Így hordják a francia nők a hajukat a kánikulában

2024. július 28.
Pont a kánikulára ne lenne egy jól bevált frizurája a francia nőknek?! Mutatjuk, milyen frizuratrükkjei vannak a francia nőknek az év legmelegebb időszakára!
Francia nők haja nyáron
  • A nyár frizuratrendje a francia nőknél a lágy és nőies vágás.
  • Emlékszünk Jim Morrisonra? Pont úgy hordják a francia nők is a hajukat a kánikulában!
  • Idén nyáron felesleges a hajvasalással vesződnünk!

Amikor ránézünk egy francia nő hajára, azt látjuk, hogy semmit sem csinált vele. De pont ez a lényeg: idén nyáron a kánikulában a természetesség a fő cél egy frizuránál. Mintha fodrászt sem látott volna a hajunk! 

A francia nők kedvenc hajvágása

A francia nők idei nyári hajviseletét Jim Morrison inspirálta

A francia nők idei nyári hajviseletét Jim Morrison inspirálta

A lágyság és finomság határozza meg 2024 nyarán a francia nők frizuráját, legyen szó bob hajvágásról, hosszú hajról vagy frufruról. Emlékszünk Jim Morrisonra, a legendás énekesre? Pont úgy hordják idén a kánikulában a hajukat a francia nők! 

Ez a lágyan rétegezett hajvágás remekül érvényesül egyenes, hullámos vagy éppen göndör hajból. Egyedül arra kell figyelnünk, hogy ha hosszú frufruval akarjuk viselni ezt a kánikulafrizurát, a hajvégeknek pontosan kell illeszkedniük, hogy a frizura szerves része legyen maga a frufru is, ne éljen külön életet.

Rakjuk el a hajvasalót a kánikulában

A francia nők a rövid hajnál is a természetességet választják idén nyáron

A francia nők a rövid hajnál is a természetességet választják idén nyáron

Rossz hír azoknak, akik szögegyenesre vasalják a hajukat minden reggel. A francia nők frizurája a kánikulában nem is állhat távolabb az élettelen és merev egyenes tincsektől. Hagyják, hogy a természetes tartás domináljon.

Inkább hagyjuk kibontakozni a hajunk saját tökéletességét a maga tökéletlenségeivel, játékosságával. Tűnjön úgy, mintha nem is törődnénk a hajunkkal! (Valójában persze a francia nők is órákat töltenek azzal, hogy a hajuk minél spontánabbnak látszódjon!)

Lágy, szórt hajfestés

A hajfestésben is a természetesség uralja a francia nők trendjeit. Mutatjuk, mire ügyeljünk a haj színezésénél, ha olyan hajat szeretnénk idén nyáron, mint a francia nők:

  • A sötétebb hajtő, világosabb, természetesen napszítta hajvégekkel a legnépszerűbb hajfestési módszer idén nyáron.
  • A francia nők imádják idén az átmenetes, összemosott színeket, lágy tónusokat.
  • Ne legyenek éles határok, a különböző árnyalatok olvadjanak egybe!
  • Az elütő melír tilos!

A francia nők frufruja

A francia nők idén nyáron a frufrunál a hosszúra szavaznak

A francia nők idén nyáron a frufrunál a hosszúra szavaznak

A kánikulafrufruban az a nagyon jó, hogy még az izzadás és pára sem teheti tönkre. Sőt, ahogy a francia nők viselik, annak még kifejezetten előnyös is, még természetesebbé válik tőle.

A lényeg, hogy a frufru legyen hosszú. A végek és a sarkok tépettek, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy farmer alja a sok hordástól kiszálasodik, viseltessé válik. 

Idén nyáron, ha olyan hajat akarunk, amilyet a francia nők viselnek, felejtsük el az éles, egyenes vágást a frufru esetében is.

Így formázzuk a hajunkat a kánikulában francia módra!

Valószínűleg örömmel halljuk majd a nyári hajápolási és hajformázási tanácsokat a francia nőktől, mivel a lehető legkevesebb energiabefektetés a cél:

  1. A hajunk tűnjön úgy, mintha épp csak kikeltünk volna az ágyból.
  2. Felejtsük el a hajvasalót, használjunk inkább tengervíz spray-t a hajtő megemeléséhez.
  3. A legjobb fésű a francia nők szerint a saját kezük.
  4. Aki tényleg a lehető legkevesebbet akar foglalkozni a hajával, feküdjön le vizes hajjal, hogy reggel természetesen kócos hajjal ébredjen, akár a francia nők.

Forrás: British Vogue, fotó: Getty Images