Francia, de duplán: friss csavarral tér vissza a francia manikűr

2024. szeptember 06.
Dupla francia manikűr: az új körömtrend sokkal játékosabbá és látványosabbá teszi a klasszikus stílust. Mutatunk néhány ötletet, ha te is kipróbálnád.

A francia manikűr nem véletlenül számít évtizedek óta az egyik legnépszerűbb körömtrendnek, hiszen letisztult, elegáns, mégis látványos. A klasszikus nude-fehér verzió mellett azonban már egy ideje megjelentek a kicsit izgalmasabb stílusok, például a színes francia manikűrök, az inverz francia, vagy a vastagabb félhold festése. Nemrégiben ismét újabb csavarral frissítették az örökzöld körömtrendet, ez a dupla francia manikűr!

A legizgalmasabb dupla francia manikűrök

A dupla francia manikűr pontosan az, aminek hangzik. Ennél a stílusnál nem egy vékonyra festett sáv követi a köröm vonalát, hanem kettő, ami teret ad a színekkel való játéknak, miközben modernebbé is teszi körmeink megjelenését. A szabályok természetesen itt is lazák, vagyis nyugodtan játszhatunk a különböző vastagságokkal és színekkel, vagy akár díszítésekkel is. Sőt, akár még a formát is alakíthatjuk egy kicsit akár a lágyan hullámzó, akár a szögletesebb, geometrikus irányba.

A legjobban valószínűleg akkor járunk, ha manikűröstől kérjük ezt a stílust, hiszen a francia manikűr akkor mutat a legszebben, ha precízen van kivitelezve. Ez a dupla francia manikűrre hatványozottan igaz, hiszen itt a munkát is duplán kell elvégezni. Az igazán elhivatottak természetesen otthon is kísérletezhetnek vele – ehhez már különböző segédeszközöket, sablonokat is kaphatunk.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány szuper inspirációt, ha te is szívesen kipróbálnád a dupla francia manikűrt!

1. Dupla színkavalkád

Ne félj, ha nem tudsz egyetlen színt kiválasztani, a dupla francia manikűrrel akár húszfélét is felvihetsz a körmödre! Ez a játékos stílus igazi vagány, nyárbúcsúztató köröm, ami nemcsak látványos, de azonnal jókedvre is derít.

2. Klasszikus, de mégsem

Az alábbi köröm a klasszikus francia manikűr palettáját viszi tovább, egy vékony, finom extra vonallal mégis egészen új hangulatot ad neki. A végeredmény nőies, elegáns, mégis friss és szexi – igazi díváknak való köröm.

3. Citromsárga dupla francia manikűr díszítéssel

Ha szereted a kicsit extrább körmöket, nyugodtan dobd fel a stílust gyöngyökkel, kövekkel vagy más körmökre applikálható charmokkal. A sárga szín még mindig trendinek számít, de ez a stílus bármilyen más színnel szuperül működik – a lényeg, hogy két egymáshoz passzoló, mégis kontrasztos árnyalatot válasszunk hozzá.

4. Szögletes és neon

Az alábbi stílus egy igazán vagány változat a dupla francia manikűrből! Egyrészt a neonszínek, másrészt a forma teszi különlegessé – hiszen itt az íves vonalak helyett geometrikus, szögletes vonalat követ a festés. Ez a verzió kevésbé feminin, de határozottan látványos, ráadásul biztosan nem jön velünk szembe az utcán!

5. Korallmánia

A dupla francia manikűr készülhet egyféle színnel is, ha egy kicsit visszafogottabb, mégis extra körmökre vágynál. A korall csodásan mutat a nude alappal, de természetesen bármilyen színt választhatunk, hasonlóan mutatós lesz majd a végeredmény. Nőies, különleges, szexi!

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images