Nyári hajtrendek: apró stílusváltás, látványos eredmény?

2024. július 24.
A nyári hajtrendek közt idén szerencsére rengeteg olyat találunk, amelyek viszonylag egyszerűek, de mégis friss, ultradivatos hatást keltenek. Következzen néhány egyszerűen kivitelezhető hajtrend és frizura, ha nem akarunk komolyabb szín- vagy fazonváltást.
nyari-hajtrendek

Sokan vágyunk arra, hogy a külsőnket néha, ha kicsit is, de megváltoztassuk. Haj terén persze jobban megfontoljuk, mekkora változtatást vállalunk be, legyen szó itt a színről, vagy éppen a fazonról. Most azoknak mutatunk néhány ötletet, akik szeretnének az idei nyári hajtrendek közül kiválasztani valamilyen egyszerűen kivitelezhető inspirációt. Olyan tippeket mutatunk, amelyekkel bár könnyen feldobhatjuk a frizuránkat, mégsem igényelnek feltétlenül komolyabb vágást, vagy egy új hajszínt, akár egy különleges alkalomra, így esküvőre vagy éppen koncertre keresnénk egy extrább hajstílust.

1. Az „új” nedves hatás

nyari-hajtrendek

Természetes, enyhén vizes hatás a nyári hajtrendek között

A nedves hatású frizura nem adja meg magát. Néhány évente újra felbukkan, ezúttal egészen megújulva. Legutóbb Sydney Sweeney „találta fel” nekünk megújított formában a népszerű nyári hajtrendnek számító frizurát egy Los Angeles-i premier vetítésen. A kőkeményre zselésített verziókkal szemben ő egy puhább, sima és fényes változattal állt a vörös szőnyegre, amely úgy fest, nagyon népszerű most a nyári hajtrendek között. A lágyabb és organikusabb külső ebben az esetben már nem egy kompletten „átázott” frizurát mutat, hanem csupán egy, a tengeri széltől és a hullámoktól enyhén kócosnak és nedvesnek tűnő összhatást.

2. Féloldalas frufru

nyari-hajtrendek

Ice Spice a féloldalas frufrura szavazott a nyári hajtrendek közül

A merész szögben, a homlokon és a fejtetőn is átfésült frufru idén kiemelt helyen szerepel a nyári hajtrendek között. Nagyon szépen keretezi az arcot, egyszerre kelt drámai és nőies hatást. Érdemes sűrű fogú fésűvel és némi hajformázóval támogatni az eredmény tartósságát. Természetesen a végén egy kis extra hajfényt adó hajlakk is jöhet.

3. Tonnányi tartás, giga volumen

nyari-hajtrendek

Az egyik legforróbb nyári hajtrend a nagy volumen

 

Ennek a nyári hajtrendnek már komoly, sok hónapra rúgó múltja van, hiszen sztárok sokasága vállalja be előszeretettel a megemelt hajtővel, hatalmas nagy ívben, rugalmasan aláhulló loknikkal dúsított frizurát a vörös szőnyegre is. A nagy hajcsavarók és a 80-as évek korát idéző nőies és kacér hajviselet ugyanúgy jól mutat félhosszú és hosszú frizura esetén is.

4. Kifelé szárított, göndörített hajvégek

nyari-hajtrendek

Kifejezetten friss hatást keltő nyári hajtrend a kétezres évekből

Pikáns, szexi hajviselet a 2000-es évekből merítve. Ez a nyári hajtrend a kibontott, egyenes hajon és a bob esetében különösen jól mutat, de tökéletes kivitelezés volt Zendaya fodrásza részéről a félig feltűzött, fejtetőn rögzített frizura hajvégeinél is a kifele szárítás. Körkefés hajszárítóval és csavarokkal is elkészíthetjük, vagy csak szimplán nagy méretű körkefével. Természetesen egy kis hajformázó ide is mindenképp szükséges a beszárításhoz.

Forrás: Nylon, fotó: Getty Images