításhoz.

Egy kis extra

Az arcápoló krémhez, szérumhoz adható önbarnító cseppek tökéletesek arra, hogy a tavaszi önbarnítás fokozatosan, óvatosan, és a meglévő, bevált rutin felborítása nélkül menjen végbe.

Így használjuk: Arctisztítás után a tenyerünkbe adagolt önbarnító krémmel alaposan keverjük el a javasolt mennyiséget, majd simítsuk, masszírozzuk az arcbőrbe.

1 Gocce Magiche önbarnító varázscseppek arcra Collistar 16 490 Ft
2 Self Tan Radiance-Plus Golden Glow Booster önbarnító Clarins 12 490 Ft
3 Ambre Solaire Natural Bronzer önbarnító cseppek Garnier 5790 Ft

Napról napra ápoltabb

Nem kell plusz lépést beiktatni azért, hogy a bőrünk sima, feszes és hidratált legyen, ráadásul fokozatosan lágy aranyszínt is kapjon. Egy önbarnítós testápoló remek választás, ha nem feltűnő, hanem természetes hatású barnaságra vágyunk.

Így használjuk: Az első használat előtt ajánlott finoman átradírozni a testet, hogy megszabaduljunk az elhalt hámsejtektől, különösen ott, ahol durvább a bőr (könyök, térd). Ha száraz is itt (és valószínűleg az), akkor egy kevés a megszokott hidratáló testápolóból jól jöhet az önbarnító verzió előtt, hogy valóban egyenletes legyen a hatás.

1 Sun Touch önbarnító testápoló Nivea 4019 Ft
2 Kakaóvajas Natural Bronze fokozatos önbarnító testápoló Palmer’s 5790 Ft
3 Subtle Bronze testápoló barnító hatással Ziaja 2990 Ft

Habkönnyű barnaság

A különleges, kényeztető textúrák kedvelőit egészen biztosan elvarázsolják a habállagú önbarnítók. Könnyen eloszlathatók, jó érzés a bőrbe masszírozni őket, és nem hagynak tapadós érzetet felszívódás után.

Így használjuk: A tenyerünkbe vagy önbarnító felviteléhez kifejlesztett kesztyűbe adagolva tempósan oszlassuk el és masszírozzuk a bőrbe. Egyszerre kis adaggal dolgozzunk, úgy homogénebb lesz a végeredmény. Hagyjuk fenn a javasolt ideig, mielőtt zuhanyoznánk.

1 Self Tan Mousse önbarnító hab arcra és testre Evy 8490 Ft
2 Summer Revived önbarnító hab Dove 3199 Ft
3 Önbarnító hab Bondi Sands 8290 Ft

Bronzpermet

Aki az igazán könnyed állagú testápolókat és arcápolókat szereti, annak érdemes egy próbát tenni a vízszerű, gyorsan beszívódó barnító permetekkel – arcra és testre valót is találhatunk.

Így használjuk: Fújjuk egyenletesen a megtisztított, száraz bőrre, majd kézzel vagy a termékhez kapható speciális kesztyűvel dolgozzuk el gyors mozdulatokkal. Célszerű nem túl közelről a bőrre permetezni, hogy ugyanannyi jusson mindenhová – mindezt a kádban vagy a tusolóban elvégezni.

1 Natural Tanning Spray önbarnító permet a napcsókolta bőrért Inika 20 290 Ft
2 Photoderm hidratáló önbarnító spray Bioderma 7979 Ft
3 Purity Vitamins Bronzing Water Mist barnító permet St. Tropez 19 290 Ft  

Fotó: Getty Images, Marie Claire-Archív

A teljes cikk a Marie Claire 2024/2-es lapszámában jelent meg!