Rókavörös: a szín, amitől még az örök szőkék is elcsábulnak

2024. október 02.
Az ősz mindig előcsalogatja a bronzosabb, vöröses árnyalatokat a hajfestés terén. A rókavörös haj, ha nem is zöldfülű induló közöttük, de a 2024-es őszi hajtrendek legforróbbjának számít.
vörös hajú modell

Idén ősszel is megérkeztek a szezon kötelező, vörösesbe hajló hajtrendjei. Amint a hőmérő higanyszála kicsit is “maga alá zuhan”, érkeznek a hangulatjavító, a napjainkat és a kedvünket megfűszerező izgalmasabb, például sütőtököt, fűszeres lattét idéző melegebb hajszínek. Vörösek, a forralt bor és a réz tónusaival, a barna és a vörös haj között sasszézó különleges hajszínek. Ez alól 2024 sem kivétel, a rókavörös haj az, amivel in biztosan kitűnhetünk a szürke, téli környezetből.

Rókavörös haj a csúcson

@katedobeauty

#capillairechangement #pourtoi #pov #foryou #haircolorchange #haircolor #roux #fox #haircolorchange #foxhaircolor

♬ No Roots (TikTok Classics Version) – Alice Merton & Deutsches Filmorchester Babelsberg

A rókavörös haj diadala nem kérdés, a Pinterest legújabb trendjelentései szerint a „rókavörös haj” kifejezésre való keresések száma 1530 százalékkal nőtt tavaly óta. A foxy red hair, azaz a rókavörös haj lényegében inkább a narancssárga, mint vörös felé közelít, amely alapvetően tényleg hasonlít is a rókák narancsba hajló bundájához.

„A rókavörös haj az idei cowboy réz haj” – mondja Tylor Johnson, San Fransiscóban élő hajfestőmester, hozzátéve, hogy azért van pár különbség köztük. „Ez egy természetes rezes tónus, olyan, amely igazinak hat, az aranybarna haj és a rézvörös tökéletes keveréke.” 

A rókavörös haj a sztárok közt is tarol, Taraji P Henson nemrég debütált egy frissen vágott pixie-vel, mindezt a réz szinte neon árnyalatában. Az őszi New York-i divathéten pedig rókavörös hajú modellek, saját hajjal és parókával is, meneteltek a kifutókon – LaQuan Smith, Phillip Lim, Bach Mai és Flyling Solo bemutatóin.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

taraji p henson (@tarajiphenson) által megosztott bejegyzés

Amennyiben úgy döntöttél, a rókavörös haj a te színed lesz idén, érdemes néhány dolgot figyelembe benned a hajfestés előtt. Az ideális alapszíneknek – a szakértők szerint – a sötétszőkétől a világosbarnáig terjedő természetes hajszínek. Amennyiben sötétebb a természetes hajszíned, előtte világosítani kell a hajad színét.

@hairby_chrissy

Fav came today! Get this color at habiteducation.com 🧡🍊@Julia #foxorange #redhaircolor #redcolorhair #redhairinspo #hairby_chrissy #habitsalon #habitsalonoc

♬ Blame It On the Boogie (John Luongo Disco Mix) – The Jacksons

A rókavörös haj színének “frissen tartása” nem épp olcsó hobbi, elég ha arra gondolunk, milyen hamar kopnak a vörös hajfestések. Ráadásul a “kivilágosított” haj szárazabb, és nem marad meg benne annyira a színpigmentet, így újabb festést igényel majd hamarosan…

Forrás: Allure, fotó: Getty Images