10 hajszín, amivel nem nyúlhatunk mellé idén nyáron

2024. július 03.
Az idei nyári hajszíntrendek fontos leckét tanítanak nekünk: a kevesebb nem mindig több. Bár a letisztultság, vanília lány esztétikum és minimalizmus még mindig hódít, de 2024 nyarának legmenőbb hajszínei pont azt üzenik, hogy dobjunk be mindent! És adjunk hozzá még egyszer ugyanannyit!
2024 kedvenc nyári hajszíne
  • Nem egyszerűen barnák leszünk 2024 nyarán, hanem maffiózófeleség-barnák, gazdag, erőteljes tónusokkal!
  • 2024 nyarának legmenőbb hajszínei között a barna mellett a réz és vajszőke is megtalálható.
  • Mutatjuk, mely sztárok képét vigyük magunkkal a fodrászunkhoz, hogy olyan színe legyen idén nyáron a hajunknak, amivel mindent letarolunk!

2024 nyarának kedvenc hajszínei nem egyszerűen barnák, szőkék vagy vörösek. Ha barna, akkor maffiózófeleség-barna gazdag, hangsúlyos tónusokkal, gondoljunk csak a leopárdmintára! A rézvöröset megbolondítjuk egy kis fűszeres rum tónussal, így még látványosabb partihajszínünk lesz idén nyáron. Az unalmas vajszőkét karamelles, aranyos árnyalatokkal tesszük gazdagabbá, így már akár crème brûlée-nek is nevezhetjük, ami azért sokkal finomabb és szofisztikáltabb. 

Idén nyáron húzzunk lapot 19-re, ha a hajszínünkről van szó! Érdemes megnéznünk a sztárok fotóit inspirációként a kedvenc nyári hajszíneinkhez, hogy a fodrászunknak is megmutathassuk!

Ezek lesznek 2024 nyarának kedvenc barna hajszínei

1. Fűszeres rum

2024 nyarának egyik kedvenc hajszínét választotta Emma Stone és Cindy Crawford is

2024 nyarának egyik kedvenc hajszínét választotta Emma Stone és Cindy Crawford is

Ha valami igazán nyári ízre vágyunk hajszínként, merítsünk ihletet az édes rumos koktélokból! Ez sokkal összetettebb, hiszen nem egyszerűen barna, hanem mélységei és tónusai úgy változnak, ahogy a nap táncol a hajkoronánkon. 

Az egyszerű és elegáns nyári hajszínt természetesen sötétebb, barna hajból könnyebb elkészíteni. Ha az alapszínünk szőke vagy vörös, valószínűleg gyakrabban kell majd a hajtőfestést megejtenünk a fodrászunknál, hogy megőrizzük az ápoltságát.

2. Maffiafeleség-barna

A maffiafeleség stílus 2024 egyik kedvenc nyári hajszínének ihletője is (jobbról: Camila Alves, Dakota Johnson és Hailey Bieber)

A maffiafeleség-stílus 2024 egyik kedvenc nyári hajszínének ihletője is (jobbról: Camila Alves, Dakota Johnson és Hailey Bieber)

Ahogy minden a maffiafeleség-stílus esetében, a barna is tulajdonképpen egy barna, sok extrával. A lényeg a gazdag, luxust sugárzó hatás. Az alap általában egy csokoládébarna hajszín, amit mély amaretto hatás emel új szintre. 

Külön jó a maffiafeleség-barna hajszínben, hogy ha a nyár elején elkészíttetjük, a fodrász felé sem kell néznünk őszig. Viszont a megfelelő otthoni ápolás, hajpakolás, hajtáplálás elengedhetetlen a luxust sugárzó fény megőrzéséhez.

4. Aranybarna

Az aranybarna is népszerű hajszín lesz 2024 nyarán, nem véletlenül választotta Sofía Vergara és Kaya Garber is ezt

Az aranybarna is népszerű hajszín lesz 2024 nyarán, nem véletlenül választotta Sofía Vergara és Kaya Gerber is ezt

Ha természetes, nyári ragyogásra vágyunk, az aranybarna hajszín lesz a kedvencünk. Ez ugyanis olyan, mintha a Nap szőke tincseket melírozott volna a barna hajunkba, puha, aranyló tincsek a meleg barna alaptónuson.

Ez a nyári hajszín akkor a legjobb választás, ha a természetesen sötét hajszínünket épp csak egy hajszálnyit szeretnénk világosabbá tenni. Fodrászhoz csak akkor kell ismét mennünk, ha szeretnénk felfrissíteni az aranyló tónust, egyébként természetesen beleolvad az eredeti hajszínbe.

5. Szénbarna

Kylie Jenner a szénbarna hajszín egyik legjobb példája

Kylie Jenner a szénbarna hajszín egyik legjobb példája

Nem teljesen fekete, ugyanakkor túl megfejthetetlen ahhoz, hogy egyszerűen sötétbarnának nevezzük. A szénbarna hajszín szexi, hidegbarna árnyalat, ami azért tökéletes nyári hajszín, mert nyáron nem vörösödik ki, köszönhetően annak, hogy nem meleg tónusokból keverik. 

Ha világos hajszínre kérjük, 4-6 hetente biztosan újra kell festetnünk a hajtöveket, mert nagyon észrevehető lesz a kontraszt a lenövésnél.

Ezek lesznek 2024 nyarán a kedvenc szőke és világos hajszíneink

1. Alig észrevehető pasztellek

2024 nyarán ismét visszatér a platinaszőke pasztellekkel megbolondítva (balra Julia Fox, jobbra Kelly Osbourne)

2024 nyarán ismét visszatér a platinaszőke hajszín pasztellekkel megbolondítva (balra Julia Fox, jobbra Kelly Osbourne)

A macaron finom pasztellszíne jut eszünkbe a fehérszőke alapra készített alig észrevehető púderszínű világos árnyalatokról. 2024 nyarán bármit választhatunk: babakéket, levendulalilát, rózsaszínt vagy zsályazöldet. 

Érdemes olyan áttetsző, kimosható színeket választanunk a szőke haj felturbózására nyári hajszínként, ami a nyár végére eltűnik a hajunkból. Így sokkal kevesebb karbantartást és fodrászhoz járást igényel a hajszínünk.

6. Crème brûlée

Ennivalóan édes 2024 nyarának egyik kedvenc hajszíne (balra Joey King, jobbra Mihalik Enikő)

Enni valóan édes 2024 nyarának egyik kedvenc hajszíne (balra Joey King, jobbra Mihalik Enikő)

A crème brûlée a 2024-es nyár vajszőkéje. Csak egy kicsit barnább, melegebb hangulatú. Nem a szemünk káprázik, amikor úgy látjuk, hogy három vagy négy különböző szőke hajszín is tobzódik egyetlen frizurán belül ennél a színváltozatnál. Pont emiatt különösen előnyös ez a hajszín vékonyabb szálú vagy kevésbé dús hajkoronával rendelkezőknek, hiszen a különböző színű rétegek miatt sokkal dúsabbnak hat a hajunk.

7. Homokszőke

Taylor Swift mellett Sydney Sweeney és Jennifer Lawrence is a homokszőke hajszín rajongója

Taylor Swift mellett Sydney Sweeney és Jennifer Lawrence is a homokszőke hajszín rajongója

A homokszőke hajszínnél nem különböző szőkéket keverünk, hanem a szőkét a barna sok-sok árnyalatával tesszük még élőbbé, hangsúlyosabbá és természetesebbé. Azért is olyan népszerű 2024 nyarán a homokszőke hajszín, mert sokkal könnyebb karbantartani, mint az egyszínű szőke árnyalatokat. Sőt, a sötét hajtő még ki is emeli a hajszín dimenzióit.

Ezek lesznek 2024 nyarának legjobb extrém hajszínei

1. Mikromelír

A mikromelír - ami nagy sláger 2024 nyarán - hullámos és göndör hajon mutat igazán jól (balra Jessica Biel, jobbra Miley Cyrus)

A mikromelír – ami nagy sláger 2024 nyarán – hullámos és göndör hajon mutat igazán jól (balra Jessica Biel, jobbra Miley Cyrus)

2024-ben egyébként is reneszánszát éli a melír, ám idén nyáron a franciás mikromelír az, ami igazán hódít. Alig észrevehető, mégis képtelenek vagyunk ellenállni neki. Olyan, mint a nyári nap által előcsalogatott aprócska szeplők az orrunk hegyén. A mikromelír különösen a hullámos, göndör hajon mutat nagyon jól.

2. Lágy fekete

Olyan bársonyos Zoe Kravitz és Kim Kardashian lágy fekete hajszíne, hogy meg akarjuk érinteni

Olyan bársonyos Zoe Kravitz és Kim Kardashian lágy fekete hajszíne, hogy meg akarjuk érinteni

Amikor épp nem a sötét hajtövét hangsúlyozza platinaszőke hajjal, Kim Kardashian a lágy fekete hajszín tökéletes példája. Egyszerűen meg akarjuk érinteni, olyan bársonyosnak tűnik ez a hajszín. Attól ilyen magával ragadó és különleges, mert hiányzik belőle a fekete színskála legsötétebb árnyalata. Ettől sokkal titokzatosabb, ugyanakkor nőiesebb és bájosabb. Ráadásul sokkal könnyebb lenöveszteni, ha meguntuk.

10. Colour blocking

Billie Eilish a mintapéldája a kontrasztos hajszínnek

Billie Eilish a mintapéldája a kontrasztos hajszínnek

A két, nagyon eltérő hajszín egy frizurán belül olyan, mint a nap- és holdjegyünk a horoszkópban. A variációk száma végtelen, csak a fantáziánk szab határt. Gondoljunk csak bele, hány színnel láttuk már Billie Eilisht az évek során! 

Forrás: British Vogue, fotó: Getty Images